Slavlje Armade s igračima Rijeke

 FRANKO COLORI/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

VIDEO: Triler sezone! Rus u 118. minuti zabio gol karijere, srušio Osijek i osigurao finale s Hajdukom!

Nevjerojatnu utakmicu gledali smo na Rujevici, bio je to vrhunski spektakl i reklama za HR nogomet.
Piše: Siniša Lončar/Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2022. 20:31

RIJEKA - OSIJEK 3:2 (Krešić 20', Drmić 76' / Caktaš 42', Mance 90+2', Merkulov 118')

RIJEKA Stadion Rujevica. Gledatelja: 7225. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Radić i Jakšić. Četvrti sudac: Vidulin.

RIJEKA (3-4-2-1): Labrović – Čestić (od 54. Ampem), Krešić, Velkovski – Bušnja (od 53. Lepinjica), Selahi (od 95. Abass), Čerin (od 85. Liber), Vukčević (od 95. Merkulov) - Pavičić – Vučkić (od 60. Murić) Drmić. TRENER: Goran Tomić.

OSIJEK (3-5-1-1): Ivušić – Škorić (od 74. Jugović), Lončar, Čeberko – Grgić, Fiolić (od 70. Lovrić), Žaper, Kleinheisler (od 84. Mance, od 91. Hiroš), Leovac – Caktaš (od 70. Fućak) – Mierez. TRENER: Nenad Bjelica.

Žuti kartoni: Fiolić (21 – preoštar start), Drmić (33 – preoštar start), Leovac (65 – preoštar start), Kleinheisler (68 – nesportsko ponašanje), Selahi (68 – nesportsko ponašanje), Mance (90 – preoštar start), Fućak (101 – preoštar start), Ampem (103 – preoštar start), Hiroš (107 – preoštar start), Žaper (107 – prigovor),

POGLEDAJTE SVE GOLOVE S DVOBOJA:

1:0 Krešić


1:1 Caktaš


2:1 Drmić


2:2 Mance


3:2 Merkulov


U frapantnoj utakmici prepunoj golova i sjajnih prilika Rijeka je golom Merkulova u 118. minuti drugog produžetka uspjela svladati Osijek za veliko finale Kupa protiv Hajduka na Poljudu!

Plan Osijeka bio je jasan, što duže držati "nulu" i onda pokušati jednim, ključnim potezom matirati Bijele. No, nije im to pošlo za nogom. U 20. minuti slobodan udarac, odnosno, skraćeni korner izveo je Adam Gnezda Čerin. Lopta je putovala zrakom sve dok je Anton Krešić sjajnim udarcem glavom od vratnice nije spremio iza leđa nemoćnog Ivušića. Rijeka je povela, tribine su "eksplodirale", Bijeli su napokon u četvrtoj utakmici ove sezone postigli gol Osijeku.

Dvije minute kasnije zaprijetio je i Osijek. Iz jedne polukontre zaprijetio je Mierez, njegov udarac s 20-ak metara obranio je Labrović. Imala je Rijeka inicijativu i veći posjed u nogama u tom dijelu utakmice, no "rovovska" bitka na sredini terena nije dozvoljavala previše šansi za pogodak niti na jednoj strani. Oprobao je svoj udarac u 31. minuti i Josip Drmić, njegov pokušaj s ruba kaznenog prostora mirno je ukrotio Ivušić. Rijeka je već pomalo razmišljala o odmoru, no onda je U 42. minuti uslijedio – šok.

Jedan igrač Rijeke ostao je ležati na desnoj strani, nekadašnji Bijeli Marin Leovac nije pomišljao loptu poslati izvan igre, uslijedio je oštri i prizemni centaršut, lopta je prošla pored nekoliko igrača i stigla do Mije Caktaša, koji iz trka s desetak metara snažnim udarcem matira nemoćnog Labrovića – 1:1.

Nastavak susreta bolje su otvorili gosti, bilježimo pokušaje Škorića, Caktaša i Žapera, pa ne čudi stoga da je reagirao trener domaćih Goran Tomić. U 54. je promijenio dva igrača kao i sustav igre. Igru su napustili Bušnja i Čestić, ušli su Ampem i Lepinjica, a na desnog beka s četiri igrača u posljednjoj liniji preselio je veznjak Selahi. Mogao je Ampem već u 60. postići i pogodak, njegov udarac s 20-ak metara odbio se od osječke obrane, promijenio smjer, Ivušić je krajnjim naporom spasio svoja vrata.

Šest minuta kasnije iz slobodnog udarca s desne strane probao je i Robert Murić, koji je ušao koju minutu ranije, iznenaditi Ivušića, njegov udarac baš kao i onaj Selahija koju sekundu nakon toga vratar Osijeka je uspio osujetiti.

Kako je utakmica odmicala kraju, rasle su tenzije na terenu i na tribinama, zaredalo se nekoliko žutih kartona (Caktašu, Kleinheisleru, Selahiju), da bi istog na klupi zaradio i osječki strateg Nenad Bjelica. U jednom duelu u 75. minuti ozlijedio se i Mile Škorić, koji je napustio igru nakon što je bespomoćno sjeo na travnjak Rujevice, a u igru je ušao Vedran Jugović, još jedan bivši igrač Rijeke.

Minutu kasnije Rijeka je povela. Murić je u šesnaestercu krasno pronašao Pavičića, njegov udarac vršcima prstiju uspio je obraniti Ivušić, no na odbijenoj lopti bio je nemoćan, Josip Drmić zakucao je istu za vodstvo Rijeke od 2:1. Krenuo je Osijek "all in" prema naprijed dugim loptama, u igru su ušli Kristijan Fućak i Antonio Mance, Riječani u dresu Osijeka, ostavljalo je to dosta prostora za kontre Rijeke, a najbolju takvu Bijeli nisu realizirali u 90. minuti, Drmić je na 11 metara pronašao Libera čiji udarac uz pomoć obrambenih igrača Osijeka odlazi pored gola. Kad gol ne zabiješ, onda ga – primiš. U drugoj minuti sudačke nadoknade jednu dugu loptu smirio je Mierez, proslijedio je Manceu, Bjeličinom džokeru s klupe koji šokira Rujevicu i "svoju" Rijeku – 2:2 za produžetke.

Prilika iz 95. minute, gdje se lopta od osječkih braniča skoro odbila u gol, bila je "ništa" naspram one iz 99. kada je Isah Abass, koji je ušao nešto ranije, sam izbio pred Ivušića. Prebacio je njega, ali i cijeli gol... Dvije minute kasnije mogao je Fućak zaviti Rijeku u crno, Mierez ga je lijepo poslužio, oklijevao je s udarcem dovoljno da u njega odlično "uđe" Labrović i spasi Rijeku. Dvije minute kasnije udarac Velkovskog iz gužve vrhunski je obranio reprezentativac Ivušić, sjajne prilike se redaju kao artikli u samoposluzi...

U drugom produžetku ritam je, očekivano, pao, kao da su se obje momčadi "pomirile" s jedanaestercima, no onda se ukazao – Mihael Merkulov. Ampem je uspio osvojiti jednu loptu na rubu kaznenog prostora i proslijediti je Pavičiću, koji je, pak, prosljeđuje natrčalom beku Rijeke. Uslijedio je mat - riječki bek manirom rasnog strijelca gađa lijevi donji kut vratara Ivušića za veliko slavlje Rijeke!

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ! Gotovo je, Rijeka je u finalu Kupa! Vračao se Osijek u dva navrata, ali Merkulov u 118. minuti donosi veliko slavlje na Rujevici.

120' Labrović! Velika obrana Rijekinog vratara nakon slobdnog udarca Kristijana Lovrića! Bit će 2 minute nadoknade, Lovrićev korner završava preko gola.

119' Crveni karton s klupe Rijeke dobio je Danko Matrljan, pomoćnik Gorana Tomića.

118' GOOOOOOL! Mihail Merkulov - 3:2! Ruski branič Merkulov zabija za 3:2. Nisu gosti dobro očistili jednu opasnost, Pavičiću bi se i za ovo trebala pisati asistencija, a Merkulov je iznenadio sve i zabio.

117' Lovrić je sada probao izravno iz kornera, odboksao je to Labrović.

116' I zaista, nešto manje događanja u drugom produžetku, sada je posljednju zamjenu iskoristio Nenad Bjelica. Umjesto Miereza u igru će Damjan Bohar.

111' Ovako je krenuo i prvi produžetak... Mirno, bez puno šansi, a onda se rasplamsalo u posljednjim minutama. Slično očekujemo i sada...

108' Žuti kartoni sada za Hiroša zbog prekršaja i Žapera zbog prigovora na isti... Pokosio je Hiroš nemilo Pavičića sada...

105' Žuti karton dobio je sada Abass zbog jednog prekršaja na sredini terena, a sudac Strukan označuje kraj prvog produžetka.

103' Velkovski! Nova prilika! Odlazi pored vrata, velebna obrana Ivušića... Kakva utakmica, nevjerojatni produžeci... A onda i Abass izravno iz kornera, nema pogotka...

Prethodno su u jednom duelu bili Drmić i Leovac, pao je napadač Rijeke u kaznenom prostoru, nije bio jedanaesterca.

101' Fučak! Nevjerojatna, ali nevjerojatna prilika!!!!! Sam je, potpuno sam, kao duh ostao pred Labrovićem koji mu je skinuo zicer... Čestić je pogriješio, Mierez je namjestio Fućku, ali nema pogotka... Nakon toga očistio je Ampema i dobio žuti karton...

99' Abass! Kakav promašaj... Nevjerojatan ubačaj s desne strane, primio je loptu pored Grgića i prebacio Ivušića, ali i gol Osijeka...

96' Ulaze Abass i Merkulov, van idu Selahi i Vukčević. Novi je to dakle, set izmjena Gorana Tomića.

95' Sjajna prilika Rijeke, Ampem daje u sredinu gdje se ne snalaze Drmić i Pavičić, Žaper odnosi loptu ispred Rijekine desetke i odbija u korner.

94' Lovrić pokušava, nije to bila ona njegova najbolja pozicija, nije ni udarac bio odviše jak niti opasan za Labrovića.

91' Krenuo je produžetak. Kod Osijeka izlazi strijelac Mance, a umjesto njega ulazi Amer Hiroš. Zanimljiva izmjena Nenada Bjelice.

KRAJ 90 MINUTA: Idemo u dodatnih pola sata. Kakav povratak Osijeka u nadoknadi vremena... A sada nastavak velike borbe.

90+4' Nevjerojatna završnica na Rujevici, Mance je sada dobio žuti karton zbog prekršaja u napadu. Bližimo se produžetku.

90+2' GOOOOOOOL! Osijek izjednačuje u sudačkoj nadoknadi. Mance je zabio za 2:2! Brza akcija Osijeka, duga lopta na Miereza, prijenos na Mancea i to je 2:2.

90' Liber! Matna, super-matna situacija u polukontri Rijeke ostaje u bloku Čeberka. Pavičić je pokrenuo akciju 4 na 3, dao Drmiću lijevo, a ovaj podvaljuje Liberu.... Na kraju - samo korner za domaće.

Inače, čeka nas još pet minuta sudačke nadoknade.

87' Drmić je dobio opasan udarac u duelu s Lončarom, opet će zakratko igra biti prekinuta.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

84' Sada ulazi još jedan Riječanin u postavi Osijeka, Antonio Mance. Džoker s Bjeličine klupe ulazi umjesto Kleinheislera.

Mijenja i Goran Tomić, umjesto Čerina ulazi Adrian Liber.

81' Murić! Strašan udarac s desne strane na Pavičićevu asistenciju, kroz noge Leovcu je to prošlo, ali i otišlo tik pored vratnice.

79' Osijek će sada svim silama pokušati napasti, doći do poravnanja u samoj završnici dvoboja i izboriti produžetak.

76' GOOOOOOOL! Drmić za 2:1. Ali Murićeva lopta bila je ključna, Rijeka je opet u prednosti! Krasno dodavanje za Pavičića čiji udarac je obranio Ivušić, ali Drmićev nije mogao.

75' Ne može nastaviti Mile Škorić, umjesto njega ulazi Vedran Jugović, još jedan iz plejade bivših igrača Rijeke.

73' Ozlijedio se Mile Škorić prilikom izbijanja jedne lopte u duelu s Ampemom. Nije bilo kontakta, bilo bi to jako neugodno za goste da sada ostanu bez jednog od svojih stožernih igrača, napose i kapetana.

70' Sada žuti karton i Caktašu zbog nesportskog ponašanja, napucane lopte nakon sviranog prekršaja. Bit će Caktaš odmah i zamijenjen, umjesto njega ulazi Fučak. Umjesto Fiolića će na teren Lovrić.

68' Frcaju iskre! Opet Selahi i Kleinheisler, bilo je tu i verbalnog čašćenja na obje strane, stigao je i Krešić na razgovore. Obojici, ovima osim Krešića idu žuti kartoni.

66' Murić izravno iz slobodnog udarca! Ivušić brani, na odbijenoj lopti je Selahi, a Ivušić je i to uhvatio. Sjajan udarac Murića, valja to istaknuti.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

65' Treći žuti karton na današnjoj utakmici dobio je Marin Leovac nakon što je srušio Lepinjicu. Bit će ovo slobodnjak s izgledne pozicije za domaće, za jedan dobar ubačaj...

63' Pokušaj Grgića s desne strane ide ravno u ruke Labroviću. Prijete gosti, nedugo zatim korner će imati Rijeka nakon novog duela Drmića i Škorića.

60' Treća riječka promjena, (barem) pola sata dobio je Robert Murić, i to umjesto Harisa Vučkića.

Imali smo i Rijekinu priliku, Ampemov ubačaj Fiolić je skrenuo prema Ivušiću koji se snašao i odbio u korner.

58' Opet razdoblje teške, čvrste, tvrde igre na kakvo su nas u posljednje vrijeme navikli Rijeka i Osijek.

54' Ulaze Lepinjica i Ampem, izlaze Bušnja i Čestić. To su dvije izmjene u momčadi Rijeke. Ampem će stati na desnu stranu, Lepinjica je dodatan čovjek u sredini terena, Tomić bi ovime mogao promijeniti formaciju.

52' Žaper je sada iz daljine testirao Labrovićevu spremnost i malo zagrijao njegove rukavice.

48' Caktaš! Kakva lopta Kleinheislera njemu u prostor, brani Labrović. Uh, krasna akcija gostiju, mogla je riječka obrana opet kapitulirati pred napadačem Osijeka.

47' Prvi korner u nastavku imali su gosti, Škorić je nadskočio Krešića u kaznenom prostoru, ali nije poslao preciznu loptu glavom prema Labrovićevu golu.

46' Kreće drugi dio dvoboja na Rujevici, nije bilo nikakvih izmjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Po jedan pogodak na obje strane vidjeli smo u prvih 45 minuta, sudac Duje Strukan šalje igrače u svlačionicu. Krešić i Caktaš upisali su se u strijelce, čeka nas napetih, uzbudljivih 45, a možda i više minuta do odluke o tome tko će na Hajduk u finalu Kupa.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

43' Taman smo notirali crticu o današnjoj kvaliteti Rijekine obrane, taman stali pohvaliti njihov današnji raspored, kad je sjevnula oštra lopta Leovca, negdašnjeg prvaka s Rijekom na Caktaša, kojem je Rujevica ostala u itekako lijepom sjećanju. Nedavno je poentirao za pobjedu Hajduka u Rijeci...

42' GOOOOOL! Caktaš zabija za 1:1. Utrčao je Caktaš i zabio na asistenciju Leovca s lijeve strane za 1:1. Osijek je zabio, evo pogotka za izjednačenje na Rujevici. Krasan početak akcije od strane Žapera, riječka obrana izigrana je majstorski.

38' Žuti za Drmića, riječki napadač laktom je opalio Škorića... Nato je dotrčao Vučkić, krenuo je verbalni delikt sa Škorićem, a to je i malko isprovociralo kapetana Osijeka. Sudac Strukan Škoriću je dao verbalno upozorenje.

37' Lončar i Škorić su trenutno stoperi, Cheberko je pomaknut na zadnjeg veznog zajedno sa Žaperom... Notirajmo dakle, jednu Bjeličinu ad-hoc promjenu.

34' Uspješno zasad riječka obrana izlazi na kraj sa svim pokušajima Osijeka da nešto organizira opasnije naravi pred Labrovićem. Za trenutak je Drmić ostao u bolovima, žalio se na to da je dobio jedan udarac.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

31' Drmić! Uzeo je Vučkić jednu loptu, prihvatio dugo dodavanje i ostavio za Drmića koji nakon par koraka opasno tuče, no Ivušić to hvata.

29' Probali su sada kombinirati Pavičić i Drmić na ulasku u osječki kazneni prostor, nije prošlo...

26' Opet par minuta gostiju s loptom, baš je dugo drže Bjeličini izabranici, no opet ćemo navesti, ništa konkretnije tu nema... Grgić je prošao Velkovskog po desnoj strani, no ubačaj nije bio dobar.

23' Mierez! Evo i opasnosti ispred Labrovića koji je uspješno obranio njegov pokušaj, utakmica se sada rasplamsala u potpunosti.

21' Drmić je predriblao Fiolića koji ga je potom faulirao, a onda i zaradio žuti karton... Lopta kroz noge Fioliću je to bila, da budemo precizniji.

20' GOOOOOL! Krešić za 1:0. Čerin iz slobodnog udarca ubacuje, najviši je Krešić, a lopta od vratnice ulazi u mrežu za 1:0. Nakon Hajduka, Krešić zabija i Osijeku...

17' Osim jedne prilike Selahija i polušanse Miereza na drugoj strani nešto ranije, nismo vidjeli ništa opasnije po vratare s obje strane. Veliki su ulozi na stolu, Hajduk već čeka u finalu Kupa koje će se u svibnju igrati na Poljudu.

15' Kleinheisler na sredini terena ruši Čestića, ali ostao je ležati na travnjaku i mađarski reprezentativac. Sudac Strukan odbio je rasprave s igračima na temu, ništa pritom ne sudeći.

11' Krenule su i prve trzavice, Drmić je startao na Žapera koji je ostao ležati, a onda su se posvađali Selahi i Kleinheisler... Riječka, moguće i obećavajuća akcija prekinuta je na intervenciju suca kako bi se Žaperu ukazala pomoć.

9' Selahi! Prvi riječki udarac prema vratima, opalio je Selahi s kakvih dvadesetak metara, malo iskosa s desne strane, otišlo je preko gola.

7' Riječani drže loptu na sredini terena, sijek se čvrsto postavio, danas bismo, kako je krenulo, opet mogli gledati čvrstu, tvrdu utakmicu...

5' Prešli su gosti na polovicu Rijeke, pokušat će jasno, i oni danas ovladati loptom, stvarati prilike koje bi ih mogle dovesti do pogotka. Zasad još, međutim, nismo vidjeli neku konkretniju akciju s obje strane.

3' Prvi slobodan udarac za Rijeku s lijeve strane otklonila je obrana gostiju.

2' Od samog starta krenula je vrlo lijepa navijačka atmosfera, Rujevica je, neslužbeno je to još uvijek, oborila svoj ovosezonski rekord.

18.00 Utakmica je počela!

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj na Rujevici. Kod gostiju, trener Nenad Bjelica odlučio se za formaciju s tri stopera. Kreću Cheberko, Škorić i Lončar. U sredini će biti Žaper i Kleinheisler, na bokovima Grgić i Leovac. Prednju trojku čine Fiolić, Caktaš i Mierez, dok je Kristijan Lovrić ostao na klupi za pričuve, kao i dva Riječanina, Mance i Fućak.

Što se Rijeke tiče, Tomić je napravio jedno veliko iznenađenje, u prvi plan stavio je mladog Denisa Bušnju. Za pretpostaviti je da će on pokriti poziciju desnog krila u formaciji 3-5-2. Stoperi su Velkovski, Čestić i Krešić, desno je Bušnja, lijevo Vukčević, a sredinu čine Čerin, Selahi i Pavičić. Naprijed su Vučkić i Drmić... Na klupi su ostali, između ostalih - Robert Murić, Prince Ampem i Issah Abass.

Linker
23. travanj 2024 16:37