GORAN MEHKEK Cropix
PRIBLIŽILI SE HAJDUKU

VIDEO: Dinamo u novom sastavu pomeo fenjeraša, Drmić se vratio hat-trickom, Vidović opet zabio u stilu Oršića

Utješni gol za Rudeš zabio je Riad Mašala i tako prekinuo niz od pet utakmica bez pogodaka
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 24. rujan 2023. 21:15

RUDEŠ - DINAMO 1:5 (Mašala 84./Drmić 27., 48., 58., Emreli 38., Vidović 53.)

RUDEŠ (3-4-3): Kralj - Bašić, Camara, Matić - Šehić (od 82. Rešetar), Vukmanović?(od 63. Srbljinović), Pasariček, Pešić (od 46. Špeljak) - Latković (od 46. Lazarov), Kovačević (od 63. Mašala), Tomečak

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Bernauer, Perić, Mihajličenko - Sučić, Ljubičić (od 63. Ademi) - Emreli⚽(od 73. Marin), Baturina (od 63. Halilović), Vidović⚽(od 73. Rukavina) - Drmić⚽⚽⚽(od 62. Kulenović)

ZAGREB Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja: 5.423. Sudac: Jakov Titlić.

Pogotke pogledajte OVDJE.


Dinamo je priredio pravi show u Kranjčevićevoj ulici, u izmiksanoj postavi potpuno je nadigrao Rudeš, nazabijao se golova, pala je "petarda", uhvatio je treće mjesto na ljestvici, dva boda iza vodećeg Hajduka.

Ozbiljno, koncentrirano, motivirano i nadahnuto odigrala je momčad Sergeja Jakirovića, te na najbolji način najavila veliki derbi na Poljudu sljedeće nedjelje.

Posebno je impresionirala činjenica da su Modri od prve do posljednje minute igrali u jakom ritmu, nisu se opuštali i kad su imali visoko vodstvo i osigurani trijumf.

Napadači Modrih bili su posebno inspirirani, Josip Drmić postigao je tri pogotka, to mu je rekord u plavom dresu. Gabriel Vidović, koji je definitivno pravo pojačanje, zabio je pogodak i ubilježio dvije asistencije, Mahir Emreli je zabio i asistirao.

Sva trojica su izlazeći iz igre ispraćeni velikim pljeskom i skandiranjem, kao uostalom i kompletna momčad Modrih.

Predstava Dinama bila je prava uživancija. Rudeš je, pak, još jednom pokazao da je skromna momčad koja će teško osvajati bodove. Ali, mora im se priznati da su bili borbeni, igrali su s puno htijenja.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Već u trećoj minuti Mihajličenko je odlično ubacio, Drmić je visoko skočio, pucao glavom, ali je vratar Kralj udarac s nekih sedam-osam metara efektno obranio. Bila je to naznaka utakmice kakvu smo predviđali da ćemo gledati.

Dinamo je preuzeo posjed lopte i totalnu kontrolu događanja na travnjaku Kranjčevićeve. Rudeš se, pak, maksimalno koncentrirao na defenzivne zadatke, ali s idejom da izlazi u kontre i polukontre. P

onekad je izgledalo da je nešto od te ideje moglo i uspjeti, ali domaćim dečkima uvijek je nešto nedostajalo da zamišljeno realiziraju. Modri su se ipak dosta mučili probiti čvrsti blok Rudeša, pokušavali su kroz sredinu, na obje bočne strane s kojih su stigla neka ubacivanja, ali nije bilo nekih konkretnih prilika za poentiranje.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Onda je stigla 25. minuta, vrhunsko ubacivanje Gabriela Vidovića, Emreli je pucao s nekih šest metara, ali nije pogodio. Međutim, samo dvije minute kasnije, Dinamo je došao do vodstva. Robert Ljubičić, koji je igrao u veznoj liniji, prebacio je obranu Rudeša, Vidović je majstorski prihvatio loptu, a onda je proslijedio do Drmića, kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu. Bio je to prvi Drmićev pogodak ove sezone, prvi nakon 162 dana.

Onda je početkom drugog poluvremena zabio još jedan, pa još jedan... Rudeš je probao biti nešto poduzetniji prema naprijed, ali nisu mogli ozbiljnije ugroziti Nevistića. Inače, valja zabilježiti da je VAR provjeravao oba pogotka Modrih u prvom poluvremenu, ali bili su čisti kao suza, potencijalnih zaleđa nije bilo.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Na startu druge dionice Modri su odmah zabili i treći pogodak, izbivši tako bilo kakvu nadu domaćinima, ako je ona uopće postojala.

Uskoro je još jedna lopta završila i domaćoj mreži, "masterpiece" Gabriela Vidovića, pa je onda uslijedila i "petarda". Mogli su plavi dečki zabiti još koji pogodak, ali valja zabilježiti i da su Rudešani imali jednu zgodnu priliku prije nego što su zabili počasni pogodak.

Ivan Tomečak je nakon jednog ubacivanja pucao glavom, ali je promašio za koji centimetar. No, zato nije promašio Mašala, sigurno će dugo pamtiti pogodak koji je zabio Dinamu.

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

image

Josip Drmić statistika protiv Rudeša

SOFASCORE

Statistiku Josipa Drmića omugućio je Sofascorea, a opširnije pogledajte OVDJE.

84. ⚽GOOOOL!

Evo i utješnog pogotka za Rudeš! Riad Mašala precizno je pogodio s vrha šesnaesterca i tako prekinuo post od 545 minuta bez gola Rudeša u HNL-u i razveselio domaće navijače.

A sada jedna za rubriku vjerovali ili ne - vjetar u Zagrebu uspio je otpuhati klupu Dinama čiji se okvir okrenuo prema zapadnoj tribini.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

Evo još jedan podatak vezan uz heroja današnjeg susreta Josipa Drmića koji je posljednji put hattrick zabilježio u sezoni 2021./22. tada u dresu Rijeke protiv Šibenika.

72. ⇔ Sve svoje izmjene iskoristio je Sergej Jakirović koji je Rukavinu i Marina poslao na teren umjesto strijelaca Vidovića i Emrelija.

68. Vrijedi zabilježili i ovaj pokušaj - Kulenović je sam sebi stvorio priliku za udarac, na koncu opalio snažno prema golu, ali spreman je bio Karlo Kralj.

63. ⇔ Rotiraju i jedan i drugi trener. Drmić je izašao uz ovacije publike, a s njim su igru napustili Ljubičić i Baturina. Ušli su Kulenović, Ademi i Halilović. S druge strane Mašala i Srbljinović zamjenili su Vukmanovića i Kovačevića.

58. ⚽GOOOOL!

Josip Drmić ponijet će loptu s današnje utakmice doma jer Josip Drmić postigao je hattrick i postavio visokih 5:0. U začetku akcije je Baturina pronašao Emrelija koji glavom spušta na drugu stativu za Drmića koji šalje loptu u mrežu.

54. Evo sada i velike prilike za Rudeš! Vukmanović je pogodio Tomečaka koji je utrčao iz drugog plana u kazneni prostor ''modrih'', ali je upravo nekadašnji igrač Dinama pucao preko gola.

53. ⚽GOOOOL!

Nastavlja Gabriel Vidović briljirati u novoj sredini. Krasno se oslobodio na desnu nogu, potpuno izbacio svog čuvara iz ravnoteže, a onda u stilu Mislava Oršića zabio za 4:0.

48. ⚽GOOOOL!

Nedugo nakon starta drugog poluvremena Kralj ponovno vadi loptu iz mreže. Sučić je proigrao za Drmića koji zabija svoj drugi pogodak na susretu. Dinamo vodi 3:0.

46. Nastavlja se sraz između Rudeša i Dinama. Toni Golem uveo je dvije napadačke opcije - Karlo Špeljak i Andrej Lazarov zamjenili su Aleksu Latkovića odnosno Ivana Pešića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. ?Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

38. ⚽GOOOOL!

Dinamo je preko Emrelija povećao vodstvo protiv Rudeša na 2:0. Vidović je u zadnji čas spasio da lopta ne izađe iz igre i ubacio u peterac gdje ju je dočekao napadač Modrih koji se samo naklonio i poslao loptu u mrežu. Druga asistencija za Vidovića na utakmici. Opet je VAR provjeravao potencijalno zaleđe, ali i ovaj je put sve bilo regularno.

27. ⚽ GOOOOL!

Otključao je Dinamo Rudešova vrata. Vidović je odlično utrčao u prazan prostor i primio prekrasnu dugu loptu koju je poslao Ljubičić, a onda nesebično poslužio Drmića koji postiže svoj prvi gol u ovoj sezoni. VAR je provjeravao je li Vidović bio u dozvoljenoj poziciji prilikom primanja pasa, ali ubrzo je glavni sudac Titlić pokazao da je sve regularno.

Švicarac je posljednji pogodak postigao prije točno 162 dana u ogledu protiv Slaven Belupa na koncu prošle sezone.

26. Evo šanse - Emreli se našao sam u protivničkom šesnaestercu, ali je njegov udarac glavom prohujao pored vrata.

23. Iako su imali nekoliko prilika, Rudeš je prepustio loptu Dinamu koji još nije uspio stvoriti ništa konkretno.

image


GORAN MEHKEK Cropix

Martin Baturina i Aleksa Latković - dvije desetke vode bitku na sredini terena.

13. Pešić je izbio jedan na jedan s Nevistićem, ali je vratar Dinama obranio pokušaj. Čak i da je Pešić bio precizan gol ne bi vrijedio jer se veznjak Rudeša nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

10. Na startu utakmice Dinamo očekivano ima inicijativu i potpuno dominira u susretu.

3. Prvi pokušaj na susretu pripao je Dinamu. Mihajličenko je ubacio s lijeve strane, Drmić je bio najviši u skoku, i uputio udarac u okvir gola, ali spreman je bio Kralj koji je uhvatio loptu u ruke.

1. Počela je utakmica na Kranjčevićevoj

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 00:14