GORAN MEHKEK Cropix
POTVRDA DOBROG RADA

Igrač Rudeša mogao bi preseliti u Ligu petice? ‘Drago nam je da europski velikani prepoznaju kvalitetu‘

Na Azurnoj obali junior Rudešana boravit će od 7. do 13. travnja
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 29. ožujak 2024. 17:25

Nova potvrda odličnog rada našeg omladinskog pogona NK Rudeša stigla je iz Francuske. Naime, Lukas Magđinski, rođen 2006. godine, igrač koji je od ljeta 2022. godine u pogonu prvoligaša sa zapada metropole i igra u obje juniorske kategorije (ulazne i izlazne), te je upisao i dva nastupa u prijateljskim utakmicama za Rudešovu prvu momčad, pozvan je na probu u klub elitnog razreda francuskog nogometa, OGC Nice.

Lukas inače igra na poziciji stopera i lijevog beka te s Rudešom ima stipendijski ugovor. Na Azurnoj obali boravit će od 7. do 13. travnja, a Uprava Rudeša želi mu da se predstavi u najboljem svjetlu te pokaže sve što zna.

- Velika je ovo potvrda i neki oblik nagrade svima koji rade u našoj školi nogometa. Ističemo često kako je to prioritet našeg kluba i drago nam je da i europski velikani prepoznaju kvalitetu koji pružamo mladim nogometašima, a za što nam oni uveliko vraćaju svojim predstavama i samom pristupu nogometu. Naravno, Luki želimo da pokaže što više, ali i da bude primjer ostalim polaznicima naše Akademije kako ih dobre igre mogu “plasirati” u velikane europskog nogometa. Velike zahvale idu i trenerima, koji su svaki dan svojim profesionalizmom i pristupačnosti na usluzi mladih sportaša, koji na njih uvijek mogu računati - poručili su iz Uprave Rudeša.

Ovo je drugi primjer u vrlo kratkom vremenskom razdoblju kako nogometaši iz Akademije na Rudeškoj cesti dobivaju priliku u poznatim europskim klubovima. Podsjetimo, Rudeš je početkom veljače na svojim službenim stranicama objavio prilično zanimljiv transfer. Naime, 16-godišnji Andrija Burcar postao je novi igrač slavnog talijanskog kluba, Parme, dvostrukog osvajača bivšeg Kupa UEFA, a danas vodeće momčadi Serie B.

Burcar je rođen 19. siječnja 2008. godine, a u Rudešu je proveo zadnje dvije godine. Igra na poziciji krilnog napadača, ove je sezone igrao za momčadi kadeta I i kadeta II Rudeša, nastupio je u 21 utakmici, a zabio je pet golova. Svojim igrama zaslužio je i poziv u hrvatsku U-16 selekciju.

Osim toga, i u prvoj momčadi člana domaće nogometne elite igra dosta igrača koji su prošli njihovu školu nogometa, a nisu tamo samo da popune brojku. Iako su se tijekom sezone promijenila tri glavna trenera, ali i jedan privremeni - trenutni prvi pomoćnik Davora Mladine, Ivan Mijač, koji je vodio sastav u dva susreta uoči dolaska iskusnog stratega - svi su bez kompleksa rezultata davali priliku mladima da pokažu koliko mogu, ali i da se bolje pripreme za seniorski nogomet koji je pred njima.

S obzirom na pretpostavljenu relegaciju iz Hrvatske nogometne lige, Rudeš ovako priprema kadar koji bi trebao biti nositelj u Prvoj nogometnoj ligi.

- Klupska politika je takva da se već od utakmice protiv Gorice pripremamo za sljedeću sezonu. Forsiramo mlađe igrače, njih stavljamo u fokus. I u zadnjih nekoliko utakmica uvijek imamo po tri, četiri mlađa igrača u startnoj postavi. I zasad mogu biti zadovoljan s njihovim prezentacijama, te se nadam da će tako i nastaviti. Eto, baš ti mladi igrači riješili su utakmicu i protiv Gorice, te sada protiv Celja. Na njima je da iskoriste prigodu koje dobivaju - kaže trener Davor Mladina.

Riad Mašala, Vanja Vukmanović, Karlo Kralj, Vilim Krušlin, Vanja Šare, Roko Brajković, Mihael Stipić igrači su mlađi od 22 godine, koji su iz akademije nogometa Rudeša, a dobili su priliku zaigrati u HNL-u. Njima su se pridružili i Vigo Vujanić i Marin Kuzmanić, koji su se u ljeto 2023. godine priključili klubu. Vujanić je stigao iz Dinama, Kuzmanić iz Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. ožujak 2024 17:27