Ante Ćorić

 NK RUDEš
NOVI POČETAK

Pao je veliki dogovor, bivša velika nada Dinama dolazi spasiti HNL prvoligaša: ‘Jedva čekam nove izazove‘

Ante Ćorić vratio se u Hrvatsku nogometnu ligu kako bi pomogao Zagrepčanima u borbi za ostanak
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 12:24

U želji da ovog proljeća kreira pravo sportsku čudo i tako ostane u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, treneru Davoru Mladini uprava Rudeša dovela je još jedno zvučno ime i igrača koji je bio predodređen za velike stvari. Riječ je o nečemu o čemu se nagađalo ovih dana, odnosno 26-godišnjem Anti Ćoriću, bivšem hrvatskom reprezentativcu, te igraču Dinama i Rome.

Ante Ćorić tijekom karijere osim za Modre i talijanskog velikana, igrao je i za Almeriju, WWW Venlo, Olimpiju te Zürich, s kojim je osvojio i naslov švicarskog prvaka. Najblistavije utakmice odigrao je u Dinamovom dresu, a ima iskustvo i igranja Lige prvaka.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Ćorić će priliku svoje nogometno iskustvo imati prenositi na mlađe igrače Zagrepčana, s toga su u skladu najavama kako će priliku u HNL-u dobivati i mladi nogometaši kluba iznimno zadovoljni što je Ćorić stavio potpis na 1,5-godišnji ugovor.

- Sretan sam što sam se vratio u moj Zagreb. Naravno, Rudeš i ja imamo zajedničku viziju, te ćemo napraviti sve kako bi klub ostao u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Osobno sam u dobrom ritmu, noge su još malo teške od priprema, ali do početka sezone, sve će biti na pravom mjestu. I jedva čekam prve izazove - rekao je Ante Ćorić.

S ovakvim raspletom presretan je i predsjednik kluba Josip Šimunić.

- Naravno, jer znamo što Ante sve može i zna. Vidjeli smo i u prijateljskoj utakmici protiv Rogaške kako donosi razliku. Još kada uhvati pravi ritam. U svakom slučaju, uz njega će i naši mladi igrači imati priliku puno toga naučiti, tako da je ovo dvostruki dobitak za klub.

Direktor Stipe Čondrić, bio je kratak, ali jasan.

- Ante je postao Rudešan. Prihvatio je izazov, a to pokazuje snagu karaktera. I takvi nam igrači trebaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:29