Sergej Jakirović

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SPEKTAKL NA TRGU

Jakirović za kraj sezone najavio promjene u kadru: ‘Glavni igrači su već na odmoru, pred nama je prava fešta‘

Nakon utakmice, slijedi velika proslava na Trgu, a igrači će do tamo otvorenim autobusom
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 13:46

Dinamo će u nedjelju u 17.30 zaključiti sezonu utakmicom posljednjeg kola HNL-a protiv Rudeša. Bila je ovo turbulentna sezona za Modre, na trenutke se činilo da će ostati bez trofeja, a na kraju su uzeli dvostruku krunu. Utakmica će poslužiti kao uvertira za veliko slavlje na Trgu bana Jelačića gdje će se proslaviti naslov. Presjek sezone dao je trener Dinama Sergej Jakirović:

- Sigurno da smo presretni s epilogom svega što se izdogađalo, znamo što se izdogađalo da se ne ponavljam, ali sigurno smo ostavili veliki pečat pobjedom na Rujevici u prvenstvenoj utakmici. Trebali smo još matematički osigurati naslov u idućem kolu protiv Osijeka kad smo vidjeli da je Rijeka izgubila u Varaždinu, nije bilo lako odigrati tu utakmicu, to se i osjetilo, ali uspjeli smo, bili smo uporni cijele sezone, držali smo se zajedno i osvojili smo titulu - izjavio je trener Dinama pa nastavio:

- Onda je koncentracija bila na dvije utakmice finala Kupa s Rijekom. U prvoj utakmici točno se vidjelo emocionalno pražnjenje, da smo malo i slavili pa sam rekao da ne možemo tako igrati, da će biti puno bolje i kao da je finale na jednu utakmicu, zasluženo smo osvojili duplu krunu u Rijeci. Pokazali smo pobjednički mentalitet, bili smo uporni i najustrajniji, u tim se utakmicama osjetilo iskustvo, pogotovo naših senatora.

Dinamo je ove sezone oborio i jedan rekord. Utakmica s Rudešom bit će im 59. u sezoni, što je za dvije više od prethodnog. Vremena za trening, sukladno tome, nije bilo...

- Posao u Dinamu nema nikakve veze ni s jednim drugim klubom u kojem sam radio, nema vremena ni za slavlje ni za tugovanje, morate se okretati novoj utakmici. Naravno da svi žele da Dinamo igra dobro, da se pobjeđuje... Tempo utakmica automatski smanjuje broj treninga, većinom su oni regeneracijski u pitanju. Tu je i videopriprema za protivnika i ono što na sastanku mogu reći igračima, poslije ide analiza... Često i nemate vremena za to, samo izdvojite najbitnije detalje. 59 utakmica je stvarno jako puno, ali pokazalo se da igrači mogu to iznijeti i da su navikli, pogotovo ovi koji su tu već imaju iskustva, možda je u svemu tome i došla prevaga.

Zadnji suparnik je Rudeš. Hoće li biti kakvih promjena u kadru, tko će igrati?

- Glavni igrači su već na odmoru, ali sve će doći, pogotovo reprezentativci, čekaju obaveze, neke ćemo poštedjeti. Sigurno će igrati 3-4 naša juniora od početka, ostali će kasnije ući, a igrat će i oni koji su dali velik doprinos u osvajanju naslova.

Nakon utakmice, slijedi velika proslava na Trgu, a igrači će do tamo otvorenim autobusom:

- Jako nas to veseli, već od Osijeka pričamo o proslavi na našem terenu, a kasnije i na Trgu te pozivam sve navijače da dođu, iako mislim da nikog ne treba pozivati jer svi to osjećaju, svi jedva čekaju, bit će to točka na ‘i‘ ove cijele sezone, a pogotovo jer dugo nije bilo autobusa, vjerujem da su se ljudi zaželjeli i da će biti prava fešta na Trgu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 13:47