FRANKO COLORI/CROPIX Cropix
RIJEČANI SLAVE

Video: Vučkić s dva komada srušio Istru! Pogledajte malu majstoriju kojom je Rijeka potvrdila tri boda

Nogometaši Gorana Tomića slavili su protiv Istre s 2:0 u 29. kolu HNL-a golovima Harisa Vučkića
Piše: Robert Matteoni/Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2022. 21:19

ISTRA - RIJEKA 0:2 (Vučkić 28', 87')

ISTRA (3-4-2-1): Lučić - Silva, Galilea, Perković - Hujber, Caseres (od 71. Mahmoud), Perera (od 81. Blagojević), Marin (od 46. Bande) - Mlinar (od 89. Ivančić), Mišković (od 71. Serderov) - Beljo

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Solano, Krešić, Velkovski, Vukčević (od 73. Smolčić) - Selahi, Lepinjica - Murić (od 89. Bušnja), Vučkić (od 90.+3. Stanić), Abass - Drmić

PULA - Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2,170. Sudac: Duje Strukan (Split)


U sjajnoj atmosferi pred više od 2 tisuće gledatelja, Rijeka je osvojila tri velika boda. Nakon povezanih poraza prije reprezentativne stanke ova će pobjeda podignuti samopouzdanje Riječana za finiš sezone...

Utakmica koja je bila obilježena i proslavom 30. rođendana KN Demoni opravdala je prefiks derbija. Igralo se za gol više, na obje strane, s jačim ritmom u drugom dijelu utakmice.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

Od početka je trener Garcia krenuo s očekivanom postavom 352, s Beljom i Miškovićem u vrhu napada, kojima se pridodavao kao ofenzivni vezni Mlinar.

Goran Tomić je ipak odabrao četvorku u posljednjoj liniji, s 2 defenzivna vezna i tri polušpice iza isturenog Drmića. Trener Rijeke je uvrstio Vučkića i to mu se pokazalo dobitnim u prvom dijelu. Igrač koji je i u prvom gostovanju u Puli bio među glavnim akterima, postigao je gol u 28. minuti.

Do tada je uglavnom Istra diktirala ritam, držala posjed i nešto više inicijative, dok je Rijeka odabrala pragmatični pristup. Bili su kompaktni u srednjem bloku i čim bi oduzeli loptu trudili su se bržom tranzicijom kazniti domaće.

U jednoj od takvih akcija Abass je u trku umalo prošao Galileu, ali je stoper domaćih prekršajem zaustavio hitrog gostujućeg napadača. Sudac je dosudio slobodni udarac i Galilei pokazao žuti karton, na što su se Riječani bunili, tražeći isključenje. No, Strukan je uz asistenciju iz VAR sobe ostao pri svojoj prvoj odluci.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

Na drugoj strani Zeleno Žuti su imali nekoliko izvrsnih izirađenih akcija, ali u završnici nisu pokazali efikasnost. Posebno nije išlo Belju, koji je imao jednu matnu poziciju, ali je s ivice kaznenog prostora slabo šutirao, djelom ometen od Krešića.

Na poluvrijeme se išlo s minimalnom prednošću gostiju, koji su biil spretniji u realizaciji kad im se ukazala prilika.

U drugi dio utakmice Garcia je ušao s izmjenom sustava. Vratio je momčad u uobičajeni 433 sustav, a umjesto Mlinara ubacio je ofenzivnijeg Bandea. Perković je otišao na lijevi bok...

Istra je krenula odlučnije i podigla agresivnost. U 52. minuti propustila je još jednu izvrsnu šansu. Beljo je s lijeve strane ušao u šesnaesterac i onda snažno opalio, ali riječki blok je izbacio loptu u korner. Rijeka je izdržala početni pritisak domaćih i onda krenula uzvraćati, pa je u 58. minuti sijevnula kontra i centaršut poduzetnog Vukčevića za Drmića, čiji je snažan udarac glavom završio preko gola. Rasplamsala se igra i za gledatelje je sve bilo puno uzbudljivije.

Uz nekoliko zamjena na obje strane utakmica je išla svome kraju uz iste scenarije. Istra je pokušavala složiti akcije za izjednačenje, ali nedostajalo je konkretnosti. Rijeka je pak posao završila u akciji Murića, koji je proigrao Vučkića u kaznenom prostoru, a ovaj je u prodoru sjajno matirao Lučića za pečat riječke pobjede. Puljanima ostaje utjeha da su solidno djelovali, ali bez napadačke konkretnosti ne može se osvojiti bodove, pogotovo ne protiv jačeg suparnika...

Goran Tomić- Jako važna pobjeda protiv vrlo nezgodnog suparnika. Odigrali smo dobro, čvrsto, nismo dopustili Istri neke ozbiljnije priilke. Mogli smo u tranziciji možda biti smireniji u nekoliko navrata, ali dobro. Sretan sam što smo nakon dva poraza upisali ovu pobjedu puno će nam značiti za dalje.

Gonzalo Garcia - Jako teška utakmica u odličnoj atmosferi na stadionu. Mislim da smo kontrolirali igru u većem dijelu utakmice, ali nakon sat vremena izgubili smo kontrolu i razvodnile su se linije. Tada je došla do izražaja kvaliteta gostujućih igrača. Mi smo propustili neke svoje prilike, a Rijeka je je bila konkretna i pobjedila.


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Posljednja zamjena na utakmici, izašao je dvostruki strijelac Haris Vučkić, mijenja ga Mato Stanić.

90'+1' - Serderov je dobio žuti karton i propustit će sljedeće kolo u gostima protiv Gorice.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Završne promjene - kod Istre će na klupu Mlinar, zamijenit će ga Antonio Ivančić. U momčadi Rijeke ulazi Denis Bušnja umjesto Roberta Murića.

87' - GOOOL! Robert Murić koristi još jedno loše postavljanje obrane Istre i gura Vučkića u šansu, a napadač Rijeke majstorski zadržava loptu te zatim 'šukerovskim' driblingom vara vratara Lučića za osmi pogodak u prvenstvu... Rijeka vodi 2:0!

84' - Šutira Mahmoud nakon požrtvovnog solo-prodora Bandea, bez uspjeha.

83' - Šansa za Rijeku! Abass je stigao jednu 'mrtvu' loptu i zavrnuo natrag u šesnaesterac, a Murić nakon još jedne loše reakcije obrane Istre dolazi do šanse, no njegov mlak udarac hvata Lučić bez većih poteškoća.

81' - Perera će iz igre, ulazi Slavko Blagojević.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

78' - Opasno je pred golom Istre! Murić je poslao parabolu na drugu vratnicu gdje se nije najbolje snašao Drmić...

76' - Mahmoud ruši Selahija s leđa pa dobiva i on žuti karton.

73' - Ozlijedio se Andrija Vukčević i neće moći nastaviti. Zamijenit će ga Hrvoje Smolčić koji se nakon duže ozljede vraća u momčad.

71' - Nove promjene kod Istre. Ušli su Serderov i Mahmoud umjesto Miškovića i Caseresa.

65' - Žuti karton Pereri zbog 'mesarskog' prekršaja na Selahiju.

64' - Novu, neshvatljivu pogrešku obrane Istre nisu kaznili Riječani... Selahi je presjekao neoprezno Galileino dodavanje te zatim odmah uposlio Drmića koji se previše izdvaja na stranu, a potom nije bilo opasnosti u njegovu udarcu.

59' - Šansa za Istru! Robert Mišković je bio najviši nakon tog kornera i sjajno tukao glavom, a Nediljko Labrović još se jednom istaknuo maestralnom obranom!

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

59' - Izvrsno je sada kombinirala Istra, a Issah Abass našao se u ulozi braniča i izbio u korner.

58' - Sijevnula je kontra Riječana! Vukčević je projurio kao brzi vlak po lijevoj strani i centrirao za Vučkića čiji udarac glavom odlazi preko grede...

53' - Gađao je sada Abass s poludistance, a njegov pokušaj plasiranja završio je daleko od vrata.

52' - Prva veća uzbuđenja u nastavku! Drena Beljo je bio u dobroj prilici, izvrsno je i šutirao, ali Krešić stiže u posljednji trenutak blokirati... Ipak, da je i došlo do pogotka, ne bi bio priznat jer je napadač Istre bio u zaleđu.

46' - Vraćamo se u Pulu. Kod Istre je u svlačionici ostao Luka Marin, mijenja ga Hassane Bande. U momčadi Rijeke nema promjena.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Riječani su strpljivom i discipliniranom igrom uspostavili dominaciju na Aldo Drosini. Jedini pogodak djelo je Harisa Vučkića, međutim nogometaši Gorana Tomića mogli su u nekoliko navrata i povećati svoju prednost. Istra je također imala svoje šanse, ali nedostajalo je koncentracije u završnici.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

45' - Pao je Drena Beljo u kaznenom prostoru u okršaju s trojicom braniča Rijeke, a sudac Duje Strukan samo pokazao da se igra nastavlja.

43' - Murić opet šalje izvrstan centaršut, Krešić na drugoj vratnici glavom spušta za Drmića, no vratar Istre brži je na lopti. Bio je pritom i faul na Lučiću, ispričao se odmah napadač i kapetan Rijeke.

38' - I opet je Mlinar u prvome planu! Dobro je i silovito šutirao izvana, išlo je to malo iznad grede!

37' - Strašna šansa za Istru! Mlinar je fantastično proigrao Drena Belju koji s oko 16 metara puca golu, ali katastrofalno loše... Pritom mu je malo zasmetao i Krešić, no svejedno je taj pokušaj mogao biti bolji.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

30' - Povodom 30. obljetnice nastanka navijačke grupe Demoni, pulski su navijači razvili prigodan transparent i pridonijeli sjajnoj atmosferi na Aldo Drosini. Bačen je i određen broj baklji na travnjak pa je sudac Strukan pričekao par minuta s nastavkom utakmice dok se dimna zavjesa nije prorijedila.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

28' - GOOOL! Abass je prošao kroz statičnu obranu Istre i proslijedio do Vučkića koji šutira isprve s ruba šesnaesterca, a lopta se minimalno, ali dovoljno da prevari Lučića, odbija od Perkovića i završava u mreži... Rijeka vodi 1:0!

20' - Primirila se utakmica na Aldo Drosini nakon početnih uzbuđenja. Izgleda da su Riječani stali na loptu i odlučili ne ulaziti u nepotreban rizik.

17' - Vukčević ruši Hujbera i završava u sučevoj bilježnici.

16' - Dvaput prijeti Murić iz kornera, oba puta odbija to pulska obrana.

image
FRANKO COLORI/CROPIX Cropix

14' - Murić stvara probleme obrani Istre, dobro je izvozao svoje čuvare te na kraju izborio korner.

12' - Čekalo se dvije-tri minute dok se ukazivala pomoć Issahu Abassu... Izveo je Drmić taj slobodnjak, ali ispriječio se živi zid.

10' - Strašan potez Issaha Abassa! Pobjegao je obrani Istre, a Galilea ga je morao 'pokositi' da se ganski nogometaš ne bi sjurio prema Lučiću... bio je to žestok start i ostao je ležati Abass neko vrijeme na travnjaku. Razumije se, Strukan mu je odmah pokazao žuti karton.

Bio je to prekršaj u zoni udarca i izvest će ga Josip Drmić.

9' - I opet prijete domaći! Drena Beljo se sjajno snašao i spretno prihvatio jedno dodavanje, zatim poslao povratnu na vrh šesnaesterca odakle šutira Mlakar, no nedovoljno jako i precizno za klasu jednog Labrovića.

5' - Šansa za Istru! Potegao je Luka Marin s lijeve strane i prošlo je to malo pored vratnice!

19.05: Počela je utakmica na Aldo Drosini. Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 06:02