RONALD GORSIC Cropix
PRESLAGIVANJE U PRVOLIGAŠU

Ekspresni odlazak bivšeg dinamovca bio je neminovan: ‘Nije kraj svijeta, ali moglo je biti puno bolje‘

Iskusni Ivan Tomečak brzo je završio boravak u najslabijem hrvatskom prvoligašu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 19:34

Pisalo se ranije o infrastrukturnoj rekonstrukciji koja se događa na ŠC-u Rudeš, domu posljednje momčadi na tablici Hrvatske nogometne lige. Uprava kluba sa zapada metropole pokušava na sve načine stvoriti uvjete kako bi proljetni dio sezone njihova momčad igrala na svome travnjaku, a ne bila “podstanar” u Kranjčevićevoj ulici.

Međutim, osim građevinskih poslova kako bi u teškoj situaciji s četiri boda na prvoligaškom kontu, odnosno, s čak 14 manje od Istre 1961 na devetom mjestu, ponovno “zaživjela” nada u osiguranje ostanka u prvoligaškom društvu, čelništvo kluba radi i na igračkim promjenama.

Pojačanja u planu

Iz rudeškog prvoligaša tvrde kako su u planu otprilike četiri pojačanja, s čime se slaže i trener Davor Mladina, koji sigurno ima dovoljno iskustva kako bi znao što je i koliko potrebno za borbu s domaćom nogometnom elitom. Ipak, kako bi prava prvoligaška pojačanja mogla doći u obzir, neminovni su i odlasci pojedinaca. Tako je nakon Dominika Pavleka i Robina Simovića klub napustio i Ivan Tomečak.

image
RONALD GORSIC Cropix

Odlazak najzvučnijeg pojačanja uoči povratničke sezone Rudeša u HNL-u sigurno će “otvoriti” prostor za pregovaranje s, recimo, nekim kvalitetnim ofenzivcem, čije su usluge prijeko potrebne momčadi koja je postigla samo sedam pogodaka u 19 prvenstvenih kola i time zaradila etiketu kluba s najneučinkovitijom napadačkom linijom u svim prvim ligama zemalja Starog kontinenta!

- Mislim da klub ima dobar smjer u kojem se kreće. U vrijeme dok sam ja bio ovdje, momčad, pa i sam klub i sve oko njega, uistinu je primjetno napredovalo. Situacija je teška, to je svima jasno, ali ovo definitivno nije kraj priče NK Rudeš. Siguran sam da će se i u najcrnjem scenariju, odnosno, nakon ispadanja iz lige, Rudeš jako brzo vratiti među domaću elitu. Ja im svakako želim svu sreću dalje jer vidim veliki potencijal u klub, što igrački, što upravljački... - rekao je Tomečak.

Tomečak je napustio klub iz Rudeša nakon pet mjeseci. U jesenskom dijelu sezone upisao je 18 nastupa u SuperSport HNL-u i dva u SuperSport Hrvatskom kupu. Postigao je jedan pogodak, upisao i jednu asistenciju, te bio stalni prvotimac u klubu koji se s četiri boda uvjerljivo nalazi na dnu hrvatskog prvenstva. Zagrepčanin je bio jedan od boljih pojedinaca, ali s pozicije beka nije mogao raditi preveliku razliku na terenu...

- Nije to stvar same pozicije ili da je jedan red momčadi zakazao. Jednostavno, nije bilo ni malo sportske sreće. Kada bismo zabili, onda bismo mi iza zakazali, a kad ne bismo primili gol, onda ne bismo imali ni realizaciju. Ovaj kadar ima kvalitetu, puno je mladih igrača kojima je ovo sve odlična škola i za čiju se budućnost ne bojim. Da smo u nekim susretima odigrali koncentrirano do kraja, situacija bi bila puno bolja od trenutne - zaključio je bivši iskusni igrač Dinama.

NEKI OD KLUBOVA

Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Lokomotiva (Hrvatska)

Rijeka (Hrvatska)

Dnjipro (Ukrajina)

Al-Nassr (Saudijska Arabija)

Mechelen (Belgija)

Club Brugge (Belgija)

Gorica (Hrvatska)

Rudeš (Hrvatska)

Zaigrao protiv Argentine

Tomečak je tijekom svoje bogate karijere igrao za dosta klubova, proveo je dio karijere i u inozemstvu, ali najbolje godine odradio je u Dinamu. Osvojio je pet naslova prvaka s Dinamom, po tri Hrvatska kupa s Modrima i Rijekom, a ima i jedan Belgijski kup s Clubom Bruggeom. Imao je i jedan nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bilo je to u prijateljskom ogledu protiv Argentine, u jesen 2014. godine.

34

godine je početkom prosinca proslavio Ivan Tomečak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:28