GORAN SEBELIC Cropix
SUSRET FENJERAŠA

Olakšanje za Prosinečkog, Rudeš osvojio prvi bod u sezoni, Majkić spasio Istru u prvih pola sata

U šestom kolu Supersport HNL-a Istra i Rudeš odigrali su bez pobjednika
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 20:41

ISTRA 1961 - RUDEŠ (0:0)

ISTRA 1961: Majkić - Kadušić (62. Matheus), Marešić, Majstorović, Devetak?- Hujber?, Petrusenko (88. Blagojević), Ćalušić (45. Mlinar) - Lisica (80. Josipović), Erceg, Vuk (62. Čuić)

RUDEŠ: Kralj? - Campos, Matić, Tomečak - Rešetar, Mašala (73.Srbljinović), Pasariček, Vukmanović (73.Petković) - Lazarov? (80.Bašić), Ljubanović (84. Plazonja), Latković?(84. Stipić)


Nakon 4 godine Rudeš je prvoligaški opet gostovao na Drosini. Predvođeni legendom europskog i hrvatskog nogometa, Robertom Prosinečkom, gosti su stigli po bodove nakon što su u prvih pet kola, neke nesretno, izgubili isto toliko dvoboja.

image
SOFASCORE ZA SN

Davida Catala debitirao je kao trener Istre na Drosini, i odmah je postavom iznenadio. U odnosu na postavu iz Koprivnice ubacio je tri nova igrača, i to Devetaka, Čalušića i oporavljenika Kadušića. Uz postavu 4231, iznenadilo je i postavljanje Vuka na poziciju ofenzivnog veznog, što definitivno nije njegova pozicija. Takva momčad naišla je na čvrst blok Rudešana, koji su djelovali u rasporedu 4141, ali su brzim promjenama mjesta stvarali poprilično nereda u domaćoj defenzivnoj igri.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Postava Catale je pokušala u prvim minutama visoko napasti, ali gosti su uglavnom bez većih problema izlazi iz presinga, a onda su pokušavali što bržom tranzicijom ugroziti Majkića. Podržani od desetak svojih navijača, Rudešani su prvi dio poluvremena preuzeli posjed i diktirali ritam igre. Primali su lako loptu jer su Puležani stajali predaleko, a onda su prije svega preko Lazarova i Latkovića, dva motorična igrača, prodirali između linija. Prosinečki je Pasaričeka postavio na desnog beka, ali je potonji više puta izlazio u napad. Gosti su koristili slabost domaćih i u više navrata su zaprijetili šutovima sa distance, prvo Latkovića, potom dva puta Lazarova ali je Majkić bio siguran u obranama.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Nakon prekida zbog osvježavanja, na koji su domaći ispraćeni prvim zvižducima sa zapadne tribine, Zeleno Žuti su zaigrali uvjerljivije. Catala je promijenio strane Kadušiću i Lisici, i nekoliko prodora te dvojice igrača stvarali su prilike za opasne centaršute, no Vuk je dva puta, slično kao u Koprivnici kada je dao gol, prvo iz voleja a onda glavom, bio neprecizan. Dva puta su prodorom kroz sredinu u šanse ušli Čalušić i Erceg, ali su im udarci iz povoljne situacije završili u bloku. Rudeš se 20tak minuta branio sa svih 11 igrača i kao da su padali u ritmu. Latković je dobio žuti karton zbog zakašnjelog ulaza u duel i rušenja Hujbera...

image
GORAN SEBELIC Cropix

U nastavku je dinamika igre tekla slično prvom dijelu. Catala je mijenjao, tražio nekog od igrača koji će podignuti ritam. Rudeš je smireno držao loptu, a kad se branio u bloku bili su kompaktni. Domaći previše spori u ideji, kao da su u potpunom grču, a dojam je da je ubacivanje bržeg igrača kao Matheus bio prilično zakašnjen. Prosinečki je u 71 minuti ubacio dva, uskoro još dva igrača, tri svježa igrača da bi podigao momčad iz odveć niskog bloka. Šansi nije bilo niti na jednoj strani do 76‘, kada je Erceg poslao samog pred gol gostiju Lisicu, ali mu je Kralj obranio zicer. Bio je to loš znak za domaćine jer u ovako slabo odigranoj utakmici, kad se ne iskoristi šanse onda se teško može uzeti bodove. Rudeš je igrao borbeno, na maksimumu i hrabro u granicama svojih mogućnosti. Za ovakvu Istru više nego dovoljno za prvi bod.....

KRAJ UTAKMICE

Utakmica na Aldo Drosini završila je bez pogodaka, čime je Rudeš upisao prvi bod u novoj sezoni. Bila je Istra na kraju bliže pobjedi, Lisica je imao pobjedu u svojim rukama, ali ukupno gledajući neodlučen rezultat je realan prikaz stanja na terenu.

90. ? Igrat će se četiri minute sudačkog dodatka.

88. ⇔Mijenjaju sada i domaćini.

Igru je napustio Petrusenko, a na terenu je sada Blagojević.

84. ⇔Ponovno mijenjaju gosti.

Igru su napustili Latković i Ljubanović, a u igri su Stipić i Plazonja.

83. Nova dobra prilika za Istru. Pucao je sada Matheus, ali vratar Kralj ponovno je siguran.

80. ⇔Promjene u oba sastava.

Iz igre je kod domaćina izašao Lisica, a ušao Josipović. Kod gostiju izašao je Lazarov, a ušao Bašić.

75. Velika prilika za Istru! Lisica je imao mat situaciju za domaćine, ispred njega se nalazio samo vratar Kralj, ali odlična reakcija spriječila je pogodak.

73. ⇔Promjene u redovima gostiju.

Iz igre su izašli Mašala i Vukmanović, a u igri su Srbljinović i Petković.

72. Dobru kombinaciju odigrali su dva nova igrača na terenu. Matheus je majstorijom uposlio Čuića, čiji udarac je preslab za vratara gostiju.

69. Sudac Zebec ponovno je poslao momčadi na pauzu za odmor.

image


GORAN SEBELIC Cropix

62. ⇔Dvostruka promjena kod domaćina.

Iz igre izlaze Vuk i Kadušić, a ulaze Čuić i Matheus.

55. Mlinar je sada centrirao s desne strane, vratar Kralj reagirao je pomalo nesigurno i ispustio loptu iz ruku, ali opasnost se nije nastavila i Rudeš se obranio.

image
GORAN SEBELIC Cropix

53. Pucao je sada Vuk, ali udarac je na vrijeme blokirao Pasariček.

45. ? Počelo je drugo poluvrijeme. Iz igre je za domaćine izašao Ćalušić, a ušao Mlinar.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Susret je bolje otvorio Rudeš, pritiskala je momčad Roberta Prosinečkog sve do pauze za odmor, kada su se u život vratili domaćini i preuzeli inicijativu utakmice.

45+3. Pucao je Devetak na kraju poluvremena, ali ravno u Kralja.

45. ?Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

image
GORAN SEBELIC Cropix

38. Poslao je sada Kadušić dobru loptu na glavu Vuka, ali njegov udarac je lak plijen za vratara Kralja.

37. Nastavlja Istra s dobrom igrom. Povukao je Lisica po lijevoj strani i poslao povratnu loptu, međutim pokušaj Pasaričeka je neuspješan.

32. Velika prilika Istru! Probudili su se domaći nakon pauze, poslije dobre kombinacije pred vratarom gostiju našao se Erceg, ali njegov pokušaj je bio neuspješan.

image
GORAN SEBELIC Cropix

25. Glavni sudac utakmice Mario Zebec poslao je igrače na pauzu za odmor.

24. Sijenuo je sada novi udarac Lazarova, ovoga puta izuzetno snažniji. Majkić je refleksno obranio i poslao loptu u korner.

22. Novi dobar pokušaj Rudeša. Lazarov je ukrao loptu u polovici domaćina, ostavio je Ljubanoviću, ovaj vraća Lazarovu čiji udarac ponovno brani Majkić.

16. Pritisak gostiju i dalje traje. Ovoga puta Mašala je u kaznenom prostoru pronašao Tomečaka, čiji je udarac vratar Majkić bez problema uhvatio.

13. Potegnuo je Latković izvana, udarac je završio direktno u rukama Majkića.

12. Nastavlja se početni pritisak Rudeša. Gosti kruže oko gola domaćina, za sada bezuspješno.

9. Ponovno prijeti Rudeš. Ljubanović je primio loptu na rubu šesnaesterca i uputio udarac koji je bio neprecizan

4. Rudeš je pokrenuo dobru kombinaciju po lijevoj strani, kombinirali su Rešetar i Tomečak, ali lopta je završila u korneru.

1. ? Počela je utakmica na Aldo Drosini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 02:00