DAMIR SKOMRLJ Cropix
DERBI DELLA UČKA

VIDEO: Uvjerljiva pobjeda Rijeke za vrh ljestvice, povratnik u HNL debitirao pogotkom

Nogometaši Rijeke s pobijedili su Istru 1961, gosti od 45. igrali s igračem manje
Piše: SNObjavljeno: 04. veljača 2024. 16:50

Rijeka - Istra 3:0 (Hodža 10., Janković 34.(11m), Marić 74.)

Rijeka: Labrović - Smolčić, Radeljić, Galešić, Bogojević? (od 58. Veiga) - Selahi? (od 58. Banda), Hodža⚽ - Pašalić (od 77. Ivanović), Janković⚽ (od 37. Petrović), Pjaca - Obregon (od 58. Marić ⚽)

Istra: Majkić? - Valinčić, Marešić, Majstorović, Kadušić (od 63. Douglas) - Mlinar (od 46. Ćalušić), Blagojević, Maurić? - Ekong (od 46. Petrusenko), Erceg?, Vuk (od 46. Koski)

Pogotke pogledajte ovdje


Nakon dvije gostujuće pobjede, Rijeka je stigla i do treće uzastopne, super važne, prve ovogodišnje na Rujevici gdje su Sopićevi momci pred rasprodanom Rujevicom svladali Istru i sačuvali ligaški "pole position".

Zaprijetili su Istrani u 3. minuti nakon slobodnog udarca i prekršaja 30-ak metara od gola kojeg je skrivio Janković. Stigla je lopta do Ercega koji ju prosljeđuje Kadušiću, a on je pak šalje samo u riječki blok za prvi gostujući korner.

image

Više informacija pronađite OVDJE.

Sofascore

Pokušavali su gosti visokim presingom na posljednju riječku liniju po izgubljenoj lopti, uz gusti defenzivni blok, osujetiti riječke napade u uvodu što im je donekle i uspijevalo, dok je Rijeka, odnosno momčad koja nikada nije igrala u ovoj postavi polako hvatala ritam i preuzimala inicijativu.

Prva prava riječka prilika ujedno je bila i – pogodak. Pustio je sudac Čulina prednost nakon prekršaja na Niki Jankoviću koji je uspio loptu proslijediti Pjaci. Uslijedila je prava minijatura na lijevoj strani i precizan ubačaj na peterac, nakon što se jednim potezom riješio Valinčića, kojeg je Hodža glavom pretvorio u vodstvo Rijeke od 1:0.

U 22. ponovo prijete Riječani, Pašalić je dugom loptom u prostor našao Obregona koji se iskosa izborio za udarac, no pucao je samo u blok gostujuće obrane. U 26. je Vuk, nakon ubačaja Mlinara s desne strane skoro stigao loptu, no brži je bio Smolčić.

image

Veldin Hodža

DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 33. nova uzbuđenja na Rujevici na intervenciju VAR-a. Glavni sudac nije vidio igranje rukom Marešića kod ubačaja rukom Smolčića par sekundi ranije, no intervencija Ante Čuljka uvjerila je Antu Čulinu da pokaže na bijelu točku. Ovog puta odgovornost je preuzeo Niko Janković, Majkić je pročitao stranu no udarac je bio toliko silovit i precizan da vratar Istre nije imao šanse, semafor na Rujevici pokazao je 2:0, na zadovoljstvo gotovo osam tisuća riječkih duša.

Nažalost, brzo nakon toga Janković je i zamijenjen, očito je onaj udarac koji je zadobio uoči prvog pogotka ostavio traga jer najbolji je riječki strijelac ove sezone izašao iz igre šepajući pokazujući klupi na desno bedro...

Do kraja prvog dijela ionako "razorena" Istra ostala je s 10 igrača na terenu. Selahi je osvojio jednu od brojnih lopti i pokrenuo riječku kontru, no tako nije mislio Antonio Maurić koji ga je startom s leđa "položio" na zemlju. Sudac Čulina nije se uopće dvoumio, odmah je pokazao igraču Istre crveni karton, bez obzira na proteste gostujućih suigrača...

U drugoj minuti nadoknade zaprijetio je i Pašalić, no njegov udarac nakon ubačaja Pjace na drugu vratnicu pogodio je samo vanjsku mrežu gola.

Riječani su, očekivano, bolje otvorili i nastavak. U 48. minuti moglo je biti 3:0 da Lovro Majkić nije, nakon asistencije i prodora Pašalića, osujetio pokušaj Hodže iz blizine. Lopta je išla pod gredu, no vratar Istre refleksno je sačuvao svoja vrata. Dvije minute kasnije nije imao potrebe intervenirati, udarac Selahija iz daljine prohujao je pored desne vratnice. U 56. je udarac okušao i Pašalić, njegov siloviti pokušaj opet, uz poteškoće, brani Majkić.

Dvije minute kasnije Sopić radi trostruku zamjenu, Obregon i Selahi dobili su veliki pljesak tribina za današnje i prošlosezonsko izdanje, a Mirko Marić debitirao je u bijelom dresu i to – pogotkom.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ionako kvalitativno inferiorniji gosti s igračem manje nisu napravili gotovo ništa, a Rijeka je polako, ali sigurno plela mrežu oko šesnaesterca Istre dok nije "procurilo".

Točno 17. minuta nakon ulaska u igru, Marić je prihvatio jedan prizeman ubačaj Smolčića s lijeve strane kojeg je udarcem ljevicom iz prve pretvorio u svoj prvijenac u bijelom dresu za veliko slavlje.

Rujevice. U 85. blizu pogotka bio je i Marko Pjaca, opalio je riječki dragulj s ruba kaznenog prostora, no Majkić je ovog puta bio siguran. Ako mu je to neka utjeha, ponovo je bio najbolji igrač Istre na terenu unatoč tri primljena pogotka...

Gotova je utakmica. Rijeka je pobijedila s uvjerljivih 3:0 i sada ima dva boda prednosti nad Hajdukom na vrhu tablice SuperSport HNL.

85. Ima Rijeka 3:0, ali moglo je to biti i uvjerljivije. Sada je lijepo pucao Pjaca, ali Majkić opet brani.

80. ⇔ Posljednja izmjena u redovima Istre. Iz igre je izašao ozlijeđeni Blagojević, ušao je Ahmeti.

74. ⚽ GOOOOOL! Rijeka ima 3:0, a gol je postigao Mirko Marić u svojem debiju za Rijeku. Prizemnu loptu s lijeve strane je poslao Smolčić, a Marić ju je mirno pospremio iza Majkića.

image

Marić je zabio u prvom nastupu za Rijeku

DAMIR SKOMRLJ Cropix

67. Smirio se ritam u zadnjih desetak minuta. Rijeka ima mirnih 2:0 i ne juri naprijed pod svaku cijenu. Istra ima igrača manje i jednostavno ne može više od ovoga.

Utakmicu na Rujevici prati točno 7.548 gledatelja.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

58. ⇔ Tri zamjene radi Sopić. Izlaze Obregon, Bogojević i Selahi, a ulaze Marić, Veiga i Banda. Ovo je debi Mirka Marića u dresu Rijeke.

56. Još jedna dobra prilika za Rijeku. Pucao je sada Pašalić, ali Majkić brani i šalje loptu u korner.

50. Iz daljine je pucao Selahi, ali nije bio precizan.

48. ⚠ Strašna akcija Riječana! Na Pašalićevu povratnu naletio je Hodža i silovito opalio pod gredu, a Majkić refleksno intervenirao! Sjajan udarac i još ljepša obrana vratara Istre...

46. ? Vraćamo se na Rujevicu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. ? Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

45. ? Crveni za Maurića! Ostala je Istra s desetoricom, bio je to težak start s leđa.

40. ? Žuti karton zaradio je Selahi.

37. ⇔ Janković se ozlijedio, izlazi iz igre, a na terenu je sada Petrović.

34. ⚽ GOOOL!

Rijeka ima 2:0, Janković je zabio iz jedanaesterca. Bilo je to neobranjivo za Majkića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

32. Potencijalni jedanaesterac za Rijeku! Glavni sudac Čulina otišao je do VAR monitora provjeriti situaciju.

26. Nezgodan ubačaj Mlinara prema lijevoj strani, bio je tamo Vuk s loptom, ali udarac je bio neprecizan.

23. ? Žuti karton zaradio je Erceg, a nakon njega i vrtatar Majkić.

22. Prilika za Rijeku! Obregon se fino zagradio u kazenom prostoru, okrenuo i pucao, ali lopta je skrenuta u korner.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

20. Živnula je znatno utakmica nakon prvog pogotka, obje momčadi počele su pritiskati visoko, što znači da bi mogli gledati utakmicu s puno šansi na obje strane.

17. ? Žuti karton zaradio je Blagojević.

10. ⚽ GOOOL!

Rijeka ima 1:0, Hodža je strijelac. Sjajno je Pjaca prošao po krilu i nabacio, a Hodža glavom pospremio u mrežu.

image

Veldin Hodža

DAMIR SKOMRLJ Cropix

8. Miran start za sada na Rujevici, Istra stoji u defanzivnom bloku kojeg domaćini pokušavaju probiti.

3. Prvi udarac za Istru i odmah prvi korner. Erceg je zagradio loptu, a u nastavku akcije pucao je Kadušić, ali samo u blok.

1. Počela je utakmica na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 03:24