DAMIR ŠKOMRLJ/CROPIX
SLAVLJE MODRIH

VIDEO: Šou Luke Ivanušeca za Dinamovu pobjedu na Rujevici, Bišćan i dalje nepobjediv

Mogli su Zagrepčani zabiti i više, domaćin se na kraju ponadao bodu, ali ostaje praznih džepova
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. svibanj 2023. 21:33

UŽIVO: RIJEKA - DINAMO 1:2 (Ivanušec 43., Moharrami 62./Marin 90+1.)

RIJEKA: Labrović - Smolčić (od 65. Veiga), Mitrović, Dilaver, Vukčević - Selahi (od 76. Stanić), Hodža (od 46. Banda) - Ampem (od 65. Marin ⚽), Janković (od 46. Liber), Djouahra - Frigan

DINAMO: Livaković - Moharrami ⚽, Ristovski, Šutalo, Ljubičić (od 88. Bočkaj)- Mišić ? - Špikić (od 80. Rukavina), Baturina (od 89. Drmić), Bulat, Ivanušec ⚽(od 88. Menalo) - Petković (od 80. Topić)

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE


Dinamo je upisao i četvrtu pobjedu nad Rijekom ove sezone te potvrdio svoju nadmoć nad domaćinom i trenerom Jakirovićem koji je protiv aktualnih prvaka doživio i 9. uzastopni poraz, utjeha Bijelima svakako jest osigurana Europa nakon poraza Varaždina i Istre koji više nemaju niti teoretske šanse ugroziti europsku vizu Riječana.

Zaprijetila je Rijeka već u 3. minuti preko Nike Jankovića koji je opasno odapeo s distance, ispružio se Livaković koliko je god mogao, no ispalo je na kraju da za time nije bilo potrebe, udarac mladog veznjaka otišao je poviše grede Dinamova gola.

image

Statistika utakmice

SOFASCORE

Dinamo je pak u tim uvodnim minutama imao znatno više loptu u nogama (70/30), no prvu pravu priliku ponovo je u 21. "skuhala" Rijeka. Nakon što je domaćin počeo koliko toliko vraćati ravnotežu posjeda lopte Djouahra i Vukčević su kombinirali po lijevoj strani napada. Potonji se lijepim potezom oslobodio Bulata, a zatim "otresao" i Ristovskog te ljevicom iz blizine pogodio mrežu – ali s vanjske strane. Možda je crnogorski reprezentativac mogao i bolje odlučiti, imao je suigrače na povratnoj lopti u petercu, ovako je propala najbolja šansa domaćina u prvom dijelu.

image

Matija Frigan

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dinamo se polako počeo buditi kada su šanse u pitanju, prvo u 25. minuti Petković na asistenciju Ljubičića s lijeve strane nije dobro zahvatio loptu iako je bio sam, da bi deset minuta kasnije u obećavajućoj gol šansi bio Špikić. Mladi Baturina dugu je i preciznu loptu Bulata smirio i praktički iz prve proslijedio Špikiću koji sa sedam metara u matnoj, jedan na jedan, situaciji s Labrovićem nije uspio poentirati, riječki je vratar "rukometnom" bravurom sačuvao svoju mrežu netaknutom.

I kada se činilo da bi mreže u prvom dijelu mogle mirovati, ukazao se ponajbolji igrač Dinama, Luka Ivanušec. Igrala se 43. minuta kada je Baturina na rubu kaznenog prostora loptu proslijedio za Ivanušeca koji je iz prve desnicom i efektnim udarcem u lijeve rašlje matirao Labrovića. Ispružio se riječki reprezentativni vratar koliko je god mogao, no ostao je prekratak u prekrasnom pogotku gostiju iz Zagreba koji su na kraju naplatili bolju igru i terensku inicijativu u posljednjih 15 -ak minuta prvog dijela...

image

Rijeka - Dinamo

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ostavio je Jakirović već na poluvremenu u svlačionici Hodžu i Jankovića koje su na terenu zamijenili Banda i Liber, no Rijeka i dalje nije ozbiljnije prijetila Livakoviću. Upravo je Banda u 55. minuti izveo jedan slobodan udarac s lijeve strane, loptu je prebacio netko od braniča Dinama na drugu stativu gdje je loptu dočekao Frigan. Lijepo ju je smirio, no ne i najbolje zahvatio kod udarca, mogao je bolje reagirati najbolji strijelac Rijeke ove sezone u tom slučaju.

Dvije minute kasnije ponovo prijeti aktualni prvak, s 20-ak metara udarac je oprobao i Petković, ovoga puta Labrović je paradom uspio sačuvati svoja vrata. U 59. je mogao Ivanušec doći i do drugog pogotka, Petković mu je proslijedio loptu koju je s lijeve strane fino "zavrnuo" mladi Baturina, no njegov je udarac ovog puta otišao preko gola, nije bilo potrebe za intervencijom.

Bolju igru Dinamo je okrunio i drugim pogotkom u 62. minuti. Ivanušec je prohujao po desnoj u maniri skijaša između vrata, "polegao" Vukčevića i ubacio loptu na peterac. Lopta se spretno i sretno odbila od Bulata i došla do usamljenog Moharramija koji neometan s četiri metra loptu šalje iza leđa nemoćnog Labrovića. Iranski internacionalac bio je vidno oduševljen, ipak je to bio njegov prvijenac u seniorskoj karijeri...

image

Moharrami zabija za 2:0 Dinama

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Tri minute kasnije opet se Frigan našao u lijepoj poziciji, pucao je desnom, slabijom nogom, s ruba kaznenog prostora u lijevi donji kut vrata Dinama, no Livaković je sjajnom obranom pokazao da je u reprezentativnoj formi. Banda je u 89. uputio drugi udarac u okvir gola Dinama s ruba kaznenog prostora, Livaković je i taj udarac mirno ukrotio, no ništa nije mogao u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Opalio je Frigan iskosa nakon kontre pored nemoćnog Ristovskog, njegov je udarac ukrotio Livaković no lopta se odbila do usamljenog Marina koji poentira "svojima" za utješni pogodak Rijeke i prema svemu prikazanom, zasluženu pobjedu prošlog i aktualnog prvaka države.


Prijenos uživo:

KRAJ UTAKMICE

90+1‘ GOOOOL! Antonio Marin zabio je za smanjenje vodstva, Djouahra je prvi gađao, Livaković obranio, a na odbijenoj lopti Marin se najbolje snašao.

89‘ Banda poteže iz daljine, ravno u Livakovića.

87‘ Vidljivo je da obje momčadi čekaju kraj susreta, malo igre, puno prekida.

79‘ Mišić je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Friganu. Treći mu je to karton, propustit će Goricu u posljednjem kolu.

75‘ Veiga je očistio ubačaj Modrih s desne strane.

72‘ Stiže službena infromacija - 8.192 gledatelja večeras su na Rujevici.

71‘ Dinamovci bez poteškoća kontroliraju susret.

65‘ Frigan je opalio s distance, odlično je naciljao, nisko u desni kut, no Livaković je sjajno reagirao.

62‘ GOOOOOL! Dinamo vodi 2:0, Moharrami je strijelac, prvi mu je ovo pogodak u dresu zagrebačkog kluba, ujedno i prvi u seniorskoj karijeri! Ali što je napravio Luka Ivanušec, poigrao se s riječkom obranom, lažnjacima stvorio sjajan prostor za nastavak akcije, lopta se odbijala, a potom došla do Moharramija koji je iz blizine pogodio u bliži kut Labrovića i rasporio mrežu. U gužvi pred Labrovićem, asistencija će se pisati Bulatu.

57‘ Odličan udarac Petkovića! Napadač Modrih potegao je iz gotovo iste pozicije kao i Ivanušec u trenutku postizanja pogotka. No, Petković ipak neće slaviti, jer Labrović se ispružio i prebacio loptu preko grede.

55‘ Frigan je dobro primirio loptu nakon ubačaja, ali loše je zahvatio prilikom udarca. Nije naciljao okvir vrata, bila je to pozicija bliska Livakoviću, moglo se to bolje "zakuhati".

image

Rijeka - Dinamo

DAMIR SKOMRLJ Cropix

53‘ Centaršut Moharramija s desne strane završava u rukama Labrovića.

51‘ Skroman ulazak u drugo poluvrijeme s obje strane. Dilaver je opalio s 35 metara, ali potpuno bezopasno izvan okvira.

46‘ Počinje drugo poluvrijeme na Rujevici. Dvije zamjene napravit će Jakirović - Liber i Banda ulaze na mejsto Jankovića i Hodže.


KRAJ PRVOG POLUVREMENA Dinamo je visoki pritisak u posljednjoj trećini prvog dijela naplatio sjajnim pogotkom Luke Ivanušeca, Modri na predah odlaze s minimalnom prednosti nad domaćinima u Rijeci.

43‘ GOOOOOOOL! Golčina Ivanušeca s 20-ak metara! Ofenzivac Dinama potegao je na dodavanje Baturine i majstorski naciljao suprotni kut, Labrović je ostao apsolutno nemoćan, praktički je u rašlje otišla ova lopta, perfektna putanja udarca Ivanušeca za vodstvo Dinama!

42‘ Ponovno je Ljubičić oštro centrirao, no Mitrović je još jednom na pravom mjestu.

39‘ Kako se poluvrijeme bliži kraju, Dinamo steže obruč oko 16-erca Rijeke. Bulat je sada zapucao s distance i prebacio vrata Labrovića.

35‘ Velika obrana Labrovića! Bulat je poslao perfektnu dugu loptu, Baturina je proslijedio za Špikića koji se našao u gol šansi, sam pred Labrovićem, a vratar mu je "rukometnom obranom" spriječio put do mreže.

33‘ Posljednje dvije akcije Dinama daju dojam nerazumijevanja napadačke postrojbe Bišćana. Prvo je Petković poslao jednu loptu iza leđa Baturini, a onda je Ivanušec dodao u nepoznato.

27‘ Baturina je potegao s distance i promašio okvir vrata.

25‘ Ljubičić je proigrao Petkovića niskom loptom, ali prvi dodir Dinamovog napadača nije prošao najbolje. Petković nije uspio primiriti loptu, ni zapucati iz prve, već se lopta od njegove desne noge samo odbila do vratara Labrovića.

23‘ Ivanušec je proigrao Bulata, koji je utrčao u kazneni prostor domaćina i povratno tražio suigrače. U konačnici, napravio je prekršaj u napadu.

image

Igor Bišćan

DAMIR SKOMRLJ Cropix

21‘ Vukčević odličnim potezom izbacuje Bulata i dolazi do pozicije za šut, a iskosa je zatresao mrežu s vanjske strane. Ponadali su se navijači Rujevice, neki već i krenuli slaviti, ali prerano...

21‘ Djouahra se sjajno probio u 16-erac Dinama i potražio nekog od suigrača pred petercem, Mišić je presjekao loptu.

18‘ "Vratili smo našu Rijeku", ponosno stoji transparent na Rujevici uz natpise odličnih rezultata Rijeke.

image

Sergej Jakirović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

15‘ Mišić je ubačajem tražio Petkovića, a pronašao Smolčića, koji šalje loptu u korner.

13‘ Akcije uglavnom završavaju izvan opasne zone po vratare, pomalo šahovska bitka na Rujevici.

image

Navijači Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

9‘ Dinamo gubi loptu na svojoj polovici, mogla je Rijeka iznenaditi goste, ali Djouahra je u trenutku kada je trebalo odigrati ključno dodavanje pogriješio u predaji.

6‘ Ristovski je poslao odličnu dugu loptu prema Baturini, Mitrović je otklonio opasnost glavom i spriječio gol-šansu.

3‘ Janković opasno poteže s distance! Ispružio se Livaković koliko je dug i širok, ali na kraju nema potrebe za njegovom reakcijom jer lopta je preletjela gredu. Nije Janković ugrozio Zagrepčane, ali je dodatno "zapalio" glasnu publiku s Rujevice.

1‘ Počinje ogled na Rujevici! Spomenimo da je Armada dočekala Bišćana ovacijama.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 16:37