Cropix
RIJEČ TRENERA

Željko Sopić: ‘Da nismo glumili Djeda Mraza zadnjih pet minuta, mislim da bismo pričali o zasluženoj pobjedi‘

To je dječji vrtić koji ima dječje bolesti, krenuli smo darivati, srećom da Gorica to nije uzela - rekao je Sopić
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 29. listopad 2023. 18:05

U susretu 13. kola Supersport HNL-a Rijeka je pred 5.700 gledatelja na Rujevici pobijedila Goricu sa 1-0 vrativši se na vrh ljestvice. Pogodak odluke zabio je Marco Pašalić u sedmoj minuti sjajnim udarcem sa 20-tak metara. Nakon što je Hajduk od petka bio na vrhu ljestvice, Rijeka je pobjedom protiv Gorice vratila "jedinicu" u svoje ruke.

Nakon utakmice prvi se medijima obratio Dinko Jeličić.

- Prije svega čestitam Rijeci na pobjedi, ove šanse na samom kraju nisu otišle na našu stranu, ali s druge strane čestitam svojoj momčadi jer smo pokazali ono što pokazujemo od početka, ne odustajemo do zadnjeg momenta. Danas je taj susret otišao apsolutno zasluženo na stranu Rijeke, mi nismo uspjeli izjednačiti. Odigrali su Riječani dobru utakmicu i želim im sve najbolje za budućnost. Drže ritam koji ih drži na prvoj poziciji, trenutno u ligi najbolje izgledaju i želim im svu sreću. Sudačka nadoknada? Je, mogli smo poentirati, ali to je tako, nekad te nogomet nagradi, nekad se u dosta čistoj situaciji slabije reagira. Ja smatram da to moraš na neki način isprovocirati ili zaslužiti, odnosno ne zaslužiti. Mislim da danas ne bi bilo zasluženo toliko, nešto smo slabije ušli u prvo poluvrijeme i primili gol na način na koji se ne smije ponavljati. Rijeka nam je u nekoliko navrata brzo i lagano uzela loptu po našem posjedu i stvorila nam probleme. I prije gola su imali sličnu šansu, pet minuta kasnije smo primili pogodak. Kada se vežu greške na koje skrećemo pažnju, onda nas je taj pad dekoncentracije koštao. No mislim da smo na dobrom putu, vratit će nam se to negdje. Sretan sam i zbog nekih mladih igrača, poput Kapulice kad je ušao, dobro je da širimo kadar.

S druge strane Željko Sopić je kazao:

- Prije svega, bila je ovo dosta zahtjevna i teška utakmica za mene osobno pošto sam igrao protiv mojih bivših igrača i dečki s kojima sam prošao sito i rešeto. Što se same utakmice tiče, da nismo glumili Djeda Mraza i Svetog Nikolu zadnjih pet minuta susreta mislim da bi pričali o zasluženoj pobjedi, o jednoj od najboljih utakmica od kada sam ja trener jer mislim da je ova bila i bolja nego ona protiv Osijeka. Ali, to je tako, to je dječji vrtić koji ima dječje bolesti, krenuli smo darivati, srećom da Gorica to nije uzela. Sudačka nadoknada? To vam se zove nogomet, kada ne zabiješ i kada protivnik ne može nešto iskreirati onda im ti to pokloniš. Gledatelj kada plati kartu mora biti zadovoljan, to vam je kao neki film, mora biti zaplet. Ma ne znam što bih vam pametno rekao, nema tu nekog pametnog objašnjenja, kada duga lopta ide prema Labroviću pa je mi zbog nervoze i greške predamo...To vam je tako kada znate da ste morali već voditi dva, tri razlike, onda je to tako. Od gotovine napravite veresiju, no uzeli smo tri boda i ostajemo tu gdje smo bili prije ovog kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. srpanj 2024 06:12