Toni Golem

 DAMIR KRAJAC Cropix
KRAJ SURADNJE

Službeno je, Rudeš smijenio trenera! Oglasio se i direktor kluba: ‘Stanje je ozbiljno...‘

Ono o čemu se spekuliralo već neko vrijeme sada je dobilo i službenu potvrdu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 12. studeni 2023. 14:26

Početkom rujna, točnije nakon sedmog kola u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, Toni Golem preuzeo je kormilo Rudeša od Roberta Prosinečkog, momčad je u tom trenutku imala samo jedan bod. Nažalost, u novih osam kola, rezultatskog iskoraka nije bilo. Istina, ostvario je Rudeš još dva remija, ali u subotu je stigao bolan i težak poraz 0:4 u važnoj utakmici protiv direktnog konkurenta za izbjegavanje relegacije - Istre 1961. Klub i trener Golem dogovorili su se o sporazumnom raskidu poslovne suradnje.

- Zahvaljujem se direktoru i predsjedniku kluba na suradnji. Jednostavno, nismo uspjeli krenuti svi zajedno u smjeru u kojem smo željeli, te smo se odlučili na raskid suradnje. Klubu i sljedećem treneru želim uspjeh u ostvarivanju ciljeva - rekao je sada već bivši trener Golem.

- Toniju Golemu mogu samo zahvaliti na uloženom trudu i energiji koju je donio u naš klub. Naravno, hvala mu i na dvjema pobjedama u Kupu, odnosno ulasku u četvrtfinale ovog natjecanja. Na našu žalost, u prvenstvu, koje nam je prioritet jer želimo ostati u društvu najboljih, rezultat je unatoč nekim dobrim utakmicama izostao. Svjesni smo da je bodovno stanje jako teško, ali dokle god imamo prilike ostvariti taj naš primarni cilj, pokušavat ćemo sve - naglasio je predsjednik kluba Josip Šimunić.

- Stanje je ozbiljno, hvala treneru Toniju na trudu i zalaganju koji je uložio u nadogradnju momčadi. Nažalost, unatoč svemu, svi vidimo kako naš klub ima samo tri boda i da smo bez pobjede u HNL-u. Možda bi bilo najbolje da se igrači zapitaju nakon subotnje izvedbe. NK Rudeš je ispadao i vraćao se u najviši rang natjecanja te pokazao karakter kroz godine postojanja, a to se očekuje i od igrača koji predstavljaju klub. Nas u klubu veseli rad škole nogometa koja u sve tri kategorije HNL-a ima odličan pristup, zalaganje i rezultate, te vjerujemo da su gladniji uspjeha nego neki igrači prve momčadi - poručio je direktor kluba Stipe Čondrić.

Klub prenosi kako će po imenovanju novog trenera pravovremeno obavijestiti javnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 20:59