GORAN MEHKEK Cropix
PLAN ZA HAJDUK

‘I ti možeš biti nogometaš Dinama!‘ Jakirović radi nešto što već dugo nismo vidjeli od trenera u Maksimiru

Novi trener hrvatskog prvaka je proširio rotacijsku lepezu i dobio novog jockera za poljudski derbi
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. rujan 2023. 05:56

Dinamo je gostovanje u zapadnom dijelu grada iskoristio za dodatni team-building uoči sraza s Hajdukom na Poljudu, iduće nedjelje. Sve misli i zamisli "modrog" stožera maksimirska je momčad uspješno provela – od ideje do realizacije. Pritom je trener Jakirović neke igrače izostavio iz protokola susreta s Rudešom: nije bilo "poluozlijeđenih" – Petkovića, Šutala i Špikića, Mišić je bio na "čišćenju" (od žutih kartona), a Bulat je dobio – slobodan dan. Većina pobrojanih u nedjelju će zauzeti svoje položaje na travnjaku Poljuda.

Jakirović je i u Kranjčevićevoj nastavio sa svojom promotivnom akcijom – "i ti možeš biti nogometaš Dinama". Prve minute u njegovom trenerskom mandatu dobio je francuski stoper s njemačkim prezimenom Maxime Bernauer, te "iz naftalina" izvađeni Petar Sučić. Sada na popisu Jakirovićevih rotacija već ima 26 (prez)imena (u sedam odigranih utakmica).

Također, priliku je kao starter dobio i Josip Drmić. Igrač, kojega se u proteklom razdoblju najčešće spominjalo po najvišoj plaći u maksimirskoj svlačionici, ovoga je puta pozornost privukao – golovima. Reći će cinici: ove nedjelje nije bio osobito raspoložen, zabio je samo tri!

image

Josip Drmić statistika protiv Rudeša

SOFASCORE
Statistika: Sofascore

Iako vrlo vjerojatno neće biti među igračima, koji će započeti dvoboj s Hajdukom, Drmić je treneru Jakiroviću ponudio važno saznanje: bivši reprezentativac Švicarske može biti potencijalni Dinamov jocker u splitskom derbiju. A uz njega je vezan i pomalo bizaran statistički podatak. Od svih aktualnih nogometaša u maksimirskoj svlačionici Josip Drmić je Hajduku zabio najviše golova: čak pet! Ali, sav spomenuti učinak ostvario je kao igrač – Rijeke! Premda je u dresu Dinama protiv Hajduka već imao šest nastupa.

image

Sergej Jakirović

GORAN MEHKEK Cropix

No, zato je poprilično izvjesno da će od prve minute poljudske utakmice priliku dobiti nogometaš Bayerna na privremenom radu u Hrvatskoj, Gabriel Vidović. Dečko ima nevjerojatno statistiku: za 211 odigranih minuta zabio je dva gola i upisao dvije asistencije. Nismo vidjeli njegov ugovor s Dinamom o posudbi, ali valjda su maksimirski čelnici definirali fiksni iznos odštete u klauzuli o otkupu. U protivnom, 19-godišnjeg bi lijevokrilnog napadača Bavarci mogli zadržati na Allianz Areni.

Možda će netko racionalno primijetiti da bildanje statistike pojedinih Dinamovih igrača, protiv suparnika poput Rudeša, nije odveć relevantna argumentacija. Ali, nažalost, nemamo parametre kvalitete Lige prvaka ove sezone. Dinamova stvarnost su HNL i Konferencijska liga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 18:05