Toni Golem

 GORAN MEHKEK Cropix
ZNA SE ŠTO JE CILJ

Trener Rudeša nakon prve pobjede: ‘Neki igrači su se izbacili u prvi plan, a neki su sami sebe eliminirali‘

Rudeš je na gostovanju u šesnaestini finala Kupa slavio u Zmijavcima kod Croatija rezultatom 0:1.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 28. rujan 2023. 16:49

Točno 137 dana prošlo je od posljednje natjecateljske pobjede Rudeša. Doduše, treba oduzeti dane između kraja prvenstva Prve nogometne lige i početka nove sezone tada izborenog HNL-a. Svejedno je pobjeda u šesnaestini finala Hrvatskog SuperSport nogometnog kupa protiv Croatije u Zmijavcima rezultatom 0:1 dobrodošla za dizanje morala na zapadu Zagreba.

Toniju Golemu ovo je prva pobjeda nakon preuzimana "kormila" Zagrepčana, obzirom na uvjete koji su ih dočekali na gostovanju u Zagori zadovoljan je prolaskom dalje u natjecanje.

- Prva pobjeda nakon moga dolaska i vremena dosta prije toga. Ako je išta trebalo to je pobjeda u natjecateljskoj utakmici i to se jučer dogodilo na jako teškom gostovanju, a jednako teškom i terenu. Travnjak stvarno nije bio adekvatan za igru, oni su ranije igrali domaću prvenstvenu utakmicu praktički po blatu, taj teren se osušio i bio je užasan za igru. Uspjeli smo pobijediti, imali smo neke šanse za zatvoriti utakmicu ranije, nismo to iskoristili i kako to inače biva, panika zadnjih par minuta kada protivnik krene s dugim ubacivanjima. Zadovoljan sam što smo uspjeli to završiti u 90 minuta, pobijediti bez primljenog gola i izrotirali smo veliki dio kadra. Sve u svemu, utakmica je ispala u redu, zadovoljavajuće - rekao je 41- godišnji strateg.

image

Toni Golem

RONALD GORSIC Cropix

Od prve minute su u momčadi od onih koji i inače imaju mjesto u udarnom sastavu, protiv Croatije izašli samo vratar Karlo Kralj, Jakov Bašić i marginalno standardni Miguel Campos. Ostali su dobili priliku pokazati se u najboljem svijetlu. Koliko su isto uspjeli?

- S nekima sam prilično zadovoljan, a s nekima je situacija obrnuta. Jasna je komunikacija prema igračima. Imamo širok kadar, a igrači koji uđu utjecaj moraju pokazati i u prvenstvu, Kupu i prijateljskim susretima. Neki su se utakmicom u Zmijavcima "izbacili" u prvi plan za Rijeku, a neki su se eliminirali iz prvog i drugog plana, oni su ti koji se stavljaju i izbacuju iz momčadi.

Rudeš će za prolazak dalje u Kupu igrati sa Slaven Belupom. Jedina razlika od prošle godine je što je sada domaćin, a i u šesnaestini finala, dok je prošle godine u četvrt finalu bio gost u Koprivnici.

- Imat ćemo dvije vezane utakmice s njima, obje u Kranjčevićevoj. Svi znamo da nam je glavni fokus na prvenstvu, gdje nam je cilj uhvatiti pobjedu, neki zamah da se približimo ostalima. Naravno, nećemo ni Kup gledati kao manje važan, ali primaran cilj je liga.

Nakon nešto manje od mjesec dana od preuzimanja Rudeša, kakvi su dojmovi?

- Znao sam od prilike više manje situaciju. Znam i da je teško, ovo je liga u kojoj se teško pobjeđuje. Sada slijede Rijeka i Osijek, idemo se pokušati što bolje spremiti i "otkinuti" koji bod. Onda slijedi reprezentativna pauza, kada ćemo se nadamo se još bolje spremiti da bi dočekali utakmice s ekipama koje su tu negdje oko nas i gdje moramo tražiti svoju šansu.

Kada i novi trener, Zagrepčanima je došlo i nekoliko pojačanja, uglavnom iskusna i s ozbiljnim ranijim angažmanima. Kako su se uklopili u momčad?

- Teško je kada igrači dolaze nakon sedam-osam kola, koji su se pripremali prije toga uglavnom individualno i trebat će neko vrijeme da uđu u ritam. To su igrači koji donose kvalitetu i iskustvo. Nadamo se da će iz utakmice u utakmice to sve biti bolje i bolje. Robin Šimović je također momak koji nije došao iz natjecateljskog ritma. U dobrom je fizičkom stanju, ali mu fali treninga s momčadi. Ima pravo nastupa, pa ćemo vidjeti hoće li konkurirati za kadar utakmice protiv Rijeke - zaključio je Golem.

Više od mjesec dana na travnjaku u dresu Rudeša nismo vidjeti Briana Oddeija. Nominalno najskupljeg igrača momčadi, pojačanja iz Serije A koje je imalo veliku ulogu u promocijskoj sezoni, a odlično je odigrao početak HNL-a. Koja je situacija s 21- godišnjakom koji je došao iz Sassuola?

- Stanje je takvo da ga ja još nisam vidio na treningu. Dobio je jedan nezgodan udarac prije mjesec dana, još nije spreman za treninge. Sigurno igrač koji ima svoju kvalitetu i koji bi nam doprinijeo u ovakvoj situaciji. Nema ga i moramo biti fokusirani na zdrave koji su na raspolaganju - rekao je Toni Golem.

Linker
20. svibanj 2024 16:43