Rijeka, 070424.
Stadion Rujevica.
Utakmica 29. kola SuperSport HNL-a Rijeka - Hajduk.
Konferencija za medije nakon utakmice.
Na fotografiji: Zeljko Sopic,

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ČETVORKA SE VRATILA

Željko Sopić već ima udarnih 11, Rijeka će izgledati jako na europskom otvaranju i u novoj sezoni

Trener Rijeke je, što kroz treninge, što kroz pripremne utakmice, odlučio i o prvoj jedanaestorki
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. srpanj 2024. 21:34

Nogometaši Rijeke, po povratku s austrijskog dijela priprema, zasluženo su nagrađeni s dva slobodna dana. Nakon napornih, no prijeko potrebnih priprema i desetodnevnog režima s dva treninga dnevno u kojem su odigrali i četiri pripremne utakmice, psihički i fizički odmor bio im je i više nego potreban. Izuzev ozljeda koje su se dogodile, trener Željko Sopić generalno može biti zadovoljan učinjenim što je, uostalom i sam potvrdio, za klupske stranice, uz nadu kako bi barem trojica, ako ne već sva četiri lakše ozlijeđena igrača (Fruk, Smolčić, Pašalić, Selahi) trebala naći svoje mjesto na putu u Rumunjsku, odnosno na terenu protiv rumunjskog Corvinula u okviru 2. pretkola Europske lige i prve utakmice koja je na rasporedu idući četvrtak.

Sve ovisi o Zlomisliću

Shodno tome, trener Rijeke je, što kroz treninge, što kroz pripremne utakmice, odlučio i o prvoj jedanaestorki, odnosno udarnoj momčadi koja bi, prema prognozama, odnosno u slučaju prolaska rumunjskog predstavnika, trebala provesti na terenu većinu vremena od čak 11 utakmica do početka rujna.

Ravnamo li se po većini odigranih utakmica, jer “generalka” protiv RB Salzburga nije bila pravo mjerilo zbog ozljede nekolicine važnih prvotimaca dolazimo do idealne Sopićeve jedanaestorke za novu sezonu u već prepoznatljivoj 4-1-4-1 formaciji: Zlomislić - Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević - Selahi - Pašalić, Hodža, Fruk, Janković - Obregon.

Kada je vratarska pozicija u pitanju, Sopić je još na početku priprema kazao da će, tko god dođe, Zlomislić imati minimalnu prednost u odnosu na, danas Posavca. Hoće li tako i ostati, ovisi isključivo o izvedbama popularnog Zlome koji je tri godine bio u sjeni reprezentativca Labrovića. Posavec je pak, svojim izvedbama u bijelom dresu pokazao da se na njega može najozbiljnije računati.

Kada je posljednja linija u pitanju, tu je sve jasno. Novi kapetan Ivan Smolčić još prošle sezone sjajnim je izvedbama i beskompromisnim pristupom “zacementirao” svoju poziciju desnog beka, baš kao što je to slično napravio i odličan stoperski tandem Galešić - Radeljić. Na lijevoj strani, u izostanku ozlijeđenog Brune Gode, prednost je dobio imenjak Bogojević u odnosu na Čabraju kojem je to ipak prirodnija pozicija.

Obregon prvi napadač

Korektor vezne linije, popularna “šestica”, rezervirana je za zdravog Lindona Selahija čiji je doprinos momčadi, posebno u ovakvom sustavu, jako velik. U njegovom izostanku tu poziciju je dobro pokrivao i Dejan Petrovič. Desna ofenzivna strana rezervirana je za reprezentativca Marca Pašalića, sredina za Hodžu i novu riječku “desetku”, Fruka, dok je Niko Janković prvi izbor za lijevo krilo iako je najbolji strijelac kluba prošle sezone svoje najbolje igre pružao na mjestu bliže golu i sredini terena.

Jorge Obregon je, čini se, prvi izbor za riječkog napadača, posebice ako se zna da je Sopić Franju Ivanovića kroz ove pripreme nerijetko koristio i na mjestu desnog krila. Imat će ova i ovakva Rijeka itekako što za reći u prvenstvu i europskim izazovima koji joj dolaze, no isto tako činjenica je da bi nekoliko pojačanja, a ne prinova, dobro leglo ovoj momčadi čiji je prosjek godina ravno 24. Naravno, prijelazni rok traje još gotovo dva mjeseca...

Aktualna postava Rijeke

Zlomislić - Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević - Selahi - Pašalić, Hodža, Fruk, Janković - Obregon

Klub je jučer objavio i informaciju za europske ulaznice, odnosno domaći dvoboj protiv Corvinula koji je na rasporedu 1. kolovoza od 20 sati.

Ulaznice se u prodaju puštaju od utorka 23. srpnja, a do 29. srpnja vlasnici kompleta imat će pravo prvokupa, odnosno njihova će se mjesta do tada čuvati. Na blagajnama će to moći učiniti do subote 27. srpnja u 13 sati, a online do 29. srpnja u 12 sati. U tom periodu pretplatnici će moći online kupiti isključivo svoje mjesto, dok sva ostala mjesta mogu kupiti na blagajni. Od ponedjeljka 29. srpnja u prodaju idu sva slobodna mjesta s napomenom da će novi pretplatnici i članovi zbog tehničkog ograničenja potpuni popust moći ostvariti isključivo na blagajnama kluba. Djeci i umirovljenicima omogućeno je dodatnih 50 % popusta na obiteljskim tribinama. Konačno, pretplatnicima i članovima omogućen je zaista veliki popust, pa tako najjeftinija karta iznosi svega 8 eura za sjevernu tribinu. Napravljena je i razlika u kupovini ulaznice ranije ili na sam dan utakmice, a koliki je raspon cijena za istu utakmicu i tribinu najbolje ocrtava činjenica da će navijači koji nisu članovi niti pretplatnici, odluče li kupiti ulaznicu za sjevernu tribinu na dan utakmice, istu platiti - 40 eura. Više informacija o cijenama potražite na klupskim web stranicama, no jedno je sigurno - članovi koji su ujedno i pretplatnici imaju najveći popust.

Dodajmo da je Niko Gajzler pronašao novu destinaciju, karijeru nastavlja na posudbi u Radomlju. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. rujan 2024 09:59