Ante Ćorić u dresu Dinama
 

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
ZVUČNO POJAČANJE

Veliki talent Ante Ćorić se nakon pet godina vraća u HNL, evo kako su transfer prokomentirali u klubu

Ante Ćorić moguće je novo pojačanje posljednjeplasirane momčadi domaće nogometne elite
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 08. siječanj 2024. 15:41

Prije pet godina, kada je odabrao odlazak iz Dinama, Antu Ćorića (26) su nazivali najvećih hrvatskim talentom. Sada, bivši igrač Modrih pregovara o velikom povratku u domaću nogometnu elitu. Posljednjeplasirana momčad Hrvatske nogometne lige intenzivno radi na pojačanjima i osiguravanju širokog i kvalitetnog prvoligaškog kadra za raspolaganje Davoru Mladini, a posljednja akvizicija Rudeša mogao bi biti baš igrač koji je Maksimir zamijenio s talijanskim velikanom Romom.

- Vjerujemo kako će Ante postati novi Rudešanin - poručili su iz kluba sa zapada metropole.

Ofenzivnom veznjaku s tri nastupa za Vatrene istekao je ljetos ugovor s Vučicom, a ranije je izjavio kako je u formi i da se osjeća da može pomoći momčadi koja se odluči angažirati ga.

Ćorić je zadnji službeni nastup upisao 22. svibnja 2022. Dakle, prije gotovo godinu i pol. Zadnji klub mu je bio švicarski Zurich, u čijem je dresu upisao 23 nastupa i može se pohvaliti titulom prvaka tamošnjeg prvenstva.

U matičnom Rimu se nije puno igrao, odlazio je na posudbe, u Almeriju, Venlo, Olimpiju te spomenuti Zurich. Švicarci su ga htjeli otkupiti, no, uvjeti Talijana su bili preveliki i Ćorić je ostao do kraja ugovora na Olimpicu, iako nije bio ni blizu rotacija i na njegove usluge se nije ozbiljno računalo.

Ćorić je već trenirao na Rudeškoj cesti, ali to još ne znači da će i potpisati za "Totalno drukčije od drugih". Ipak, u teškoj situaciji u kojoj se nalaze Zagrepčani na tablici HNL-a, točnije posljednjem mjestu s tek četiri boda u 19 odigranih kola, igrač kvalitete i iskustva kao Ante Ćorić, bio bi svakako veliko pojačanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 15:10