Ante Ćorić

 GORAN MEHKEK Cropix
PRVI PUT PROTIV ‘SVOJIH‘

Ante Ćorić: ‘Volim Dinamo, ali igram za Rudeš. Dat ću duplo više gasa, jedva čekam da utakmica počne!‘

‘Idemo svi dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti može li nam to donijeti kakvo iznenađenje‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 17. ožujak 2024. 14:03

Nogometaši Rudeša ove nedjelje od 17.10 sati na stadionu u Kranjčevićevoj dočekuju Dinamo. Naravno, zna se tko je favorit, bez obzira na to što je Dinamo u četvrtak doživio težak poraz u Solunu i ispadanje iz Konferencijske lige.

- Gledali smo Dinamo i protiv PAOK-a, ali i u nekim prethodnim utakmicama, tako da nećemo imati nekih nepoznanica. Osim sastava. Naime, ne znamo tko će nastupiti. Kod Dinama je sada takva situacija, često je mijenjan sastav, ali i sustav igre. Sumnjam da će igrati puno igrača iz sraza s PAOK-om. U svakom slučaju, probat ćemo se maksimalno pripremiti za nekoliko njihovih opcija. Dinamo je favorit, ali mi je drago da smo u mom povratničkom debiju, baš protiv Dinama u Maksimiru, imali dobru prezentaciju. I ja se nadam da će moja momčad biti na maksimumu, samo u tom slučaju možemo očekivati nešto - rekao je trener Mladina.

Dodao je trener kako će i u ovoj utakmici priliku dobiti mlađi igrači, odnosno, da je tendencija kluba njihov razvoj na seniorski nogomet. Ante Ćorić će prvi put u svojoj karijeri igrati protiv “svoga” Dinama.

- Motiv je velik, naravno, tu su i sjećanja na vrijeme kad sam igrao za Dinamo. Ali, utakmica k’o utakmica, idemo dati sve od sebe. Ne znam kako bih opisao osjećaj. Volim taj klub, ali igram za Rudeš. I jasno je da je Dinamo favorit. Ali, ja ću dati duplo više gasa, jedva čekam da utakmica počne. I, kao što je trener rekao, idemo svi dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti može li nam to donijeti kakvo iznenađenje - kazat će Ćorić.

Davor Mladina odradio je jedan cijeli ciklus na klupi momčadi sa zapada metropole. Protiv Dinama u Maksimiru 9. prosinca prošle godine imao je prvu utakmicu na klupi Rudeša u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Tada je njegov kadar odradio više nego solidan susret protiv favoriziranog branitelja naslova. Iskusni strateg nada se još jednoj kvalitetnoj dionici svojih izabranika.

- Izrotiralo se dosta igrača. Imali smo problema vezanih za ozljede i hvatanje natjecateljske forme. Evo, i Ante je imao tih problema, počeo je sad ulaziti u natjecateljski ritam, ali to je sve normalno. Prvo dođe natjecateljski, a zatim ritam forme. Erosa Grezdu smo koristili malo više, nismo ga dozirali i pojave mu se zato neke poteškoće, ali dobro. Jan Doležal također nije na sto posto, kao ni Aboubacar Camara, pa ćemo vidjeti što ćemo i kako protiv Dinama. I Ante je imao malo povišenu temperaturu sad do koji dan, vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti.

Ćorić je pojasnio...

- Dobro se sada osjećam, nakon temperature sam nešto lakše trenirao, ali imat ću dobru pripremu za utakmicu i do nedjelje bih trebao biti potpuno “fit” - dodao je Ćorić.

Iako je Rudeš izgubio od Lokomotive 0:3 u dvoboju 26. kola HNL-a, ima razloga za zadovoljstvo. Naime, čak trojica igrača rođenih 2004. godine, a to su Vanja Vukmanović, Riad Mašala i Vilim Krušlin, postali su standardni igrači prve momčadi. A na ovoj utakmici prve minute u seniorskom nogometu dobila su i dva igrača rođena 2006. godine. To su Vigo Vujanić i Marin Kuzmanić, koji su se u ljeto 2023. priključili klubu. Vujanić je stigao iz Dinama, Kuzmanić iz Hajduka. Možemo li očekivati nešto slično i protiv Dinama?

- Vidjeli ste i protiv Hajduka, igrala su nam četiri igrača od ili ispod 20 godina. Slično planiramo i protiv Dinama. Mislim da smo tu posebni, nitko ne koristi svoju školu nogometa kao mi na zapadu metropole. Evo, recimo, kod Dinama, Baturina je praktički jedini mladi igrač, u Hajduku bi to bio Sigur, nema tu puno igrača odjednom da će se staviti u kadar. Što se toga tiče, ta naša priča je dobra, ja se samo nadam da će naši mladi nogometaši iskoristiti ovu prvoligašku priču, pa da iduće godine naprave iskorak i da budu na nivou, ali i prevaga na terenu za Rudeš - rekao je Mladina.

Za kraj, kako vide borbu za titulu domaće nogometne elite ove sezone?

- Mislim da će biti izjednačeno do kraja, bez favorita šanse dajem svoj trojici vodećih, no sve se jednom utakmicom promijeni. Moguće da bude odlučujuća i naša posljednja utakmica s Dinamom. Zbilja zanimljivo prvenstvo, šteta što smo mi izgubili korak da i donji dio bude napet kao i gornji - rekao je Mladina, a Ćorić je dodao:

- Potpuno se slažem da su sve tri ekipe izjednačene, po igrama su sve momčadi odlične, nema favorita. Trener je sve rekao, vidjet ćemo do kraja kako će se to sve rasplesti, ali ja moram ipak dati malu prednost svome klubu - rekao je Ćorić misleći, jasno, na Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:26