DARKO TOMAS Cropix
KOMENTAR IVKOVIĆA

Žustra borba Dinama i Rijeke za naslov: ‘Svaka sljedeća utakmica je ‘stani-pani‘, evo što će presuditi‘

Rijeka je u zadnjih 11 kola primila samo jedan pogodak i to onaj Brodićev iz kaznenog udarca
Piše: SNObjavljeno: 21. travanj 2024. 22:37

Dinamo je pobjedom nad Lokomotivom 0:1 nakratko zauzeo vrh ljestvice, no Rijeka je u nedjelju navečer s 3:0 nadvisila Goricu i vratila se na prvo mjesto s dva boda više od Modrih i još jednom pokazala da ne namjerava kiksom pomoći probuđenim Zagrepčanima.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Dvoboj je u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao Tomislav Ivković:

- Dinamo je imao pet-šest fantastičnih šansi, a Lokomotiva nije bila ni blizu svoje razine, nije uspjela ni napraviti suvislu akciju. Osjetilo se neigranje Čopa, koji je jako bitan te Kalaice, koji je jedan od najboljih stopera u hrvatskoj ligi. Dinamo je i dalje u ovom sistemu s trojicom iza, za kojeg ćemo vidjeti kako će funkcionirati s jačim protivnicima. Petković je sjajan kao polušpica, no sad Jakirović mora vidjeti što je s Ogiwarom, jer će momčad trebati ofenzivnije igrače protiv jačih protivnika. Trojica stopera moraju puno više sudjelovati u igri, nisu sigurni u predaji lopte. Nakon 0:1 kao da je cijeli zadnji red Dinama izgubio mirnoću. Lokomotiva je nakon gola u prvoj akciji imala stopostotnu šansu, a dotad ništa, to je nogomet. Dinamo je zasluženo pobijedio, ali dosad nijednu utakmicu nije mirno priveo kraju, kao što je recimo Rijeka danas napravila protiv Gorice.

Spomenuo je i to da Jakirović voli, ako to tako možemo reći, izmiksati Kulenovića i Brodića kao partnere Bruni Petkoviću i napadu Modrih:

- Mislim da je jasno zašto se odlučuje za Kulenovića i Brodića. Brodić igra doma, jer je opasan u 16 metara i uvijek može zabiti. Kulenović igra u gostima, jer je jedini igrač koji ulazi u prostor i traži dubinu. Uz njega bi trebala biti dva brza bočna igrača. Istina je da ulaze Baturina, Petković i Sučić, no s više ofenzivnih igrača pritisak bio još veći.

Ipak, Dinamo nije dugo bio na vrhu. Rijeka se ekspresno vratila na tron 3:0 pobjedom nad Goricom te su upisali sedmu pobjedu u nizu.

- Slušao sam Vidovićevu najavu, gdje je rekao da će Gorica sigurno zaprijetiti, no zapitao se hoće li imati koncentracije za to iskoristiti. Nisu, a imali su tri situacije. Rijeka je sigurno barem malo igrala pod dojmom Dinamove pobjede nad Lokomotivom. Gorica je ušla dobro, a Rijeka ne baš najbolje. Počela je s Obregonom u špici, jasna mi je Sopićeva ideja, on igra dobro leđima prema golu. No blago Sopiću kad krene s Pjacom, Marićem i Ivanovićem na klupi, a još nije zbog suspenzije bilo Selahija. Ivanović je, po meni, malo nezasluženo gurnut u drugi plan. Svakako Sopić ima fantastične opcije. Ova trojica koji su ušli, a pogotovo Ivanović i Pjaca, Marić nešto manje, su okrenuli utakmicu. Sopićevo povjerenje prema svim igračima je bitno, ali Pjaca ima neke probleme i normalno da ga čuvaju. Sopić ga je mislio čuvati danas, ali splet okolnosti naveo ga je da ipak uvede ovu trojicu.

Rijeka je u zadnjih 11 kola primila samo jedan pogodak i to onaj Brodićev iz kaznenog udarca krajem drugog mjeseca, iako svi pričaju o napadu. Gol-razlika? Impresivnih 23:1.

- U napadu igraju dobro jer dobro funkcionira obrana. Pjaca i Pašalić se ne moraju puno vraćati jer ovi u pozadini drže fokus. Radeljić sjajan s Galešićem, Smolčić iz dana u dan sve bolji, igra jednostavno, a Goda šparta po lijevoj strani, zabio je koliko ukupno nije zabio do dolaska u Rijeku.

U sljedećem kolu Rijeka gostuje u Kranjčevićevoj ulici kod Lokomotive. Dinamo ide u Varaždin, dok međusobno igraju 5. svibnja na Rujevici.

- Atmosfera će se mijenjati iz kola u kolo. Dinamo je odigrao zaostalu utakmicu i sad je svaka sljedeća "stani-pani". Ne može se gledati već sad kraj. Na papiru Rijeka ima težu utakmicu od Dinama, ali to je samo na papiru. Dinamo dobiva onako kako nas je navikao, lakše nego na početku, imaju fantastičan niz od dolaska Jakirovića. To su sad dvije ekipe podjednake. Momčad je bitna, ali odlučivat će ipak individualna kvaliteta igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 23:52