DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI LIDER

VIDEO: Spektakularan pogodak Jankovića presudio Gorici, Rijeka zasjela na vrh HNL-a

Momčad s Kvarnera zbog bolje gol razlike prestigla je Hajduk na ljestvici HNL-a
Piše: Toni Roić, SNObjavljeno: 14. rujan 2024. 21:56

GORICA - RIJEKA 0:1 (Janković 58.)

GORICA: Radošević - Krizmanić, Maloča, Leš (od 82. Gashi) - Mikanović, Pajaziti (od 82. Pavlović), Pršir 🟨, Štiglec - Ndockyt 🟨, Kapulica (od 65. Dju) - Kolar 🟨 (od 82. Majić)

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić, Galešić, Majstorović, Devetak - Petrovič - Pašalić (od 72. Bogojević), Fruk (od 72. Rukavina), Gojak 🟨 (od 65. Selahi), Janković ⚽ (od 84. Radeljić) - Andrić (od 84. Perica)

SPEKTAKULARAN POGODAK JANKOVIĆA POGLEDAJTE OVDJE


Rijeka odnosi sve iz Velike Gorice zahvaljujući eurogolu Nike Jankovića i nakon 6. kola s Hajdukom je vodeća momčad lige, a kako ima bolju gol-razliku, može se nazvati i liderom. Gorica je dobro parirala gostima, ali u napadu je pokazala premalo, dok se primljeni gol zaista nije mogao obraniti.

Teren natopljen vodom i sitna kišica dočekali su igrače Gorice i Rijeke, a oba trenera imala su debitanta u početnom sastavu, kod domaćih je to bio albanski veznjak Adrion Pajaziti (u Kupu je već igrao), a kod gostiju povratnik na hrvatske travnjake Amer Gojak.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dobar ritam napada viđen je s obje strane već od početnih minuta, pa je Kolar u prvoj pravoj akciji domaćih ubacio loptu na peterac, ali nije imao tko zabiti, Na drugoj strani najprije je oštro pucao Pašalić, a Radošević odbio, da bi još bolju reakciju imao u 5. minuti obranivši Gojakov udarac glavom. U 22. minuti sjajnu minijaturu izveo je Pajaziti, prešao čuvara i ušao zdesna u šesnaesterac, ali njegov jaki udarac zaustavio je vratar gostiju Zlomislić.

Mogao je u sljedećem napadu i Kapulica poentirati poslije ubačaja Pršira, ali zamalo je zakasnio na loptu. S ulaskom u posljednjih petnaestak minuta prvog dijela igra se malo razvodnila, pa je još samo u nadoknadi vremena Rijeka imala dobar pokušaj, ali je udarac Jankovića s distance obranio Radošević, koji je imao ukupno četiri obrane u prvih 45 minuta.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nešto više napadačke aktivnosti Riječani su iskazali i na početku druge dionice susreta, imali su nekoliko pokušaja, a onda u 58. minuti dolaze u prednost nakon spektakularnog pogotka Nike Jankovića. Igrači domaćih kao da nisu vjerovali da će se Janković odlučiti na udarac s tridesetak metara, a on je upravo to napravio i uz pomoć grede njegova lopta bila je neobranjiva za Radoševića. Rijetko se viđaju ovakvi pogoci.

Tek koju minutu nakon što je ušao u igru Bogojević je bio u prilici povisiti prednost gostiju, ali jaki udarac s desne strane Radošević je odbio u korner. Unatoč padu u zaostatak Gorica je teško i rijetko dolazila u situacije zaprijetiti vrataru Rijeke, koja je u sredini terena bolje kontrolirala loptu i njezini igrači dobivali su više duela.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Trener domaćih Vidović u 82. minuti radi trostruku zamjenu i ubacuje Pavlovića, Majića i Gashija, ali serija dugih lopti i ubacivanja u šesnaesterac gostiju nije donijela ništa konkretno. Riječka zadnja linija bila je koncentrirana i pravovremena na svakoj lopti, a samo u posljednjim sekundama utakmice u velikoj gužvi pred vratima Zlomislića nakon centaršuta Pršira s lijeve strane, mogla je Gorica do izjednačenja, ali lopta je otišla pokraj okvira vrata.

Rijeka je minimalnim rezultatom svladala Goricu u gostima. Spektakularan pogodak Jankovića donio je gostima tri boda s kojima su se izjednačili s Hajdukom na 14 bodova, ali su na vrhu ljestvice zbog bolje gol razlike.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ UTAKMICE

90+5.

Koliko je ovo bilo blizu!

Pršir je ubacio, a u metežu se lopta odbila pored same vratnice!

90+4. Gorica ima slobodnjak na 20 metara lijevo iskosa, zadnja prilika da izjednači!

90. 🕖

Igrat će se najmanje četiri minute nadoknade.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

85. 🟨

Žuti karton dobio je Pršir zbog prekršaja nad Rukavinom.

81. Rukavina je ubacio s lijeve strane, a Radošević je pokupio loptu koju mu je vratila obrana.

75. Još jedna velika prilika za Rijeku!

Bogojević je dobio sjajnu loptu na desnoj strani i pucao iskosa, ali Radošević još jednom brani.

image

Božidar Radošević

DAMIR KRAJAC Cropix

72.

Dvostruka promjena kod Rijeke, van idu Fruk i Pašalić, a ulaze Rukavina i Bogojević.

65. Ubacio je Štiglec s lijeve strane na glavu Kolara, ali nema opasnosti po Rijeku.

58. Dupli pas s Andrićem i onda bomba s 30 metara. Ovo Radošević nije mogao skinuti, fantastičan pogodak Jankovića!

58. ⚽ GOOOL!

Janković je fantastično pogodio, Rijeka vodi 1:0!

image
DAMIR KRAJAC Cropix

55. Janković je prošao po lijevoj strani i poslao prizmenu povratnu loptu, ali Radošević spašava Goricu!

51. Ubacio je Mikanović s desnog krila, ali Majstorović je očistio ispred Ndockyta, nema opasnosti po vrata gostiju.

46. 🕖

Počeo je drugi dio.

Prilika je bilo i s jedne i s druge strane, ali pogodaka nema. Istaknuo se vratar Gorice Radošević koji je obranio nekoliko sjajnih pokušaja Rijeke, a i Zlomislić s druge strane nije bio besposlen, ali branio je što je trebao. Prvih 20 minuta bilo je nešto sadržajnije, a onda sve do kraja poluvremena nismo vidjeli puno. Moramo napomenuti da je teren u jako lošem stanju zbog kiše, što dodatno utječe na performans igrača na terenu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA

45+1. Odlično je pucao Janković s ruba kaznenog prostora, ali Radošević brani.

45. 🕖

Igrat će se najmanje minuta nadoknade.

41. Janković se namjestio na desnu nogu s lijevog krila i pucao, ali totalno bezopasno za vratara Gorice.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

35. Fruk je ubacio u šesnaesterac s desne strane, ali očistili su to domaćini.

31. Ušli smo u nešto mirnije razdoblje utakmice nakon "kanonade" na početku.

25. Igra je nakratko zaustavljena, Fruk je imao problema nakon duela s Prširom, ali sve će biti u redu s njim.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

22.

Gorica je skoro došla do vodstva!

Pajaziti je imao čistu šansu, dobio je loštu u 16 metara i izašao sam pred vratara Rijeke, ali Zlomislić je upisao veliku obranu.

18. Fruk je poslao opasnu prizemnu loptu u sredinu kaznenog prostora, ali Andrić nije uspio doći do lopte.

17. Andrić je ostavio povratnu loptu Gojaku, ali udarac je blokiran.

15. Evo nas nazad, prijenos je bio prekinut nekoliko minuta. I dalje je 0:0.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

5.

Kakva prilika za Rijeku!

Gojak je pucao glavom nakon ubačaja s desne strane, ali Radošević je to iščupao.

4. Rijeka je sada preuzela inicijativu, prijete vratima Gorice, ali Radošević je na visini zadatka nakon udarca Pašalića.

4. Travnjak na stadionu je u očajnom stanju, kiša koja neprekidno pada učinila je svoje...

2. Kolar je dobio loptu na desnoj strani kaznenog prostora nakon dalekog ubačaja Mikanovića, ali udarac je otišao paralelno s vratima Zlomislića.

1. 🕖

Počela je utakmica u Velikoj Gorici!

Najavu piše: Toni Roić

Još od četvrtka kiša poplavljuje Turopolje i kao da je suđeno da Gorica i Rijeka i treću utakmicu u kalendarskoj 2024. godini odigraju na terenu prigodnijem za vaterpolo, nego za nogomet. Dugo će se pamtiti njihova dva dvoboja iz siječnja i veljače, kada su ostaci snijega i neumorna kiša diktirali događaje po onoj “tko nabije, taj dobije”, iako su oba rezultata i poraza Velikogoričana (2:3, 0:2) skrojili i suci dosudivši čak pet kaznenih udaraca protiv njih, od kojih najmanje tri nisu postojala ili su bila krajnje dvojbena i teško objašnjiva.

Rastezljivi kriteriji

Čvrsto vjerujemo da ovaj put, ako utakmica uopće krene jer teren na velikogoričkom stadionu je opet u lošem stanju, nećemo morati previše mjesta potrošiti na suđenje, ali neke stvari se ne mogu i ne smiju zaboraviti. Kriterij dosuđivanja kaznenih udaraca postao je toliko rastezljiv da je često nemoguće objektivno ga komentirati, a različita su mišljenja o tome što se dogodilo čak i kod najvećih eksperata.

No, vratimo se najavi i očekivanjima Gorice i Rijeke, za čije trenere Rajka Vidovića i Radomira Đalovića je ovo iznimno bitan dvoboj, makar je riječ tek o 6. kolu duge prvenstvene utrke. Gorica je prikupila pet bodova dosad, ali svaki bod joj ima golemu važnost, ako se ne želi suočiti s prijetnjom borbe za ostanak, dok će Riječani još dulje vrijeme morati ispirati pregorak okus europskog debakla protiv Olimpije.

Veliki prijatelji

Vidović i Đalović su privatno dva velika prijatelja, bivši suigrači u Zagrebu dok su osvajana treća mjesta, ali sada im je jedina želja pokvariti planove jedan drugom.

- Dolazi nam, uz Dinamo, ponajbolja momčad lige. Igraju dobar i brz nogomet, ali su promijenili dosta igrača. Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali vjerujem da ćemo i mi biti dobri i pravi - nada se trener Rajko Vidović, koji vjeruje da je forma njegovog sastava u usponu.

- Pokazali smo i u utakmici s Dinamom, a pogotovo u prošlom kolu pobjedom nad Šibenikom, kako možemo parirati svima. Kad smo kompletni onda smo čvrsti i nezgodni i nikome neće biti lako s nama. Tu je i dodatni motiv što u zadnje vrijeme imamo negativan omjer s Rijekom i sve ćemo sada učiniti da to malo popravimo i razveselimo svoje navijače.

Taj negativan niz je onaj od četiri poraza iz prošle sezone, ali prije toga Gorica je bila u vodstvu u pobjedama. Kako zaustaviti taj brzi nogomet gostiju?

- Možda ne treba sve javno otkriti, ali dobro smo ih analizirali i znamo njihove prednosti i mane pod vodstvom trenera Đalovića. Rijeka je sigurno imala drugačije planove za ovaj dio sezone, željeli su proći dalje u Europi, ali u Ljubljani su imali loš dan, iako taj uvjerljiv poraz nije pravo mjerilo njihove snage. Pokazali su već u sljedećoj utakmici protiv Dinama o kakvoj se momčadi radi, odigrali su jako dobro, a čak su u drugom poluvremenu bili i bolji.

Sjajna tranzicija

Na koga posebno skrenuti pozornost kod gostiju?

- Imaju mnogo kvalitetnih igrača, nekoga ću i zaboraviti u nabrajanju, ali počet ću od naših bivših igrača Rukavine, Fruka i Jankovića, pa Andrića i ostalih. Imaju iskustvo u zadnjoj liniji, a jako su opasni nakon izgubljene lopte protivnika, imaju fantastičnu tranziciju i baš u takvim situacijama moramo biti jako oprezni. Korigirat ćemo neke stvari u odnosu na ranije utakmice, a na terenu ćemo vidjeti kako će sve funkcionirati - podvukao je strateg domaćih Rajko Vidović, svjestan da jaki blok mora biti prvo oružje protiv razigrane i brze momčadi kao što je Rijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 22:04