IVAN PERIC Cropix
NOVI ODLASCI

Hrvatski prvoligaš raskinuo suradnju s dvojicom nogometaša, jedan je već pronašao novi angažman?

Brat blizanac Tome Bašića sada će se kod Ukrajinaca pokušati nametnuti i izboriti za ugovor
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 07. veljača 2024. 07:15

Posljednjeplasirana momčad Hrvatske nogometne lige nakon dva kola nastavka domaćeg prvenstva odlučila je raskinuti suradnju s dva igrača, riječ je i Ivanu Pešiću i Jakovu Bašiću.

U dresu rudeškog sastava Pešić je od dolaska ranije ove sezone skupio ukupno 16 nastupa i postigao jedan pogodak. Iskusni krilni napadač Rudeš napušta bez postignutog pogotka ili upisane asistencije u domaćem prvenstvu, a jedini svoj pogodak za zagrebačku momčad postigao je u 3:1 slavlju protiv Slaven Belupa u Hrvatskom nogometnom kupu.

Pešić je prve nogometne korake napravio u Hajduku, a u karijeri je ukupno promijenio čak 14 klubova. Bašić je od početka priprema u zagrebačkom sastavu, a ukupno je skupio jedan nastup više od Pešića.

Bašić će prema svemu sudeći potpisati za ukrajinsku Zorju. Brat blizanac Tome Bašića, kojemu je ovo bio drugi angažman na zapadu Zagreba, sada će se u redovima ukrajinskog prvoligaša pokušati nametnuti i izboriti za ugovor.

Zorja se nalazi na pripremama u Turskoj, a Jakov Bašić već je odigrao dvije prijateljske utakmice, protiv poljske Arke i gruzijskog Dinama iz Tbilisija. Nakon prvog dijela sezone Zorja je 14. momčad ukrajinske lige, a prvenstvo se nastavlja posljednjeg tjedna u veljači.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:13