RONALD GORSIC Cropix
U STILU BECKHAMA

Autor pogotka sezone već je dobio nadimak, a otkrio je i što je prethodilo njegovoj odluci

Kapetan Rudeša je maestralno matirao Ivana Čovića spektakularnim udarcem s polovice terena
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 03. studeni 2023. 10:15

Rudeš si je pobjedom nad Slavenom Belupom (3:1) osigurao mjesto među posljednjih osam u Kupu, a nakon rijetke pobjede Zagrepčana ove sezone ipak je glavna tema susreta bio pogodak Tomislava Srbljinovića.

Kapetan domaćih maestralno je matirao Ivana Čovića i to spektakularnim udarcem s gotovo sredine svoje polovice travnjaka!’

Pogodak možete pogledati OVDJE.

Nakon pogotka iz slobodnog udarca u ranijoj fazi Kupa protiv Croatije iz Zmijavaca, Srbljinovića nakon posljednjeg poteza nazivaju majstorom dalekometnih udaraca.

- Evo, napokon nam se naporan rad počeo vraćati. Nakon dva neriješena rezultata u HNL-u došla je i pobjeda protiv člana domaće nogometne elite, doduše, u Kupu, ali pobjeda nam je itekako dobrodošla. To nam je dodatan vjetar u leđa, znak da moramo raditi i dalje i tako krenuti po pobjede i u prvenstvu - rekao je nakon pobjede 23-godišnji veznjak.

Kako se odlučio uopće na udarac s tolike udaljenosti?

- Jednostavno se “poklopila” takva situacija. Poveo sam loptu na našoj polovici i vidio da je golman Belupa izašao iz svoga prostora. Nisam se previše premišljao i instinktivno sam zapucao. Gledao sam i našeg igrača koji je bio orijentiran prema naprijed, ali sam odlučio da to možda nije najbolja opcija jer nije imao previše prostora između posljednjih protivničkih igrača, a kako sam znao da je golman izašao odlučio sam pucati i sretno pogodio.

Unatoč pobjedi koja ulijeva nadu, na zapadu metropole ne mogu biti zadovoljni pogledom na tablicu HNL-a, gdje su unatoč dvije utakmice u nizu bez poraza posljednji s tek tri osvojena boda.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Svakako da pogled na tablicu nije dobar, posljednji smo s tek tri osvojena boda. Ali, evo, dižemo se polako i što se tiče same atmosfere s obzirom na stanje, ali i po rezultatskim uspjesima. Plodovi rada s treninga su se napokon počeli “skupljati”. Sada moramo s protivnicima koji slijede, misleći najviše na Istru, a zatim i Goricu i Lokomotivu, izvući maksimalno moguće, točnije pobijediti. Ovo će nam biti ključni period prvenstva, da uhvatimo priključak s Istrom i onda dolazi pauza na kojoj ćemo, ako sve bude po planu, moći graditi dalje ono dobro što uspijemo napraviti.

Puno je bilo promjena u Rudešu ove sezone. Na trenerskoj poziciji je u osmom kolu Roberta Prosinečkog zamijenio Toni Golem, došlo je i puno novih igrača, što mlađih koji su došli iz većih klubova u potrazi za minutažom, što iskusnih pojačanja. Može li se temeljem posljednjih rezultata reći da je prošao period prilagodbe?

- Naravno da svaka promjena zahtjeva određeni period prilagodbe, napokon je počelo to sve dolaziti “na svoje”, pohvatali smo trenerove zahtjeve i počeli ih implementirati u svoju igru, a i on nas poznaje sve više. Puno komuniciramo i pomažemo jedni drugima. Sada smo prošli tu fazu i već se vidi rast u igri. Što se tiče trenera Tonija Golema, mogu reći zaista sve pohvalno. Svaki dan se radi maksimalno, veliki je profesionalac. Od treninga traži puno, ali nam se to sve vraća na utakmicama. Došli su novi dečki, neki iskusniji igrači također, koji su nam puno pomogli u toj prilagodbi na prvoligaški nogomet.

Dok obrambeno Rudešani u posljednje vrijeme dobro “stoje” sa samo jednim primljenim pogotkom, veliki nedostatak u borbi za izbjeći relegaciju su pogoci. Na kontu u 13. kola HNL-a tek ih je sedam.

- U nogometu je najteže zabiti gol, ali se upravo zbog toga i igra. Nismo ranije u prvenstvu niti stvarali previše šansi, ali sada smo sve opasniji, a vjerujem da će time doći i golovi. Još ako nas malo potrebno sportske sreće “pomazi”, mislim da će biti i pogodaka.

Rođeni Koprivničanin će radi tri žuta kartona propustiti utakmicu protiv Hajduka. Žali li što neće izaći na Poljudu i pokušati pomoći Rudešu da točno šest godina nakon posljednje pobjede protiv Splićana ponovno kreira senzaciju?

- Naravno da mi je krivo, ali evo to je nogomet. Jednom igraš, drugi put ne, bit će za mene prilika, bitno da su ostali spremni, a želje neće nedostajati. Neka nam taj 4. studenoga opet bude sretan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 18:01