GORAN MEHKEK Cropix
POSEBNA SITUACIJA

Ante Ćorić prvi put u životu igra protiv najdražeg kluba: ‘Ne bi me čudilo da moj brat danas navija protiv mene‘

‘Danijel Zagorac i Arijan Ademi su mi bili suigrači i stvarno ih obožavam, kao igrače i kao ljude prije svega‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 17. ožujak 2024. 08:16

Rudeš u nedjelju protiv Dinama čeka utakmica s možda najmanjim rezultatskim opterećenjem, u dvoboju u Kranjčevićevoj će momčad Davora Mladine ići bez rezultatskog pritiska, ali s prilikom da mladi igrači opet pokažu koliko mogu pomoći klubu sa zapada metropole. Uoči susreta pričali smo s glavnim trenerom Mladinom i igračem koji će ipak imati posebne emocije uoči susreta, bivšim draguljem Dinama - Antom Ćorićem.

- Momci sigurno žele dati svoj maksimum. To nekad zna biti olakotna okolnost, kada pokušavaš više od svojih mogućnosti. U Maksimiru protiv Dinama smo u zadnjoj utakmici dosta dobro izgledali, ali sada je dosta promijenjen sastav. Protiv favorita uvijek dobro stojimo. I na Maksimiru i Poljudu, i doma protiv Rijeke je bilo na “knap” za njih. Nadam se da će tako biti i ovaj susret s Dinamom, nadam se što bližem rezultatu. Ipak, pita se nešto i Dinamo - rekao je iskusni strateg.

- Jako mi je drago da ću zaigrati, eto ovaj put protiv svojeg Dinama. Jedva čekam utakmicu i ne znam kako bih opisao taj osjećaj. Još ću duplo više gasa dati. Ovo mi je prvi put ikada da igram protiv Dinama. Ići ću u tu utakmicu kao i protiv svakog drugog protivnika. Volim Dinamo, ali ja igram trenutno za Rudeš i Rudeš je moj klub, dat ćemo sve od sebe da budemo na najvišoj mogućoj razini - dodao je Ćorić.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Brat na Istoku za Dinamo

Osmica Rudeša nikada nije krila koliko on i njegova obitelj vole zagrebačke Modre, ali na čijoj će strani biti njegovi sada, kada je on veznjak Rudeša?

- To je na njima, ja stvarno ne znam. Mislim na svoga brata, on je stvarno “lud” za Dinamom, tako da me ne bi čudilo da bude uz najvjernije navijače Modrih na Istoku - rekao je uz osmijeh Ćorić.

Zadnji nastup, od ukupno 142 u Dinamu, upisao je prije gotovo sedam godina, poznaje li još svlačionicu velikana s Maksimira?

- Nisam uopće toliko upoznat s igračima Dinama sada, sve je drugačije, ali recimo Danijel Zagorac i Arijan Ademi su mi bili suigrači i stvarno ih obožavam, kao igrače i kao ljude prije svega.

Mladina je više puta od dolaska Ćorića govorio kako takvog igrača treba čekati, ali kada uđe u natjecateljsku formu, radi razliku na terenu. Veznjak posljednjeplasirane momčadi Hrvatske nogometne lige definitivno je blizu optimalne forme, klasa se ipak vidi...

- Ja se sada stvarno dobro osjećam, uhvatio sam gotovo potpuno taj natjecateljski ritam. Bolje se osjećam i nadam se rasti iz utakmice u utakmicu. Sada je najbitnije ostati zdrav, da imam što veću minutažu i na kraju krajeva što više skupiti bodova do kraja - zaključila je “osmica” Rudeša.A. Šakić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 09:18