Vedran Ješe i Marijo Strahonja u HTV-ovoj emisiji Stadion

 HTV
ANALIZA SUĐENJA

Strahonja o najkontroverznijem trenutku kola: ‘Sudac je bio u pravu. Zašto? Fifa i Uefa tako kažu‘

U utakmici Gorice i Osijeka dogodile su se dvije sporne situacije
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2023. 22:13

Sudački ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao je sva događanja iz 14. kola SuperSport HNL-a. Prva utakmica koja je zahtijevala sudačku analizu je susret Hajduka i Rudeša u kojem je sudio Dario Bel, za kojeg Strahonja smatra da je dobro odsudio dvoboj.

Situacija o kojoj se diskutiralo je potencijalni kazneni udarac za Rudeš u 49. minuti.

- Igrač Rudeša koji je pao nema loptu pod kontrolom. Da je imao loptu u posjedu, da je u mogućnosti kreirati napada, mogao bi biti penal, rekao je Strahonja i osvrnuo se na situaciju u 91. minuti:

- Kontakt Sigura i Pavlovića je bio, no pitanje je intenziteta. Pavlović je djelomično naglasio pad. Sudac je bio postavljen bočno i vidio je dobro i treba mu vjerovati. Pitanje je i tko je prvi došao do lopte, meni se čini igrač Rudeša. S obzirom na ovu snimku ne vidim kazneni udarac - zaključio je Strahonja.

Slijedio je susret Gorice i Osijeka, u kojem su se dogodile dvije sporne situacije.

- Vidimo jasni prekršaj, a sudac nije dosudio kazneni i bio u pravu. Zašto? Jer su UEFA i FIFA propisale da u ovakvim situacijama u kaznenom prostoru, gdje igrač prvo igra loptom pa onda ide kontakt, nema prekršaja, to bi bilo samo da je ovo bila situacija za žuti ili crveni karton - rekao je Strahonja za situaciju u 17. minuti.

Slijedio je komentar na situaciju iz 59. minute, kada je lopta pogodila ruku Jurice Pršira.

- Prvo imamo prekršaj igrača Osijeka, a onda kažnjivo igranje rukom. Vjerojatno je ruka išla prema lopti jer se prije dogodio prekršaj. Odluka je u konačnici ispravna jer nije bilo penala, ali VAR je trebao reći sucu da pogleda to bolje - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 10:37