Ivan Mijač

BORBA ZA OSTANAK

Bivši trener pionira Dinama vodi Rudeš do zimske stanke, čeka se odgovor na ključno pitanje

Ivan Mijač će na klupi debitirati u petak protiv mađarskog Zalaegerszega
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 17. studeni 2023. 08:29

Posljednja momčad Hrvatske nogometne lige bez stanke nastavila je trenirati u posljednjoj reprezentativnoj stanci prije kraja prvog dijela sezone. Rudeš je nakon teškog domaćeg poraza od Istre 1961 (0:4) sporazumno raskinuo s glavnim trenerom Tonijem Golemom. Momčad je nastavio voditi Ivan Mijač, koji je bio Golemov prvi pomoćnik, čiju pravu zamjenu na zapadu metropole još uvijek traže.

Ako se situacija ne promijeni, Mijač bi trebao voditi kadar do zimske stanke, kada bi trebalo biti riješeno pitanje tko će voditi Zagrepčane u borbu za izbjeći ispadanje nakon samo jedne sezone u domaćoj nogometnoj eliti.

Ovaj 34-godišnjak ranije je radio u Rudešovoj nogometnoj školi, u koju je došao ljetos nakon što je otišao iz Dinama, gdje je bio trener pionirske momčadi. Debi će imati u petak u prijateljskom dvoboju protiv mađarskog Zalaegerszega na ZTE Areni. Dobra vijest iz Rudeša je i što je cijeli kadar na treninzima, pojedinci su dobili jedan dan poštede, ali na raspolaganju je cijela momčad.

U završnicu prvenstva, s preostale četiri utakmice nakon međunarodne stanke, Rudeš je prvo gost u Gorici, zatim “domaćin” na Kranjčevićevoj cimeru Lokomotivi. To su susreti gdje fenjeraš mora tražiti bodove. Posljednja dva dvoboja prije zimske pauze su utakmice s članovima velike četvorke. Drugi međusobni sraz s Dinamom i treći s Rijekom.

Usput, lijepa gesta stiže iz Rudeške ceste 25. Naime, 17. studenoga širom svijeta organiziraju se aktivnosti kojima je cilj podizanje svijesti u javnosti o problemu prijevremenog rađanja, a Udruga Palčići to čini, osim navedenoga dana, i tijekom cijeloga studenog. Rudeš se odazvao i ovoj akciji te iskazao podršku prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima.

Linker
22. svibanj 2024 15:07