Mateo Pavlovič (desno)

 RONALD GORSIC Cropix
DRAMA DO KRAJA

‘Prvak Hrvatske bit će odlučen u zadnjem kolu! A Riječani misle da će kod nas sigurno uzeti bodove....‘

Igrač Rijeke na posudbi u Rudešu, Mateo Pavlović, čeka zanimljiv obračun sa svojom momčadi
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 27. ožujak 2024. 06:08

Pred nogometašima Rudeša je druga uzastopna utakmica protiv člana “velike četvorke”. Nakon Dinama, na stadion u Kranjčevićevoj dolazi lider Hrvatske nogometne lige - Rijeka. Posebno motiviran na tom susretu bit će Mateo Pavlović, igrač momčadi s Kvarnera posuđen na zapad metropole.

Branič momčadi Davora Mladine pred novi dvoboj osvrnuo se na bogatu karijeru i otkrio nam planovi za budućnost. Ipak, za početak, koje su aktualnosti 33-godišnjaka?

- Dobro se osjećam, motivirano, spremno i s nestrpljenjem očekujem utakmicu s Rijekom, mojim bivšim klubom. Nadamo se dobroj prezentaciji. Na samom početku ove reprezentativne stanke smo se malo odmorili, ali brzo smo se vratili treninzima. Odigrali smo utakmicu protiv Celja, pobijedili 3:2. Oni igraju slično kao Rijeka i dobro nam je došao taj susret kao provjera uoči subote. Igraju također napadački, s dosta igrača u završnicama, pa mislim da smo napravili dobar test uoči idućeg kola - rekao je Mateo Pavlović.

Stasiti branič pridružio se Rudešu zadnjeg dana prijelaznog roka, 8. rujna. Kako gleda na dosadašnji dio sezone?

- Dosta je bilo turbulentno. Puno igrača se mijenjalo i rotiralo. Ali, sve u svemu, uspjeli smo ubilježiti i tu toliko očekivanu pobjedu. Kako je prvenstvo odmicalo, mislim da smo sve bolji i bolji, da smo se igrački stabilizirali, da su i nova pojačanja polako ušla u formu, pa očekujem da ćemo do kraja skupiti više bodova. Rasterećeni ulazimo u nastavak HNL-a. Na nama je da u svakoj utakmici damo sve od sebe.

U Rudešu se često ističe nogometna škola i prilika koju nakon nje daju svojim mladim igračima. Koliko je mladim nogometašima bitno imati Pavlovića i ostala pojačanja s inozemnim karijerama pored sebe?

- Sigurno da smo puno pomogli mladim igračima. Na njima je da te savjete upiju i da se samo pokažu u što boljem svjetlu.

On je kao 21-godišnjak napustio Zagreb i pojačao redove njemačkog velikana Werdera iz Bremena. Međutim, epilog te epizode nije bio zadovoljavajući...

- Ja sam otišao s već stotinjak nastupa među domaćom nogometnom elitom, imao sam podlogu za otići. Werder se ipak u tom trenutku pokazao kao veliki zalogaj. Promijenila se struka koja je mene dovela, a onda se kasnije meni kao mladom strancu bilo teško nametnuti. Velika podrška mi je otac, koji mi je pomagao sa savjetima i svime ostalim.

Bit će zanimljivo

Pavlović je uspješno podignuo karijeru...

- Na pravi put sam se vratio preko Ferencvarosa. Onda dolazim u Angers, tamo sam krenuo u “novi početak”. Morao sam se nametnuti, ali čekao sam svoju priliku, bio sam spreman i kad je došla ja sam je iskoristio. Bila je “borba” stalno za poziciju, ali na kraju mi je to donijelo najljepši period karijere, izborio sam se za minutažu pored dva Francuza. Igrao sam na kraju konkurentno Ligue 1, protiv igračkih veličina. To mi je najveća “nagrada” u karijeri, uspomene od tamo su najljepše. Zatim dolazi korona, budžeti su klubovima pali. Dosta igrača je otišlo, od kojih je puno bilo baš iz naše “klape”, a klub je relegiran. Tu mi se javio Amiens. Kod njih sam osjetio želju da me dovedu, da naprave iskorak, bio sam im i kapetan, ali nismo uspjeli ući u Ligue 1 i tada se javlja Rijeka.

Tu dolaze određeni problemi, ne za igrača, nego Rijeku općenito. Vrijeme je to za zaborav obje strane.

- Došao sam u krivi trenutak. Tada tamo nije bilo dobro raspoloženje. Sve je krenulo “krivim smjerom”. Jedna baš turbulentna polusezona, ne baš ugodna, ali što je - tu je, trebalo je i to proći. Sada su stabilni, “probudili” su se promjenom trenera. Imaju dobru ekipu, dobar “vjetar u leđa” navijača i na dobrom su putu.

Kako gleda na napetu “utrku” na vrhu tablicu domaće nogometne elite?

- Bit će svakako zanimljivo. Do posljednjeg kola mislim da se neće znati prvak. Mi sad idemo na Rijeku, koja dolazi sigurna u nove bodove, ali ne vjerujem da će im biti lako. S druge strane su Hajduk i Dinamo. Svaka utakmica je za sebe drukčija, tako da mislim da će do kraja biti napeto. Rijeka je možda u najboljoj formi, a Dinamo je ispao iz Europe, pa će biti nešto odmorniji. Vidjet ćemo..

Za kraj, koji su planovi iskusnog stopera za dalje?

- Još sam zdrav, ništa me ne boli. Igrat ću koliko mogu, radim ono što volim i nastojat ću dok mogu tako nastaviti. Odigrat ću ovu sezonu do kraja što je bolje moguće, s Rijekom mi onda istječe ugovor, pa ćemo vidjeti što dalje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. ožujak 2024 06:09