GORAN MEHKEK Cropix
IZJAVE TRENERA

Sopićev apel nakon pobjede: ‘Ako stvarno volimo nogomet i ako nam je stalo do zdravlja, nešto treba popraviti‘

Davor Mladina: Imali smo malo kadrovskih problema. Ćorić, Karačić i Marković su nam otpali iznenada
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 30. ožujak 2024. 19:31

Željko Sopić bio je zadovoljan prikazanim od strane svojih nogometaša u pobjedi protiv Rudeša 0:3. Ipak, strateg koji je slavljem na Kranjčevićevoj došao do šeste uzastopne pobjede, istaknuo je zabrinutost stanja travnjaka u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

- Igrali smo jednu kontroliranu, dominantnu utakmicu. Teško je zabiti tri pogotka, mi smo to uspjeli. Neke greške iz prvog dijela smo ispravili u nastavku. Neki igrači su dobili priliku koji inače nemaju preveliku minutažu, sada su ju dobili. Neki igrači nisu dugo igrali, tako da smo sve u svemu zadovoljni. Okrećemo se utakmici u srijedu - započeo je Sopić.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Uoči susreta protiv posljednje plasirane momčad domaće tablice, strateg momčadi s Kvarnera odmorio je nekoliko prvotimaca.

- Nije bila teška odluka odmoriti pojedince. Neki bi imali previše utakmica u malo vremena. S druge strane igrači koji su dobili priliku iskoristili su ju odlično. Bilo me strah da neki koji nisu u maksimalnom natjecateljskom ritmu da se ne dogodi nešto najgore. Ovo je jako opasan teren, tako da još jednom apeliram da ako stvarno volimo nogomet i ako nam je stalo do zdravlja, nešto treba popraviti.

Iduće za njegov kadar je utakmica SuperSport Hrvatskog kupa, protiv Lokomotive u srijedu, 3. travnja.

- Mi i Lokomotiva ići ćemo po pobjedu. Nažalost, teren je takav kakav je i ne možemo mi tu ništa. Kako nama, tako i njima. To je na nekome drugome, da na prvom mjestu bude zdravlje igrača. Između ostaloga, 2024. godina je, a travnjaci su takvi kakvi jesu.... - zaključio je Sopić.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Davor Mladina s druge strane "nije imao što izgubiti", a njegov sastav dodatno su prorijedile lakše povrede prvotimaca

- Imali smo malo kadrovskih problema. Ćorić, Karačić i Marković su nam otpali iznenada. Imali smo dosta njih van stroja. Odlučili smo rubno povrijeđene odmoriti protiv Rijeke. Tako da kasnije možemo konkurirati nekima bližima sebi. Iskoristili smo mlađe igrače, što smatramo dobrim putem - rekao je iskusni strateg.

Dva debitanta bila u prvom sastavu Zagrepčana, mladi vratar Eugen Ciban i Luka Magđinski, koji uskoro odlazi na probu u francuskog velikana Nicu.

- Dogodio nam se problem s kadrom, tako da je mladi Magđinski dobio priliku. Mislim da je korektno odigrao protiv raspoloženog Marca Pašalića. S obzirom na to da mu je ovo debi u HNL-u, mogu biti zadovoljan.

Ovo je bila posljednja utakmica ove sezone Rudeša kao domaćina na Kranjčevićevoj. Koliko znači ovaj, ipak prekasni, povratak u svoj kvart na svoj travnjak?

- Znate sami da smo mi prošlu sezonu, kada smo osvojili promociju, bili gotovo nepobjedivi na svome Rudešu. Puno nam znaci naš travnjak, a naš teren na Rudešu je bolji od nekoliko ostalih u HNL-u. Sigurno da bi situacija bila povoljnija da smo od početka na svome terenu - zaključio je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 20:58