Slavlje igrača Rudeša nakon ulaska u prvu ligu

 GORAN MEHKEK/Cropix
RADOVI VEĆ TRAJU

Velika najava predsjednika, član HNL-a napokon će igrati na svojem stadionu? ‘Tražimo podršku HNS-a‘

Joe Šimunić nije htio komentirati suđenje na Poljudu, ali je otkrio što se događa s ‘akcijom stadion‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 07. studeni 2023. 07:02

Nakon objave Rudeša na društvenim mrežama, u kojoj klub sa zagrebačkog zapada kritizira određene sudačke odluke u njihovom porazu od Hajduka na Poljudu, za mišljenje smo pitali i predsjednik Zagrepčana, Josipa Šimunića, bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca. Ipak, legendarni branič nije htio previše komentirati suđenje Darija Bela i tako se vraćati u prošlo vrijeme...

- Kad bolje razmislim, ništa što kažem neće vratiti vrijeme, niti poništiti rezultat na Poljudu. Neću se vraćati u prošlost, to je jedino što mogu reći na tu temu - rekao je Šimunić.

Ipak, ima drugih stvari, koje su aktualne od početka sezone i tako će biti dok se ne konkretiziraju dogovori ili barem ostvari komunikacija oko Rudešovog domaćeg terena...

- Htjeli bismo igrati na našem stadionu!

Momčad sa zapada metropole konstantno od ulaska u Hrvatsku nogometnu ligu apelira na Hrvatski i Zagrebački nogometni savez da im izađe ususret što se tiče stvaranja uvjeta za igranje elitnog domaćeg nogometa na Rudeškoj cesti 25, odnosno, u Športskom centru Rudeš. Da to nije samo "prolazna priča" pokazuju i radovi na stadionu, koji traju već nekoliko mjeseci, a promjena je očigledna.

Uostalom, pobjeda protiv Slavena Belupa (3:1) u SuperSport Hrvatskom kupu došla je upravo na Rudešovom travnjaku.

- Jedini način da imamo pravu sezonu i ravnopravnu šansu jest da igramo na svome terenu u Rudešu. Mi smo kvartovski klub i zapad Zagreba zaslužuje nas gledati na našem stadionu. Stadion već sada puno bolje izgleda, samo tražimo podršku HNS-a i ZNS-a. Jedino tako imamo ravnopravnost, jedino ako smo na svojem stadionu - završio je Šimunić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:11