Domagoj Pavičić vjeruje da je Dinamo i dalje favorit za naslov prvaka

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRIPREME ZA NOVI DERBI

Zvijezda Rijeke komentirala dolazak Kalinića u Hajduk i zaključila: ‘Dinamo je i dalje favorit za naslov‘

Veznjak ekipe s Rujevice Domagoj Pavičić najavio je ogled s Osijekom i komentirao aktualnosti
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. veljača 2022. 19:23

I ovoga bi proljeća veznjak Domagoj Pavičić (27) trebao biti jedan od nositelja igre Rijeke. Protiv Lokomotive je igrao na poziciji zadnjeg veznog, u paru sa Selahijem, trener Goran Tomić gdjekad ga koristi na toj poziciji, gdjekad bliže vratima, iza napadača Drmića.

Pavičić je ove sezone odigrao ukupno 26 utakmica i postigao je pet pogodaka u svim natjecanjima, ozljede su ga zaobišle i iz kola u kolo potvrđivao je vrijednost.

Nekako beskrvni

Rijeka je, na proljetnom startu, odigrala kvalitativno dvije dijametralno suprotne utakmice, nakon loše igre i poraza u Maksimiru protiv Dinama, sve je bilo kudikamo bolje u dvoboju s Lokomotivom...

"Slažem se, u Zagrebu smo bili nekako beskrvni, nije bilo prave energije, pa je izgledalo da se Dinamo prošetao i s pola snage došao do 2:0 pobjede. Razgovarali smo u svlačionici nakon te utakmice i dogovorili smo se da protiv Lokomotive moramo od početka biti agresivni i “stisnuti” suparnika, pokazati mu da pred našim navijačima nema što tražiti. Tako je i bilo, zasluženo smo pobijedili, iako smo sami sebi iznova zakomplicirali život i umjesto uvjerljive pobjede, zadnjih je desetak minuta bilo neizvjesno. To je naša klasika", kaže Pavičić.

Zašto se to događa? U dva ste navrata držali prednost od dva pogotka, no ipak ste drhtali do samoga kraja...

"Već dugo tražimo odgovor na taj upit. Očito je da dođe do manjka koncentracije i opuštanja u trenucima kad držimo naizgled sigurnu i nedostižnu prednost, pa umjesto da završimo dvoboj kudikamo ranije i zabijemo još neki pogodak, primimo zgoditak i utakmica opet zapliva neizvjesnim vodama."

Nedostaje li vam taj instinkt “killera”, kao da nemate sposobnost dotući suparnika kad “nanjušite krv”?

"I to je točno. Praktički smo svojim pogreškama vratili Lokose u utakmicu i bili smo doista malo poljuljani u toj završnici dvoboja. Nije nam ovo prvi put, pa i protiv Dinama smo vodili 3:0, da bismo se na kraju zadovoljili bodom. Moramo raditi na tome i pronaći način kako da završimo utakmicu i da ne dovodimo u pitanje prednost koju ostvarujemo."

Utrka za naslov i dalje je neizvjesna, iako se Dinamo bodovno odlijepio. Hoće li tako uzbudljivo i neizvjesno biti do kraja natjecanja?

"Nadam se da hoće. Borit ćemo se do samog kraja i nadam se neizvjesnosti do zadnjeg kola, to je sjajno za gledatelje, kao i za Prvu HNL općenito, naša se liga jako prati u posljednje vrijeme."

Pred vama je novi derbi, u nedjelju, naime, gostujete u Osijeku. Osobno vam Osječani “leže”, zabili ste im dosad, u majicama Lokomotive, Dinama i Rijeke, sedam pogodaka...

"Da, statistika je na mojoj strani, iako nisam bio strijelac na posljednjim utakmicama protiv Osječana. Bit će teško, očekujem tvrdu utakmicu, kakva je bila i jesenas u Gradskom vrtu. Bilo je izjednačeno, Osječani su iskoristili jednu priliku i slavili su 1:0. Na našoj je Rujevici bila slična utakmica, borba za svaki centimetar travnjaka, na kraju nije bilo pogodaka, iako je bilo prilika na obje strane."

Najsigurnija bi oklada, dakle, bila da će biti manje od tri pogotka na toj utakmici?

"Ha, ha... Sudeći na temelju naših jesenskih međusobnih okršaja, tako bi trebalo biti. Ali, ništa u nogometu nije sigurno, nikad se ne zna što će se dogoditi u tih 90 minuta. Uglavnom, idemo u Osijek po sva tri boda, želimo se u Rijeku vratiti u pobjedničkom raspoloženju."

A bi li vas zadovoljio remi?

"Uvijek je dobro ostati neporažen u derbiju, posebno u gostima. Ali, mišljenja sam da moramo ići po pobjedu. Pa što bude..."

Ima li nekih novosti u svezi vašeg možebitnog produženja ugovora s Rijekom, postojeći vam istječe na ljeto?

"Nema nikakvih novosti, a iskreno ću vam reći da sad uopće ni ne razmišljam o tome, fokusiran sam isključivo na naše utakmice, u igri smo za dva trofeja. Ne bih stoga previše govorio o svojoj budućnosti, želim što bolje završiti sezonu, a onda ćemo sjesti za stol i razgovarati. Uglavnom, sve je otvoreno", kaže Pavičić.

Prvi favorit za naslov i dalje je Dinamo!

Koliko je Kalinićev dolazak u Hajduk promijenio neke potankosti u toj utrci četiri kluba prema trofeju?

"Već se o tome mnogo piše, tako da ne trebam i ja trošiti riječi na Kalinića. Reći ću samo da je odličan igrač, u formi je i Hajduk se pojačao. Ali, prvi favorit za naslov i dalje je Dinamo. Ima najbolju momčad, najduži “roster”, a mi, Osijek i Hajduk pokušat ćemo pomrsiti Dinamu računicu."

PAVIČIĆ ZA RIJEKU

U PRVENSTVU

130 odigranih utakmica

13 postignutih pogodaka

U KUPU

12 odigranih utakmica

4 postignuta pogotka

U SUPERKUPU

1 odigrana utakmica

0 postignutih pogodaka

U EUROPI

19 odigranih utakmica

2 postignuta pogotka

UKUPNO

162 odigrane utakmice

19 postignutih pogodaka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 05:46