Damir Mišković

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
MIŠKOVIĆ NAJAVIO

‘Ja bih novu Kantridu počeo graditi već danas! A dečki nemaju imperativa, ali Rudeš moraju dobiti, ha, ha...‘

Predsjednik Damir Mišković nakon četiri godine stanke ponovno je organizirao dojmljiv event
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 14. prosinac 2023. 12:51

Nogometaši Rijeke u posljednji tjedan ovogodišnje polusezone ušli su slavljenički. Čak niti domaći poraz protiv Slavena Belupa nije uspio pokvariti ovogodišnju Noć HNK Rijeke, svojevrsnog tradicionalnog događanja, koje je nakon četiri godine pandemijske pauze ponovo upriličeno.

Ovog puta izvorno riječki event održan je u dvorani Hotela Neboder, koji je dio Jadran hotela, ovogodišnjeg partnera večeri, na kojoj su se ponovo okupili svi kojima je HNK Rijeka u srcu, od igrača, struke, članova i zaposlenika kluba te brojnih prijatelja, medija i simpatizera iz sportskog, društvenog, ali i političkog života “grada koji teče”.

image

Željko Sopić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

U uvodnim minutama svi prisutni još su jednom imali prilike na velikom platnu vidjeti idejni projekt novog stadiona Kantrida i popratnih sadržaja koji bi, kroz koju godinu, mogli postati novi riječki “landmark”.

- Zadovoljan sam s ovom kalendarskom godinom, hvala svima, trenerima i igračima za sve dobro učinjeno od Nove godine do danas. Dečki su napravili dobar posao, osim Slaven Belupa, ha,ha. Sreća što se nisam kladio - s pol glasa je u šaljivom tonu u uvodu kazao predsjednik Damir Mišković.

image

Damir Mišković i Emir Dilaver

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Mirno na pauzu

S optimizmom se osvrnuo i na budućnost.

- Sada treba dobiti Rudeš, pa mirno otići na stanku. Dečki nemaju imperativa, ali njih moraju dobiti, ha, ha... Dobri smo, borimo se s financijama, ali tako je to u Hrvatskoj, nogomet živi od prodaje. Sretan sam i što imamo preko 13.500 članova. Kad je novi stadion u pitanju, nećemo razočarati. Hvala i Gradu, a što se mene tiče ja bih počeo Kantridu graditi već danas. No, postoje procedure koje se moraju ispoštivati. Moj prvi cilj je napraviti novu Kantridu, pa onda, što se kaže, u penziju. Hvala i treneru Sopiću, koji je napravio puno dobroga. Odrastamo zajedno, suradnja je top. Na kraju, hvala i obitelji koja me podržava jer da nije njih vjerujte mi da bih odustao od mnogih stvari - podvukao je Mišković.

image

Supruga Michelle i Željko Sopić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Temelji eurokluba

Uslijedili su potom kratki govori gradonačelnika Marka Filipovića i dožupanice Marine Medarić, a onda je Robert Ferlin, popularni voditelj koji i sam često izvještava s Rujevice, riječ dao treneru Željku Sopiću.

- Zahvalio bih se predsjedniku i cijeloj Upravi na ukazanom povjerenju. Neću se ispričati za zadnji poraz, budući da će ih biti još kao i pobjeda. Pobjeda protiv Rudeša se podrazumijeva i napravit ćemo sve da je ostvarimo. Hvala mojoj obitelji, ženi i djeci na potpori. Hvala svima u Rijeci jer primili ste me kao da sam Riječanin. Iznenađen sam ostao organizacijom i cijelim klubom. Uvijek sam se pitao kakav je Rijeka klub i sad, kad sam došao, vidio sam da su ovdje postavljeni temelji europskog kluba i vjerujem da ćemo u budućnosti postaviti letvicu još više.

image

Nediljko Labrovic, Marco Pašalić, Franjo Ivanović i Marko Pjaca

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Riječ je za kraj, kako i dolikuje, preuzeo kapetan Rijeke, vratar Nediljko Labrović, koji je bio kratak i vrlo jasan.

- Jako sam zadovoljan ovom polusezonom i vjerujem da ćemo u nastavak ući još jači. Htio bi zahvaliti navijačima koji su uvijek bili naš dvanaesti igrač, kako ove, tako i proteklih sezona. Hvala svima na podršci.

image

Igrači Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kako je sam događaj organiziran uslijed posljednjeg tjedna ovogodišnjih priprema za dvoboj s Rudešom, riječki prvotimci brzo su nakon protokolarnih stvari otišli prema svojim kućama dobro se odmoriti i učiniti sve da aktualnu kalendarsku godinu završe na najbolji mogući način - pobjedom.

image

Lindon Selahi, Franjo Ivanović i Emmanuel Banda

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dvoboj protiv Rudeša neočekivano je tako dobio na važnosti, eventualnim drugim uzastopnim domaćim neuspjehom Sopićeve trupe kompromitirale bi puno toga dobrog što su kroz polusezonu napravile.

Loš dan ili...?

Jasno, nitko niti ne pomišlja na takav rasplet događaja koji bi sigurno bio znak za uzbunu. Kako god, je li Slaven uistinu bio samo loš dan većine riječkih prvotimaca ili je u pitanju nešto drugo, saznat ćemo već ove subote.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:46