BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
OGORČENJE U RUDEŠU

‘Protiv Hajduka smo oštećeni za dva penala, i to nije prvi put, sada je jasno da smo stavljeni na ‘ignore‘

‘Ovo ne događa samo u seniorskoj konkurenciji, nego i u ostalim uzrastima našeg kluba‘, tvrde Rudešani
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2023. 14:47

Hajduk je u jsubotnjoj utakmici 14. kola HNL-a pobijedio Rudeš s 1:0 na Poljudu golom Aleksandra Trajkovskog, a dan poslije, glavne su teme loša igra Bijelih, promašene šanse gostiju i - suđenje Darija Bela.

Rudešani su danas reagirali upravo zbog suđenja na Poljudu, tvrde da su protiv Hajduka oštećeni za dva kaznena udarca, ali spominju i sporne situacije iz prijašnjih kola.

Priopćenje posljednjeg kluba na tablici prenosimo u cijelosti.

"Dragi ljubitelji hrvatskog nogometa, na našu žalost i ove smo subote doživjeli da se sav naš trud poništava zbog sudačkog previda. Bile su dvije sporne situacije, u 49. minuti kada je od strane Filipa Uremovića srušen Fran Topić, te u sudačkoj nadoknadi kada su u 16-ercu Hajduka zaustavljeni Pavlović i Tomečak.

Također, ovo nije prvi put da smo oštećeni (bile su sporne situacije u okršajima protiv Lokomotive i Osijeka), a što je sudačka komisije kasnije u svojim izvještajima i potvrdila te se - ispričala.

Osim toga, oštećeni smo i u utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slaven Belupa, kada nije dosuđen 11-erac na početku utakmice nakon starta na Bašiću, a niti zbog igranja rukom u završnici dvoboja.

Jedina je olakotna okolnost što taj propust suca nije promijenio konačni ishod. Situacije su to na koje smo upozoravali odgovorne u HNS-u, ali svi naši prigovori i dalje ne dopiru do njih. Bili smo na sastancima u Savezu, otvoreno apelirali na ravnopravan sudački tretman.

Ali jučerašnja utakmica potvrdila nam je da smo stavljeni na ‘ignore’.S time da se ovo ne događa samo u seniorskoj konkurenciji, nego i u ostalim uzrastima našeg kluba na utakmicama HNL-a, s kojih također dostavljamo sporne situacije. Jer snimamo sve utakmice.

A zanimljivo, kada i javno dignemo svoj glas, najednom nestanu snimke spornih situacija. Vjerojatno jer se strahuje da bi javnost mogla vidjeti kako suci griješe. Mali smo, ali smo hrabri. I borimo se na svim poljima, no ovakve situacije ne idu u dobrobit hrvatskom nogometu", stoji u priopćenju Rudeša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 16:29