Fran Topić i Chidozie Awaziem

 VOJKO BASIC Cropix
DOBIO NOVU PRILIKU

Bišćanovo otkriće traži novi put do zvijezda: ‘Živio sam san snova, istrčao na punom Poljudu...‘

‘Najviše me impresionira Bruno Petković. Ono što on radi, ne viđa se baš često na nogometnim terenima‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. listopad 2023. 18:42

Fran Topić odlučio se u potrazi za većom minutažom i golovima zamijeniti istok Zagreba zapadom. Mladi ofenzivac pojačao je prije mjesec dana konkurenciju u napadu Rudeša, gdje je stigao na posudbu iz Dinama. Već u svom drugom prvenstvenom nastupu za posljednjeplasiranu momčad Hrvatske nogometne lige upisao se u strijelce, pogotkom za smanjenje vodstva Rijeke (1:2) nakon 25 minuta provedenih na terenu.

- Velika stvar za mene je zabiti prvi gol u Hrvatskoj nogometnoj ligi, poseban stvarno osjećaj. Ipak, osjećam i gorak okus radi negativnog rezultata, krivo mi je što na kraju nismo uspjeli doći barem doći do izjednačenog rezultata - rekao je Topić.

Rudešani su mogli pred sami kraj susreta dodatno zakomplicirati utakmicu i možda uzeti bod. Ipak, gol kojim je 19- godišnjak postao četvrti najmlađi strijelac HNL-a ove sezone, stigao je prekasno.

- Slažem se da nas Rijeka nije nešto posebno nadigrala, mislim da smo sasvim pristojnu utakmicu odigrali, ali eto desile su se te dvije pogreške. Nema veze, što je tu je, idemo dalje i samo ostaje taj žal što nismo uspjeli doći do nekih bodova, jer mislim da smo to zaslužili.

Trenira s novom momčadi gotovo mjesec dana. Koji dan nakon njega, u klub je stigao i novi trener Toni Golem, koji je proveo dio staža u juniorima Hajduka i zna kako s mladim igračima. Kako mu je trenirati pod novim trenerom i koliko se brzo snašao u krugu novih suigrača?

- Trener Golem i ja smo došli u slično vrijeme. Suradnja je skroz korektna, profesionalna. Trener i ja se slažemo skroz, ja sam tu da treniram, da se nametnem. On odlučuje tko će igrati i vidjet ćemo kako će dalje biti. Ekipa je stvarno super. Radimo jako, nadam se da će nas i rezultati malo "pomaziti" uskoro. Što se tiče uvjeta i svega ostalog, sve je na vrhunskoj razini, sve je dobro i jako sam zadovoljan tu na zapadu Zagreba. Suigrači su stvarno dobro dečki. Zadovoljan sam jako, atmosfera je dobra, odlično su me prihvatili i ima tu i par mlađih igrača koje poznam od prije. Uklopio sam se sjajno.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

Novi prvoligaš ima mladu momčad, a možda je i najpoznatiji po odličnoj školi nogometa. Njemu kao mladom igraču to bi trebala biti olakotna okolnost, kako mu se do sada dopada raditi u Rudešu?

- Mislim da je Rudeš jedan jako dobar klub, i posljednjih par godina, a naročito sada kada su još i prvoligaš. Mislim da će mi tu biti dobra odskočna daska da skupim što više minuta, što više seniorskog nogometa, što će mi svakako pomoći u budućnosti u karijeri.

Pod trenerskom "palicom" Igora Bišćana dobio je prošle sezone priliku u seniorima Dinama, dolaskom nove natjecateljske godine i trenera, pao je u drugi plan. Kako je došlo do suradnje s Rudešom?

- U Dinamu sam pričao s trenerom, zaključili smo da je gužva, da je dosta igrača starijih u momčadi, a Rudeš mi je ponudio mogućnost posudbe, što sam naposljetku i prihvatio. Naravno, zahvaljujem se upravi kluba radi toga i nadam se da ću njihovo povjerenje opravdati svojim igrama i da će moji golovi donijeti neke bodove i mjesto više na tablici.

Mogu li se opisati osjećaji koje je imao kada je dobio priliku zaigrati u Dinamovom dresu? Tko ga je u modroj svlačionici najviše impresionirao?

- Ostvarenje snova zaista. Mislim da je za svakog igrača, naročito jednoga koji je odrastao u Zagrebu, san zaigrati u modrom dresu. Bilo kada u životu takva se prilika ne propušta, a pogotovo kada mu je to praktički prvi seniorski klub. Kažem praktički, jer igrao sam nešto i u Sesvetama, ali neopisivo mi je drago da sam istrčao na Maksimiru, pred sjeverom i možda utakmica koju ću najviše pamtiti - derbi protiv Hajduka na Poljudu, kada sam zaigrao u prvom sastavu Dinama. Tih par mjeseci sam živio stvarno san snova. Uvijek sam to tvrdio, da me najviše impresionirao Bruno Petković, svojim igrama i potezima. Jer ono što on radi, ne viđa se baš često.

Za kraj, nakon zabijenog pogotka protiv Rijeke, da li je pogledao najveći derbi domaćeg nogometa između Hajduka i Dinama?

- Jesam, gledao sam derbi naravno. Žao mi je radi rezultata. Dinamo je nažalost primio gol nakon jedne greške, a po meni je nekako utakmica do tada bila ravnopravna. Neriješeni rezultat bi po mom mišljenju bio najpošteniji i najrealniji završetak - zaključio je mladi napadač "Totalno drukčijih od drugih".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 01:19