Stipe Čondrić

 IVANA NOBILO/Cropix
OŠTRA REAKCIJA

‘Nakon muke smo došli do HNL-a i nećemo dopuštati da nas omalovažavaju! Ponovno smo oštećeni‘

‘Kvartovski klub doveli smo do HNL-a! Mali smo, ali borit ćemo se do kraja‘, kaže direktor Rudeša
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 20. rujan 2023. 11:18

Rudeš je prije reprezentativne stanke upisao domaći poraz od Gorice (0:2), da bi u prvom susretu nakon pauze sedmi put u osam kola Hrvatske nogometne lige ostao bez ijednog boda.

Teška je to situacija za momčad koja se prošle sezone izborila za promociju u elitu. Međutim, do kraja sezone je još puno utakmica i moguće je spasiti status člana najvišeg hrvatskog razreda.

Ipak, u ionako teškoj bodovnoj situaciji u kojoj se Zagrepčani nalaze, komentari šire sportske publike, koja inače zna stati na stranu slabijeg, nisu dobro primljeni u Rudešu.

- Spremni smo prihvatiti svaku kritiku ukoliko je ona, naravno, konstruktivna. Neka se svaki pojedinac zapita i razmisli o svojim izjavama i ima li u njima sportske korektnosti, a ja ću se prvi kao sportski djelatnik preispitati o svojima. Svaka sugestija je dobrodošla, ali omalovažavanje nećemo dopuštati. Svojim igrama i upornošću kvartovski klub doveli smo mukotrpnim radom naše cijele sportske zajednice do prve lige i “velikih dečkiju”. Mali jesmo, na dnu smo tablice, ali borimo se. Sve prihvaćamo, svaki poraz i dobar rezultat, upijamo naučeno i isto implementiramo u svakom treningu i radimo na ispravku svojim mana. Borit ćemo se i za poštenje u nogometu. Naravno, i čestitati suparniku, ako nas zasluženo pobijedi. Imamo 30 “ratnika” u kadru kojima vjerujemo, vođeni Tonijem Golemom oni će zajedništvom jedne sportske obitelji dati sve da očuvamo status prvoligaša - poručio je Stipe Čondrić, direktor prvoligaša Rudeša.

Posljednjeplasirana momčad SuperSport HNL-a, koja svakako mora raditi puno više od ostalih kako bi mogla nadoknaditi nedostatak iskustva, ističe kako je ponovno oštećena sudačkom odlukom.

Ranije se slična sporna situacija dogodila još u utakmici protiv Osijeka, u drugom kolu, kada su primili gol za 3:1, a tada su dobili odgovor kako mnogi stadioni nemaju dovoljno kamera koje bi sucima u VAR sobi olakšale posao.

"Nije nam želja omalovažiti pobjedu Lokomotive, ali svakako želimo ukazati na činjenicu da smo ponovno oštećeni. Naime, u 38. minuti dvoboja, kada je suparnička momčad bila u napadu, i nakon benignog kontakta našeg stopera Aboubacara i Bulatovića, sudac Zdenko Lovrić dosudio je prekršaj, kojeg je potom u pogodak pretvorio Indrit Tuci. Evidentno je da taj kontakt nije zaslužio sudačku reakciju, ali eto dogodio se. Na našu štetu", nakon odigrane utakmice s Lokomotivom u Kranjčevićevoj objavio je NK Rudeš službeno priopćenje na svojim društvenim mrežama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:45