DAMIR KRAJAC Cropix
RAZOČARAN IZVEDBOM

Mladina nakon šestog uzastopnog poraza Rudeša: ‘Ne realiziramo, a protivnici nam zabijaju eurogolove‘

‘Imali smo problema s kadrom uoči utakmice, bili smo praktički bez šestice‘, kaže trener Rudeša
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 22. travanj 2024. 20:03

Varaždin je u Zagrebu pobjedom 2:0 nad Rudešom prekinuo niz od dvije utakmice bez bodova. Strijelci za goste bili su Igor Postonjski i Marko Dabro. Ovim porazom, završen je niz od tri utakmice Zagrepčana pred njihovom publikom, na njihovu žalost - bez boda.

- Imali smo problema s kadrom uoči utakmice, bili smo praktički bez "šestice". Imali smo u biti postavljenu jednu ofenzivnu ekipu, što nismo s barem jednim pogotkom "nagradili". Opet dobro otvaranje, i još nešto solidnih šansi, ali nismo bili na igračkom nivou kao dvije prethodne utakmice. Promijenili smo sustav, kako bi osigurali kontru, da bi nam se desilo upravo to. Kasnije smo opet mijenjali, tako da na kraju ne mogu ništa nego čestitati Varaždinu na pobjedi - rekao je glavni trener Rudeša Davor Mladina nakon utakmice.

- Mijenjamo sustav kako bi nešto spriječili, a upravo to nam se desi. Generalno nisam zadovoljan s igrom kao u prošle dvije domaće utakmice. Mi ne realiziramo, zatim nam protivnik zabije eurogol - to je rezime svega, već treći put zaredom - zaključio je iskusni strateg.

Nikola Šafarić imao je također određenih problema sa sastavljanjem momčadi za utakmicu, što zbog ozljeda, što skupljenih kartona, ali ostatak kadra je dobro reagirao.

-Bili smo skoncentrirani od samoga početka. Vidjeli smo ranije kako Rudeš može biti opasan. Dogovorili smo maksimalnu koncentraciju od prve minute, iako mislim da smo kvalitetnija ekipa od protivnika, morali smo to dokazati na terenu. Jako dobro smo iskontrolirali samu utakmicu. Drugi pogodak je "pripitomio" Rudeš i onda smo priveli mirno utakmicu kraju - rekao je Šafarić.

- Unatoč tom dobrom početku Rudeša, nismo se pribojavali kazne. Vidjeli smo da dobro izgledamo, da dobro stojimo na terenu. Vjerovali smo da će i njihov ritam pasti. Danas je sve bilo na nama i sve je dobro odrađeno - dodao je trener Varaždinaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 20:49