Aleksa Latković

 RANKO SUVAR Cropix
DOBRE VIJESTI

Nakon reprezentativne stanke ‘fenjerašu‘ HNL-a vraća se stožerni igrač: ‘U svakoj utakmici idemo na pobjedu‘

23-godišnji ofenzivac pretrpio je lakšu manju ozljedu i sada je spreman za nove prvoligaške izazove
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 24. studeni 2023. 14:44

Unatoč odlično odigranoj prijateljskoj utakmici protiv mađarskog prvoligaša ZTE-a, bitnija vijest iz tabora Rudeša je povratak jednog od najboljih pojedinaca momčadi ove sezone - Alekse Latkovića.

- Sada je apsolutno sve dobro što se tiče moje spremnosti. Imali smo sada za vrijeme reprezentativne stanke jednu prijateljsku utakmicu, koja mi je svakako dobrodošla da ne izgubim taj ritam utakmica. Propustio sam utakmicu protiv Hajduka na Poljudu zbog žutih kartona, a onda mi se dogodila lakša mala povreda. Nije bilo ništa strašno, ali nismo htjeli ništa forsirano odlučiti i sada je sve OK - rekao je 23-godišnjak.

image

Aleksa Latković

MARKO TODOROV Cropix

Propustio je ofenzivac posljednja tri susreta Rudešana, protiv Istre i Hajduka u HNL-u i Slaven Belupa u Kupu.

- Naravno da mi nije drago da nisam istrčao na Poljudu, ali više mi je žao što nisam mogao pomoći suigračima u toj nesretnoj utakmici protiv Istre 1961.

Vratio se u prijateljskom susretu s mađarskim prvoligašem (1:1), a dojam je bio na strani Rudeša.

- Odigrali smo dobru utakmicu, stvarno kvalitetnu. Ostaje samo žal što nismo na kraju upisali tu pobjedu. Trener je pokušao s dva različita sastava u dva poluvremena i oba su bila na terenu bolja od protivnika. Odličan ritam smo držali svih 90 minuta.

U reprezentativnoj stanci momčad je radila pod trenerskom "palicom" Ivana Mijača, prvog pomoćnika bivšeg glavnog stratega Tonija Golema.

image

Aleksa Latković

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

- Nije nama to ništa nepoznato. Dobro nam je došla ta promjena, kao i svaki put, momčad je kvalitetno reagirala, baš kako to treba biti. Konsolidirali smo se, radimo na greškama koje smo pokazivali.

Iduće prvenstveno za posljednjeplasirani klub domaće nogometne elite je dvoboj s Goricom u nedjelju.

- Mi u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu. Gorica nije slučajno tu gdje je, prestigli su Osijek i nalaze se na četvrtom mjestu Hrvatske nogometne lige. Slavili su u nekoliko teških susreta, naročito su "narasli" nakon dolaska novog trenera - zaključio je Latković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. srpanj 2024 05:23