Igrači Rudeša

 DAMIR KRAJAC Cropix
OGLED NA POLJUDU

Može li momčad koja je ispala iz lige iskoristiti Hajdukovo stanje stagnacije? Trebat će im više od želje

Nogometaši Rudeša istrčat će pred prazne tribine splitskog stadiona
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 26. travanj 2024. 13:43

Nakon čak pet domaćih utakmica, nogometaši Rudeša će u subotu na prvo pravo gostovanje u dva mjeseca, nakon 24. veljače i utakmice na Aldu Drosini u porazu od Istre 1961. Izuzev susreta na Kranjčevićevoj, tada u ulozi gosta protiv “cimera” Lokomotive 9. ožujka.

Protiv Hajduka će u Zagrepčani istrčati na praznom Poljudu, s obzirom da Bijeli odrađuju drugu utakmicu kazne. Unatoč tome, nogometašima momčadi koja je i matematički ispala iz Hrvatske nogometne lige, motivacije neće nedostajati. Kadar će sigurno doživjeti promjene prije početke Prve nogometne lige iduće sezone i pojedincima je u interesu pokazati se u najboljem svjetlu.
Iako neće biti atmosfere koju Splićani inače naprave, utakmice protiv Hajduka uvijek privuku interes sportske javnosti. Same igre Rudeša su se od dobivanja prava na igranje na svome travnjaku na zapadu metropole poboljšale, ali rezultati to nisu popratili.

Porazi od Osijeka, Slavena Belupa i Varaždina su bili posebno “gorki”. Dogodili su se pred očima njihova kvarta i zaostala je pobjeda da “zaokruži” pozitivni ambijent u i oko kluba koji se stvorio nakon dobivene potvrde od Saveza da su uvjeti za odigravanje domaće nogometne elite na Rudeškoj cesti 25 - ispunjeni. Najosjetljivije u svemu je što je kako su kola HNL-a odmicala, tako domaći odigrali sve slabije.

Protiv Osijeka su poveli u 11. minuti, zatim nakon tri primljena pogotka, opet zakomplicirali posljednjih deset minuta, pogocima Tomislava Mrčele. Kristijan Lovrić je tada individualnom kvalitetom prelomio dvoboj u korist Slavonaca, ali Rudeš je pružio dobar otpor protivniku koji se direktno bori s Lokomotivom za mjesto u kvalifikacijama za europsko natjecanje iduće sezone.
Tjedan nakon su poveli i protiv Koprivničana, u 15. minuti pogotkom Alekse Latkovića. Ali za goste se onda “ukazao” Robert Murić s dva gola u šest minuta nastavka, a onda na scenu stupa vratar Belupa Ivan Sušak, koji je za “predstavu” karijere besprijekorno reagirao na više izglednih pokušaja nogometaša momčadi Davora Mladine. Sušak je odnio titulu igrača utakmice, tako da se opet nije moglo zamjeriti Zagrepčanima da nisu pokušavali doći do slavlja pred svojim navijačima. Ali protiv Varaždina se osim u atomskom početku, koji nije bio dugog vijeka, mogla vidjeti određena anemičnost. Možda to donekle pravda i matematično ispadanje iz prvoligaškog društva, ali to nije pravo opravdanje.

Sada, protiv člana “velike četvorke”, inspiracije im opet ne bi trebalo nedostajati, ali za pobjedu na travnjaku Poljuda trebat će im puno više od želje. Hajduk je u određenoj fazi stagnacije, ali za slaviti tamo posljednjeplasirana momčad HNL-a mora imati više od želje. S obzirom na to da opravdano naglašavanje njihove nogometne mladosti, kojoj se logično zna desiti pad koncentracije protiv iskusnijih igrača, izabrani kadar morat će “ostati hladan” na sigurnu inicijativu protivnika i iskoristiti i najmanje prilike u svoju korist.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:44