Stipe Perica

 HNK Rijeka
ZAOŠTRIO KONKURENCIJU

VIDEO Rijeka predstavila novo pojačanje u napadu: ‘Ovo je velik klub, nadam se da ćemo biti uspješni‘

Riječ je o iskusnom napadaču kojeg je 2013. godine za 2,5 milijuna eura kupio Chelsea
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2024. 15:44

Stipe Perica, 29-godišnji napadač ponikao u Zadru, novi je igrač HNK Rijeka, piše službena stranica kluba. Perica je s Rijekom potpisao dvogodišnji ugovor nakon što je prethodno prekinuo suradnju s belgijskim Standard Liegeom, zadužio dres s brojem 77 i pojačao konkurenciju u napadačkoj liniji. Riječ je o iskusnom napadaču kojeg je 2013. godine za 2,5 milijuna eura kupio Chelsea.

Ipak, priliku u prvoj momčadi Bluesa nije dobio već je iskustvo i minutažu skupljao na posudbama u NAC Bredi (37 nastupa, 9 golova) i Udineseu (71 nastup, 11 golova) koji ga je 2016. godine i otkupio od londonskog kluba.

U Italiji je igrao još i za Frosinone (8 nastupa), a odradio je i epizode na posudbama u belgijskom Mouscronu (16 nastupa, 8 golova) i turskoj Kasimpasi (14 nastupa, 2 gola) poslije čega ga je kupio Watford (18 nastupa, 1 gol).

Golgeterski najuspješniju epizodu imao je u Maccabiju iz Tel Aviva (51 nastup, 20 golova), dok mu je posljednji klub bio belgijski Standard Liege (38 nastupa, 6 golova). Bogato igračko iskustvo stekao je igrajući u prvim ligama Italije, Belgije, Nizozemske, Turske i Izraela, a bio je i dio svih mlađih selekcija reprezentacije Hrvatske. Odmah po dolasku, Perica je dao kratki intervju za klupsku stranicu.

- Već duže vrijeme sam kroz razgovore s Antoninijem Čulinom imao ovu opciju kao najbolju za moju karijeru. Rijeka je velik klub, jedan od najvećih u Hrvatskoj, jedva čekam započeti svoj put ovdje i nadam se da će biti uspješan - bile su prve riječi Stipe Perice nakon potpisa za Rijeku.

Nakon 12 godina u inozemstvu se vratio u Hrvatsku.

- Svaka sezona bila je priča za sebe i danas sam drugačiji čovjek i igrač nego što sam bio. Puno sam napredovao u svakom segmentu nogometne igre i nadam se da će ova sezona biti najbolja od svih do sada i da će ostati u najboljem sjećanju.

Kada je riječ o očekivanjima Perica zna što očekuje.

– Uvjeren sam da ću dati svoj maksimum na travnjaku i nadam se da će to biti dovoljno za puno slavlja naših navijača - poručio je Perica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:33