Niko Galešić (Rijeka)

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NAJAVA DERBIJA

‘Vrijeme je da demonstriramo koliko smo dobri. Osijek? Odlična momčad, ali favorit je Rijeka‘

‘Pred našim navijačima idemo na pobjedu protiv svakoga, pa tako i Osijeka‘, kaže Niko Galešić
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 14. rujan 2023. 08:54

Niko Galešić još je jedan iz plejade mladih i uspješnih igrača Rijeke, koji su u prošloj sezoni bili zapaženi dio riječkog odličnog proljeća, a svoja dobra izdanja nastavio je pružati i u novoj sezoni pod novim trenerom. Istina, riječki se branič kasnije, zbog U-21 obveza i nastupa na Euru, baš kao i Veldin Hodža, nešto kasnije priključio ljetnim pripremama, trebalo mu je vrijeme da uhvati ritam momčadi, no danas su iza njega već 774 minute provedene u igri i nastupi u pet od šest prvenstvenih utakmica i u četiri od šest europskih izazova.

- Odigrao sam dosta utakmica sada iako sam kasnio u pripremama za aktualnu sezonu zbog nastupa u mladoj reprezentaciji. Doduše, nismo niti imali dovoljno stopera, pa sam se, nažalost i silom prilika, “napunio” minutama i igrom. Dilaver i Radeljić su se ozlijedili, pa smo Mitrović i ja u kratkom roku odigrali pet vrlo teških utakmica. No, naravno da sam sretan i želim i dalje tako nastaviti - kazao je Galešić u uvodu.

Trenutak nepažnje

U stoperskom paru s Mitrovićem odigrao je zapaženu rolu u teškim utakmicama, posebno u dvomeču protiv Lillea, gdje je Rijeka bila na korak od senzacije.

- Mislim da smo sve odlično odradili u tim utakmicama, gotovo sve. Nažalost, dogodile su se neke sitnice, neki trenutak nepažnje i manjak koncentracije, koji nam nisu dozvolili da spriječimo, odnosno primimo još koji pogodak manje. U nekim je trenucima falilo i svježine. Obrana nam zasad stoji dobro, naravno da želimo biti još bolji i primati još manje pogodaka, odnosno, ostvariti još više “clean sheetova”. Nadam se da ćemo to demonstrirati već u idućoj utakmici kada nam u goste stiže Osijek - dodao je mladi riječki stoper, koji se u ovoj reprezentativnoj pauzi, baš kao i ostatak momčadi, mogao u miru pripremati za taj dvoboj i pomnije upoznati lik i djelo novog trenera, Željka Sopića.

- Prošlo je dovoljno vremena da se sada i upoznamo, zbližimo s njim. Sve je odlično, trener je odličan, treninzi su stvarno dobri, radimo jako na taktici i pogotovo svježini. Imali smo puno utakmica u kratkom periodu, sada smo se mogli u miru pripremati za taj dvoboj protiv Osijeka, dva tjedna je stvarno dobar period za nešto takvo. Stigao je i novi pomoćni trener, radimo zajedno stvarno dobro, već sad smo se dobro pripremili, a imat ćemo i ta tri-četiri dana da u potpunosti, kako bi se reklo, napunimo baterije i pripremimo se za nastavak sezone. Radimo kao da se ništa nije niti dogodilo, kao da smo stalno zajedno i kao da nismo niti mijenjali trenera - dodao je 22-godišnji Galešić.

Protiv Osijeka ne očekuje ništa drugo osim - pobjede.

- Naravno da pred našim navijačima i na našoj Rujevici idemo na pobjedu protiv svakoga, pa tako i protiv Osijeka. Oni su odlična ekipa, koja je ostala na okupu od prošle sezone, osim obrane. Jučer sam baš pročitao i da im neće igrati Caktaš zbog kartona, možda je i to jedan mali plus za nas. Odlično je ušao u sezonu, baš ga ide, no mi gledamo isključivo sebe bez obzira tko je na drugoj strani. Mislim da smo favoriti u tom dvoboju - dodao je riječki stoper, koji je prošle subote postigao i svoj prvijenac u bijelom dresu, doduše, radilo se o prijateljskoj utakmici protiv Domžala.

Je li vrijeme i za premijerni službeni pogodak?

- Da, postigao sam taj gol, to mi je inače bio i prvi za seniorsku momčad Rijeke. Nadam se da mi se sad “otvorilo”, ha, ha... Imao sam i nekoliko šansi ranije u HNL-u, no nažalost nije nikad došlo do toga. Zašto ne možda zabiti i protiv Osijeka, no naravno da je moja prva zadaća obrana, tu je potpuni fokus. Pustit ćemo napadačima da oni odrade svoj dio posla, a ako oni ne uspiju onda i mi drugi moramo probati - podvukao je Galešić za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 04:22