DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRVO KOLO HNL-A

VIDEO: Rijeka razbila Lokomotivu i utrpala joj četiri gola, Butić zabio prvijenac

Utakmica Rijeke i Lokomotive završila je 4:0 pobjedom domaćina
Piše: Hina, SNObjavljeno: 04. kolovoz 2024. 20:48

Rijeka - Lokomotiva 4:0 (Fruk 13., Ivanović 28., Hodža 70., Butić 83.)

RIJEKA: Posavec - Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević - Selahi (od 63. Hodža⚽) - Pašalić (od 73. Butić⚽), Fruk⚽(od 63. Rukavina), Petrovič, Janković(od 73. Ilinković) - Ivanović⚽(od 85. Djouhra)

LOKOMOTIVA: Šubarić - Karačić, Živković🟨, Mersinaj🟨, Leovac - Baždarić (od 80. Bošković), Smakaj🟨(od 70. Fetai) - Sušak (od 46. Tošković), Mudražija, Goričan🟨 - Čop (od 80. Čuić)

Pogotke pogledajte OVDJE.


Nogometaši Rijeke upisali su pobjedu na startu nove sezone HNL-a, na svojoj Rujevici je aktualni hrvatski doprvak pobijedio Lokomotivu 4-0 (2-0).

Nakon prvog poluvremena Rijeka je imala prednost od dva pogotka, a strijelci su bili Toni Fruk u 13. i Franjo Ivanović u 28. minuti. U drugom poluvremenu također se dva puta zatresla gostujuća mreža. Golove su dali Veldin Hodža u 69. i Šimun Butić u 84. minuti za uvjerljivo domaće slavlje.

image
SOFASCORE

SofaScore

Utakmica je počela prilikom Lokomotive. U petoj minuti Leovac je centrirao, a Sušak je uputio udarac koji je prošao pored vratnice. Bila je to jedina prava akcija i šansa gostiju, a sve do kraja prvog dijela na Rujevici je potpuno dominirala domaća momčad.

Povoljno je za Rijeku bilo što je brzo došla do pogotka koji je potpuno oslobodio domaći sastav. U 13. minuti je Pašalić ubacio loptu u šesnaesterac, a ona se pomalo sretno odbila do Fruka koji je bio neumoljiv i precizan.

U 16. minuti je iz daljine zaprijetio Janković, dok je u 28. već bilo 2-0 za aktualnog hrvatskog doprvaka. Prošle sezone najbolji asistent lige Fruk je pronašao Ivanovića koji je sve napravio precizno i bez pogreške te je pogodio gostujuću mrežu za 2-0.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Do odmora je Rijeka nastavila napadati i dominirati. Kontrolirala je zbivanja na terenu i autoritativno zaključila prvih 45 minuta.

Kao i na početku susreta, tako je i na startu drugog dijela zaprijetila Lokomotiva. Goričan se sjurio prema suparničkim vratima u 46. minuti i kada se mogao očekivati pogodak koji bi goste vratio u život, ispriječio se domaći vratar Posavec i spasio Rijeku.

Drugi dio bio je nalik prvome jer se brzo dobio dojam kako je Lokomotiva ostala bez snage, ali i ideje kako nauditi domaćinu. Rijeka je zaprijetila u 61. minuti kada je pucao Ivanović, ali i obranio vratar Lokomotive Šubarić. U nastavku akcije moglo je biti opasno po goste, ali je loše reagirao Ivanović.

image


DAMIR SKOMRLJ Cropix

Povećanje vodstva dogodilo se u 69. minuti kada je nakon povratne lopte Bogojevića dobro reagirao Hodža i zabio treći pogodak riječke momčadi. Tu nije bio kraj mukama za goste koji su novi pogodak primili u 84. minuti. Šimun Butić je četvrti put razgalio navijače na Rujevici i zaokružio vrlo uvjerljiv start Rijeke u sezonu.

Ranije je Rijeka prošla drugo pretkolo Europske lige i u četvrtak joj na Rujevici slijedi prvo ogled trećeg pretkola. Suparnik je švedski Elfsborg.

KRAJ UTAKMICE

90. 🕖Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

88. Sada je Rijeka mogla i do petog pogotka, no pokušaj Hodže iz dobre pozicije otišao je iznad gola.

Trener Željko Sopić bit će zadovoljan predstavom svoje momčadi.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Sada je i potpuno završena priča na Rujevici, 18-godišnji Butić zabio je svoj prvijenac za klub.

83. ⚽GOOOL!

Butić zabija za 4:0!

79. Rijeka je ponovno imala pregršt prostora u kontranapadu, no Butić nije uspio na vrijeme poslati loptu u sredinu.

73. ⇔ Izmjene za Rijeku.

Izlaze Pašalić i Janković, a na teren će Butić i Ilinković.

Školska akcija Rijeke završila je povratnom loptom za Hodžu, koji je preciznim udarcem matirao Šubarića i zaključio priču na Rujevici.

68.GOOOL!

Hodža zabija za 3:0!

68. 🟨 Sada je požutio i Živković.

64. 🟨

Smakaj je zaradio žuti karton.

61. Ivanović je istrčao kontru zajedno s dvojicom suigrača, Janković je bio sam u sredini, no napadač se odlučio dva puta zapucati po golu. Bila je to sebična reakcija, te se Janković s pravom bunio nakon završetka akcije.

59. Sada je Selahi srušio Mudražiju u svom kaznenom prostoru, žalili su se Lokosi i tražili potencijalan jedanaesterac, no ponovljena snimka pokazala je da je Selahi prvo startao na loptu.

Podjednaka bitka u drugom dijelu.

image


DAMIR SKOMRLJ Cropix

51. 🟨

Žuti karton zaradio je Mersinaj.

49. Ivanović je pokušao solidnim pokušajem iz daljine, no nije bilo opasnosti za Šubarića.

46. Odmah na samom startu poluvremena velika prilika za Lokomotivu. Mudražija je proigrao Goričana koji izbija sam pred Posavca, no novi vratar Rijeke sjajnom intervencijom ostavlja svoju mrežu netaknutom.

46. Počelo je drugo poluvijeme.

Rijeka drži zasluženo vodstvo na kraju prvog poluvremena. Lokomotiva je bolje otvorila utakmicu s dva početna pokušaja, no nakon toga su domaćini zagospodarili terenom i s nekoliko sjajnih akcija stvorili prilike za pogodak. Fruk i Ivanović su bili precizni, te bi Željko Sopić trebao biti zadovoljan prikazanom predstavom svoje momčadi.

KRAJ PRVOG DIJELA

45+2. Smakaj puca iz velike daljine, nema posla za Posavca.

45. 🕖 Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

40. Mirno "plovimo" u posljednih pet minuta prvog poluvremena.

Poruka Armade ususret Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

34. Ivanović je povukao loptu, osvojio dosta prostora i stigao u šesnaeseterac Lokosa, no nije na kraju imao uspješnu završnicu.

Ivanović se lijepo okrenuo u sredinu i prizemnim udarcem u prvi kut matirao Šubariča za podebljanje vodstva.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

28.GOOOL!

Ivanović zabija za 2:0!

26. Sada je Mudražija zaprijetio prema riječkom golu, no u začetku akcije je bio u zaleđu.

21. Utakmica se malo primirila nakon obećavajućeg starta.

16. Novi pokušaj Rijeke, sada se dalekometnim udarcem okušao Janković, a "žabicu" je uspio okrotiti Šubarić.

13. GOOOL!

Fruk zabija za vodstvo Rijeke!

Prije utakmice prigodno su se pozdravili Silvijo Čabraja i Željko Sopić.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

9. Rijeka nastavlja s napadačkim akcijama. Pašalić je sada tukao s nekih 18 metara, pogodio je malo pokraj gola Lokomotive.

7. Prvi ozbiljan napad Rijeke. Radeljić je dugom loptom proigrao Petroviča koji spušta za Ivanovića, no dobro je istrčao Šubarić i zakomplicirao završnicu za napadača domaće momčadi.

5. Sada je Lokomotiva propustila jako dobru priliku. Goričan je centrirao za Čopa koji je neometano pucao glavom iz velike blizine i u konačnici zapucao pokraj gola.

2. Goričan se okušao udarcem iz daljine, bio je to bezopasan pokušaj za Posavca.

1. Utakmica je počela.

18.35 Trener Željko Sopić odlučio se na gotovo identičnu postavu kao u susretu protiv Corvinula. Jedina promjena je ona na vratima, umjesto ozlijeđenog Zlomislića od prve minute će nastupiti Posavec.

Najavu piše: Dražen Antolić

U nedjelju Lokosi otvaraju sezonu na Rujevici, a ako je treneru Silviju Čabraji nešto žao, to je teška ozljeda mladog Fabijana Krivaka koji je od kluba bio predestiniran za zvijezdu koja će u potpunosti zasjati ove sezone, a od toga neće biti ništa. Krivaku je otišao križni ligament koljena na treningu s privatnom trenerom, nakon što je prije toga tri mjeseca bio izvan utakmica zbog bolova u leđima.

Na pitanje može li najaviti sezonu, trener Silvijo Čabraja reagirao je:

- Volio bih kad bi meni netko najavio ovu sezonu. Trener sam četvrtu godinu, probat ćemo funkcionirati na isti način kao dosad. U pripremama smo imali dobrih i nešto lošijih utakmica, mislim da smo na dobrom tragu te da ćemo i dalje biti konkurentni u HNL-u.

Željko Sopić priznao je da ste enigma, ali i najavio pobjedu Rijeke. Kakva su vaša očekivanja?

- Svaku se utakmicu idemo nadigravati i pobijediti. U Rijeku dolazimo sa željom da se uspješni vratimo u Zagreb.

S čime ste zadovoljni u ekipi, a za koje pozicije tražite pojačanja?

- Lokomotiva ne kupuje igrače, mi ih otkrivamo. Isto tako pokušavamo vratiti one kojima utihne karijera. Očekujem da će na pojedine pozicije još doći neki igrači kako bismo imali dovoljan kadar za rotaciju. Prvenstvo je dugo... No, ja sam takva osoba da uvijek tvrdim kako imam najbolje i najkvalitetnije igrače, tako i sada.

Tko će zamijeniti one koji su otišli poput krila Šotičeka, zadnjih veznih Marića i Bubanje... Na golu će biti Šubarić nakon što je Čavlina završio u Osijeku. Kalaica i Bartolec su u Astani.

- Fetai, Smakaj, Baždarić... Oni će zamijeniti zadnje vezne, tu je i Bošković. Trebat će vrijeme prilagode. Za krilo smo vratili Suška s posudbe, također je 2004. godište.

Lokomotiva je navikla više ili manje uspješno završiti sezonu, proteklu na petom mjestu, ali onda tijekom ljeta obično nestane pola te ekipe. Treba puno toga graditi od početka. Odakle vam toliki optimizam?

- Tko ne vjeruje u ono što radi, taj je u problemu. Vjerujem u ono što svi zajedno u klubu radimo, idem s optimizmom prema naprijed, nikad ne gledam igrače koji su otišli, to je prirodan slijed. Ovi igrači koji sada igraju za Lokomotivu mogu napraviti dobar rezultat u HNL-u.

Na koje mjesto pikirate?

- Želimo biti što bolji. Ne može se ovog trenutka konkretno reći ni tko ima najbolju ekipu niti najgoru.

Rijeka je prošla Corvinul pobjedom 1:0. Kakvu utakmicu predviđate?

- Rijeka je u prvom poluvremenu bila izuzetno dominantna, mogla je voditi s dva-tri gola razlike. U nastavku su gosti preuzeli veći rizik i stvorili probleme. To su prvi nastupi. Iako, Rijeci nije otišlo puno igrača, iz prve postave samo Pjaca i Labrović. Bit će otvorena utakmica, a jedni i drugi pokušat ćemo pobijediti

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. kolovoz 2024 20:52