Josip Šimunić

 ROBERT FAJT Cropix
POVEĆANJE LIGE

Josip Šimunić javno podržao legendu Vatrenih: ‘Uvedite Ligu 12! Radi se stvar koja je potpuno pogrešna‘

"Nemam problema sa stranim igračima, ali uzimaju našim mladim igračima mjesto"
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 04. listopad 2024. 06:48

Dario Šimić prije nekoliko dana dao je intervju za SN u kojem je dao komentar i na Ligu 10...

- Sad se šest momčadi u Ligi 10 bori za ostanak, dovode igrače koji su u godinama. Teško je tako razvijati mlade. Mnoge države prešle su na Ligu 12 te dodale play-off i play-out. Dobile su s time više centara - rekao je.

Prošlosezonski prvoligaš sa zapada metropole, a sada u borbi da kroz 1. NL opet izbori promociju, Rudeš, odnosno njegova uprava, u potpunosti se slaže sa Šimićem.

- Slažemo se s puno tih stvari. Zašto bi morala biti Liga 10? Proširenjem domaćeg prvenstva ljudi koji puno ulažu u hrvatski nogomet dobivaju dodatan motiv, poticaj da i dalje rade na boljitku ovog sporta. Posebno je bitan aspekt razvoja mladih nogometaša, da se i dalje "proizvode" i da imaju dovoljno prostora pokazati koliko mogu već u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Rudeša Josip Šimunić, bivši Šimićev suigrač iz hrvatske reprezentacije.

Rudeš je prošle sezone ispao iz elitnog društva. Svjesni su rezultatski nezadovoljavajuće kampanje, ali im je to bila velika škola, te su sigurni da će se tamo vratiti, a najviše bi to voljeli s igračima upravo iz svoje akademije, a priliku su im davali i prošle sezone.

- Povećanje broja stranih igrača nas nimalo ne veseli. Mislim da je to pogrešan korak. Nemam problema s njima, ali uzimaju našim mladim igračima mjesto. Treba biti pažljiv i na vrijeme reagirati - dodao je Šimunić

S predsjednikom kluba se slaže i direktor Stipe Čondrić, koji od dolaska u klub zagovara razvijanje akademije Rudeša. Kao rješenju također "naginje" prema Ligi 12, koju smatraju puno realnijom za klubove izvan "velike četvorke", kao i za razvijanje mladih domaćih igrača.

- Osobno nemam problema niti s "vraćanjem" 2. momčadi. Ako se to već i ne napravi, postoje klubovi koji će uzeti igrače. Ovako samo najjači klubovi mogu dati prilike mladim igračima. Mislim da otvoreno treba gledati prema Ligi 12! Puno mladih nogometaša naiđe na probleme ako traže minutažu vani. To nam je svima na odgovornost - zaključio je Šimunić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 16:01