RONALD GORŠIĆ/Cropix
OGLASIO SE PREDSJEDNIK

Zajec nakon Dinamovog trijumfa: ‘Sad sve ovisi o utakmici između Reala i Borussije. Jakirović? Ostat će‘

‘Bit će tu promjena, dovest ćemo neke igrače, a i probati zadržati kostur momčadi‘
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2024. 22:46

Dinamo je slavio na Rujevici 3:1 i osvojio Kup. Treći im je to trofej ove sezone nakon što su još u srpnju osvojili Superkup protiv Hajduka, a prije nešto manje od dva tjedna osigurali su i naslov prvaka. Nakon veoma turbulentne sezone, ovo je najbolji mogući kraj za trupe Sergeja Jakirovića, a zadovoljstvo nije krio ni predsjednik kluba Velimir Zajec.

- Sigurno da je jedna od najdražih pobjeda i ova godina završila je kako smo svi priželjkivali, sjajni igrači, sjajna momčad i sjajni navijači koji su nas dizali u svakoj utakmici, mislim da su oni jedni od najzaslužnijih za ovaj trofej, kao i treneri i svi ljudi koji rade u klubu. Ja vjerujem da nećemo tu stati, da ćemo se pojačati i biti još bolji u Europi, a naravno, sve ovisi o utakmici između Reala i Dortmunda, nadam se da će završiti kako mi hoćemo da i tu napravimo rezultat dostojan za Hrvatsku - rekao je nakon utakmice za medije, a prenosi HRT.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Ove godine došao je na vlast, bilo je promjena u Dinamu, ali su ga izvukli navijači, koji su bili, može se reći, jedina konstanta tijekom cijele sezone a i Zajec im daje zasluge.

- Uvijek su najzaslužniji igrači i navijači, mi smo tu u sjeni i radili smo kako smo radili, uvijek može i bolje, nije bilo nikakvih otkaza kao što se priželjkivalo, očekivalo i najavljivalo, zaslužni smo za taj mir i doveli smo ekipu do ovog rezultata.

Imao je samo riječi hvale za protivnika...

- Rijeka je sjajna, imala je na početku par šansi, ali naš golman je bio sjajan. Imamo sjajan odnos, našli smo zajednički jezik s njihovom upravom. Imaju veliku budućnost i dobre igrače, mi smo sada bili bolji i pobijedili u ovom natjecanju.

Upitan je hoće li dovoditi nove igrače iz Rijeke. Sve se glasnije priča o dolasku Pjace u Dinamo...

- Još uvijek nemamo gotov raspored, ne znamo što ćemo točno. Imamo pretpostavke, ali do tog je dug put. S riječke klupe? Ne, ne, ha, ha.

Jedan od ciljeva ove uprave zasigurno je i pokušati osigurati ostanak Brune Petkovića.

- Bruno je jedan kvalitetan igrač, može i bolje, to je svima jasno. Njegov potencijal je nevjerojatan, on je pametan, igrat će još bolje za reprezentaciju jer će imati bolju okolinu. Od njega očekujemo dobre rezultate i on zaslužuje biti jedan od najboljih u reprezentacije.

Otkrio je nešto i o financijskom stanju Dinama:

- Puno smo radili na tome, ali ne možemo sve otkriti. Bit će tu promjena, dovest ćemo neke igrače, a i probati zadržati kostur momčadi.

Dotaknuo se i glasina oko promjene trenera:

- Svi su očekivali da dođe do promjene nakon loših rezultata, ali stao sam uz trenera koji ima našu podršku i ostat će tu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. svibanj 2024 13:50