Patrik Kolarić s igračima Hajduka

 VOJKO BASIC Cropix
PRESUDA JE PALA

Oko sokolovo riješilo sporne situacije s utakmica Hajduka i Dinama: ‘Nemamo dokaz da je to jedanaesterac‘

‘Malo je izgledalo neobično to saplitanje, možda je mogao proći bez žutog kartona‘
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2023. 23:23

Utakmicom Dinama i Rudeša završilo je 9. kolo HNL-a, nakon kojega je Hajduk zadržao prednost ispred Rijeke i Modrih. Nakon zadnje odigrane utakmice, sporne je situacije u HTV-ovoj emisiji ‘Stadion‘ prokomentirao sudački ekspert Mario Strahonja.

U fokusu javnosti ostala je situacija s Poljuda u utakmici Hajduka i Lokomotive (1:0), kada je Mudražija u 31. minuti pao u šesnaestercu domaćina nakon duela s Melnjakom i dobio žuti karton zbog simuliranja. Glavni sudac bio je Patrik Kolarić.

"Možemo reći da je Kolarić dobro sudio. U početku je imao mali pritisak nekih Hajdukovih igrača u jednom mini mobingu. Možda je mogao dati do znanja da je on taj koji će upravljati utakmicom. Što se tiče situacije iz 31. minute, jasno je da je Mudražija sapleo sam sebe. Zapravo, upitno je da li je rezultat tog pada kontakt s Melnjakom ili ne. Na temelju snimke ne možemo to utvrditi, a samim time nemamo dokaz je li kazneni udarac. Malo je izgledalo neobično to saplitanje, možda je mogao proći bez žutog kartona", rekao je Strahonja i prokomentirao situaciju iz 47. minute, kod poništenog gola Krovinovića zbog zaleđa.

"Nije veliko zaleđe, VAR-u je trebalo malo za analizu, ali to je ispravno poništen pogodak", smatra Strahonja.

U utakmici Dinama i Rudeša (5:1) u Kranjčevićevoj niti jedna sporna situacija nije bila presudna, no sudački ekspert prokomentirao je poništen gol trostrukog strijelca Drmića iz 27. minute.

"Sve je tu čisto, bilo je zaleđe. Pomoćni sudac je dobro pustio situaciju, bila je to vrlo granična situacija i zato sucu Titliću idu sve pohvale", rekao je Strahonja pa analizu zaključio sa situacijom kod gola Emrelija u 38. minuti. Pogodak je nakon provjere priznat.

"VAR je dobro napravio kontrolu zaleđa i je li lopta eventualno prešla govorimo o korner-liniji cijelim svojim obujmom. VAR je napravio kontrolu, a i pomoćni sudac je bio uvjeren da je lopta u igri. Dobra procjena pomoćnog i glavnog suca".

Linker
08. prosinac 2023 10:30