Silvio Marić više nije u Rudešu

 RONALD GORSIC Cropix
ČEKA SE NOVI POTEZ

Što stoji iza rastanka s legendarnim Silvijom Marićem, neki ga žele i u Dinamu? ‘Žao mi je što odlazi...‘

Direktor momčadi Stipe Čondrić je progovorio o odlasku sportskog direktora
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 15. srpanj 2023. 21:53

Samo deset dana uoči prve utakmice Hrvatske nogometne lige nakon četiri sezone, Rudeš je ostao bez jednog od glavnih operativaca kluba. Mjesto sportskog direktora Zagrepčana praznim je ostavio Silvio Marić. Legendarni bivši Vatreni i ofenzivac Dinama, Newcastlea, Panathinaikosa i Porta, novog člana domaće nogometne elite napušta nakon sezone i pol angažmana.
Tako prestaje jedna od najpozitivnijih i najinteresantnijih suradnji hrvatskog nogometa. Popularni Mara činio je temelj struke novog prvoligaša, zajedno s još dvije legende najbitnije sporedne stvari na svijetu - Josipom Šimunićem i Robertom Prosinečkim, s bivšim reprezentativnim “generalom obrane” kao predsjednikom i Velikim Žutim na trenerskom mjestu, te direktorom Stipom Čondrićem.

Ovo je drugi put da Marić odlazi iz Rudeša. Prije dvije sezone zadržao se kratko, tek tri mjeseca. Klub je završio drugi iza Varaždina, te tako ponovio “uspjeh” od godinu ranije, kada je promociju prepustio Hrvatskom dragovoljcu. Ove sezone zapad Zagreba slavio je, a Marić je proveo u Rudešu cijelu sezonu i bio uz igrače, kao jedna od ključnih figura za osiguranje toliko željene kvalifikacije u HNL.

Više uloga

Osim uloge sportskog direktora, ikona hrvatskog nogometa bio je i “spona” između igrača i uprave kluba. Činio je Rudeš posebno privlačan novim pojačanjima, a svojim iskustvom i samim pristupom dizao je moral unatoč rezultatima. Ovaj dio posla sada će preuzeti operativni predsjednik Josip Šimunić, koji je i prilikom promocije na čelnu poziciju kluba, bio zamišljen kao prvi “operativac”, a sada će mu se ulozi dodati naziv operativni direktor.

Samo za SN situaciju je komentirao i direktor momčadi Stipe Čondrić, koji je veliki prijatelj s Marićem i dok je on u Rudešu tri godine na svojoj poziciji, Mara je uz njega, iako formalno godinu i pol, bio cijelo vrijeme. Poteze su vukli u dogovoru i obojica isticala su odličnu suradnju. Marićeva “post-nogometna” karijera rasla je u koheziji s Rudešovom. Zajedno su se nalazili pred novim izazovima, posebno u prošloj sezoni, u kojoj je osigurana promocija. Promijenila su se dva trenera, tri ako brojimo Ivana Zubića koji je bio privremeno rješenje na dvije utakmice, rotirali su se igrači, ali klub je na kraju krajeva ostvario zacrtane ciljeve.

- Naravno da mi je žao što nas Mara napušta, ali veselim se što ćemo ostati prijatelji. Prošli smo puno toga zajedno i na kraju ostvarili zacrtane ciljeve. Želim mu sreću i da mu iskustvo iz Rudeša pomogne u karijeri i veselim se vidjeti ga na utakmicama Hrvatske nogometne lige, jer znam da ćemo imati velikog navijača u njemu. Kao što je najavljeno, Josip Šimunić preuzeti će sportsku politiku u najvišem rangu u potpunosti, u ulozi operativnog direktora - komentirao je Stipe Čondrić.

Razlozi rastanka kluba i Silvija Marića javnosti još uvijek ostaju nepoznati, a nije poznat niti Marićev idući potez u karijeri. Puno navijača Dinama priziva ga kao pojačanje stožeru Darija Šimića, međutim to su samo nadanja da se kompletira “poker” s Marićem, Šimićem, Tomom Šokotom i Igorom Bišćanom, koji su prije devet godina pokrenuli projekt “Za naš Dinamo”.

Brušenje forme

U pozadini događanja promjena u upravi kluba, momčad s “kormilarom” Robertom Prosinečkim nastavlja brusiti formu uoči početka sezone i utakmice s Rijekom 22. srpnja na Rujevici. Četvrtu pripremnu utakmicu odigrali su na svome ŠC Rudeš protiv Varaždina, te upisali minimalni i prvi poraz u prijateljskim dvobojima. U 11. minuti Michele Šego je postigao pogodak, a rezultat se nije mijenjao. Susret je obilježio i crveni karton Rudešova Miguela Camposa u 25. sekundi susreta, kada je morao rušiti Niku Domjanića koji je imao prazan put prema domaćem vrataru.

- Vidljiv je umor na igračima, jer još smo u punom treningu. Bilo je nešto lošijih, ali i dobrih detalja. Moram reći i da je Varaždin djelovao jako dobro. Ima elemenata koje još moramo popraviti, ali idemo u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo do ogleda na Rujevici biti pravi - naglasio je trener Prosinečki.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 12:40