Navijači Rudeša

 MARKO TODOROV/Cropix
SVE GLASNIJI REVOLT

Nezadovoljstvo u HNL klubu: ‘Dajte nam privremenu licencu, o nama se stvorila loša slika‘

‘Nemamo reflektore i fali nam još nešto sjedalica‘, poručuje direktor Rudeša Stipe Čondrić
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 29. studeni 2023. 18:50

Rudeš je nakon pokazanog boljeg dojma od protivnika u prijateljskom susretu protiv mađarskog ZTE-a (1:1) za vrijeme reprezentativne stanke optimistično čekao susret 16. kola Hrvatske nogometne lige s Goricom. Međutim, Turopoljci su još jednom “otkrili” sve nedostatke momčadi sa zapada metropole. Tako je debi Ivana Mijača na trenerskoj klupi u Hrvatskoj nogometnoj ligi “upropašten” već nakon prvih 45 minuta.

Domaćin je, naime, na poluvrijeme otišao s prednosti od čak tri pogotka, s koliko je i završio utakmicu. Drugih 45 minuta bilo je svakako nešto bolje, čak je Rudeš bio i konkretnija momčad, ali treba se uzeti u obzir da se i Gorica opustila te spustila u brzinu niže.

Fascinira koliko je drugačiju i opušteniju igru posljednjeplasirana momčad domaćeg prvenstva pokazala u pobjedi od 3:1 u SuperSport Kupu protiv Slavena Belupa naspram prikazanog na travnjacima HNL-a.

Nameće se stoga pitanje ima li u Rudešovim rezultatima zaista toliku ulogu domaći teren?

- Imamo tu dosta stvari koje nama ne idu u prilog, ali to što smo “podstanari” na stadionu u Kranjčevićevoj je prva i dodatno generira ovu lošu sliku koja se stvorila. Nemamo reflektore i fali nam još nešto sjedalica. Intenzivno radimo da dođemo do tog detalja. Pišemo molbe i zamolbe Gradu Zagrebu i Hrvatskom nogometnom savezu, ali to sve sporo ide. Nama je želja do dobijemo barem privremenu licencu za početak, pa da drugi dio sezone odigramo na svom travnjaku. Ipak, to je dug proces, pa ćemo vidjeti što će zadužene institucije reći - rekao je direktor rudeškog kluba Stipe Čondrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 04:06