DAMIR KRAJAC Cropix
SJAJNA UTAKMICA

VIDEO: Drama u Rudešu do samoga kraja! Pogledajte kako je veliki povratnik srušio najslabiju momčad lige

Bijelo-plavi su u 29. kolu svladali posljednju momčad SuperSport HNL-a
Piše: Ante Šakić, SNObjavljeno: 05. travanj 2024. 18:12

RUDEŠ - OSIJEK 2:3 (Mrčela 11., 79./ Pušić 35., Lovrić 55., 58.)

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Karačić, Mrčela⚽⚽🟨, Pavlović (od 45. Camara), Magđinski🟨 - Vukmanović🟨 (od 45. Kuzmanić), Pasariček - Mašala🟨(od 45. Špeljak), Petković🟨, Grezda (od 78. Budiša) - Brajković (od 84. Golem🟨)

Osijek (4-2-3-1): Kolić - Omerović (od 45. Guedes), Duarte, Bralić, Jurišić - Nejašmić🟨, Jugović (od 55. Brlek🟨) - Bukvić (od 85. Gržan), Pušić⚽🟨 (od 90+3. Prekodravac), Matković (od 55. Lovrić⚽⚽) - Mierez

ZAGREB - stadion ŠC Rudeš. Gledatelja: 689. Sudac: Ante Terzić (Split)

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.


image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE Sofascore

Unatoč odličnoj atmosferi lijepo ispunjene tribine bl. Alojzija Stepinca, nogometaši Rudeša nisu uspjeli u potpunosti uljepšati debi svoga stadiona u ovoj sezoni Hrvatske nogometne lige. Dobra igra s dosta prilika protiv favoriziranog Osijeka ipak je rezultirala slavljem Slavonaca, nakon dva pogotka Kristijana Lovrića i jednim Petra Pušića, dok je za domaće dvostruki strijelac bio Tomislav Mrčela.

Još od nesretne oluje koja je poharala Zagrebom sredinom srpnja prošle godine, u Rudešu su se uhvatili u "utrku s vremenom" i sanacijom nastale štete, ali i dodatnim ulaganjem u infrastrukturu, uprava posljednje plasirane momčadi osigurala je završnicu Hrvatske nogometne lige na zapadu metropole.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nošeni lijepo ispunjenom tribinom bl. Alojzija Stepinca, domaći igrači bez straha su otvorili utakmicu protiv favoriziranog Osijeka. Već nakon 11 minuta susreta, kombinacija inicijative domaćih i karakteristično loša obrana prekida gostiju kulminirala je vodstvom Rudeša.

Odlično je Fran Karačić izveo udarac iz kuta, Tomislav Mrčela najviši je na vrhu peterca i glavom zabija za prednost momčadi Davora Mladine, na oduševljenje okupljenih Rudešana.

Osijek nije uspijevao doći do prilike probijanjem s krilnih pozicija, tako da je momčad Zorana Zekića uglavnom pokušavala udarcima iz većih udaljenosti. Redom su nakon pola sata igre to bili Roko Jurišić i Slavko Bralić, čije lopte nisu pronašle put do okvira vrata golmana Mateja Markovića, dok je kapetan Zagrepčana bio spreman na pokušaj Antona Matkovića.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Ipak, u 35. minuti obrana Rudeša nije uspjela očistiti priliku Osijeka. Odlično su na rubu kaznenog "duplim pasom" Ramona Miereza i Petra Pušića gosti izbacili domaće, a Pušić završava akciju mirnom realizacijom za vraćanje susreta na početak. Već u idućem napadu Domagoj Bukvić blizu je dovođenja Slavonaca do potpunog preokreta, ali njegov udarac završava na lijevoj vratnici.

Dojam je da su neriješenih 1:1 nakon prvih 45 minuta najpošteniji epilog. Debi Hrvatske nogometne lige na travnjaku ŠC-a Rudeša ove sezone ispunio je očekivanja. Očito je bilo kako dobre predstave Rudeša u kvartu nisu slučajne i da je igranje na Trešnjevci nije bila olakotna okolnost posljednje plasiranoj momčadi domaće nogometne elite.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kristijan Lovrić dobio je priliku od 56. minute, a ofenzivac je u prva dva dodira s loptom pokazao klasu. Prvo je nekoliko sekundi nakon ulaska pogodio iz slobodnog udarca s 20-ak metara udaljenosti za 1:2, da bi zatim odlično zatvorio drugu stativu na ubačaj Renana Guedesa.

Dva pogotka prednosti "ohladila" su domaćina, dok su goste rezultatski zadovoljili. Osijek je spustio u brzinu niže i ritam prilagodio privođenju utakmice kraju mirno u svoju korist. Rudeš je pokušavao, a recept je našao u provjerenom receptu. Sve jednako prvom pogotku, prekid izvodi Karačić, a Mrčela u 79. minuti postiže svoj drugi pogodak. Za nešto više Zagrepčana ipak vremena nije bilo.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Rudeš i Osijek servirali su nam sjajnu utakmicu za početak 29. kolo SuperSport HNL-a. Ukupno pet golova vidjeli smo na stadionu Rudeša, a junaci susreta bili su Lovrić i Mrčela koji su se po dva puta upisivali u listu strijelaca. Osijek je na kraju zasluženo pobijedio na izuzetno teškom gostovanju, a Rudeš je sa svega sedam bodova ostao na posljednjoj poziciji nacionalnog prvenstva.

KRAJ UTAKMICE

90+2.🟨 Žuti karton za Nejašmića.

90.🕖 Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89.🟨 Požutjeli su napadač Rudeša Filip Golem i njegov trener Davor Mladina.

85.⇔ Zamjena i kod Osijeka. Izašao je Bukvić, a ušao Gržan.

84.⇔ Još jedna zamjena kod Rudeša. Iz igre je izašao Brajković, a ušao je Golem.

79.⚽ GOOOL! Nije gotovo! Drugi gol Mrčele danas i opet glavom uz asistenciju Karačića, ali ovaj put iz slobodnog udarca.

77. Osijek je u potpunosti preuzeo kontrolu nad utakmicom.

71. Na tribinama je 689 gledatelja. Radni dan i nešto raniji termin učinili su svoje.

67. Korner za Rudeš. Još jedan zadatak za Karačića, ali nije bilo velike opasnosti za Osijek s obzirom na to da je sudac ocijenio da je napravljen prekršaj u napadu.

62.🟨 Još jedna opomena za Osijek. Žuti karton za Pušića.

61.🟨 Požutio je Brlek.

58.⚽ GOOOL! Potpuni preokret Osijeka i još jedan gol za Kristijana Lovrića! Bukvić je loptu ostavio za Guedesa koji ju je proslijedio Lovriću.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

55.⚽ GOOOL! Svega nekoliko sekundi nakon što je ušao u igru Lovrić iz slobodnog udarca pogađa za vodstvo Osijeka!

53. Gužva u šesnaestercu Rudeša. Guedes je povukao i dao dobru loptu prema drugoj vratnici, ali Matković nije stigao.

51. Prva ozbiljnija prilika u nastavku susreta. Pucao je Mierez, ali siguran je bio Marković.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

U igru su za Rudeš ušli Kuzmanić, Camara i Špeljak, a izašli su Vukmanović, Pavlović i Mašala, dok je u redove Osijeka umjesto Omerovića ušao Guedes.

Završilo je prvo poluvrijeme HNL lige odigrano na Rudešovom stadionu. Sjajno su u utakmicu ušli domaćini koji su poveli već u 11. minuti golom Mrčele. Osijek je kasnije izjednačio preko Pušića u 35. minuti nakon čega je počeo još agresivnije napadati gol zagrebačke momčadi, ali za sad sreće nije bilo. Statistika je također na stani Osječana koji su loptu u nogama imali gotovo dvostruko više nego posljednjeplasirana momčad lige.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. Vukmanović je dobio žuti karton. Treća opomena za Rudeš na utakmici.

45.🕖 Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42. Bukvić je ubacio u kazneni prostor domaćinam, ali loptu je uhvatio Marković.

36. Nastavlja se nalet Osječana. Bukvić je pogodio vratnicu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

35.⚽ GOOOL! Vraća se Osijek u utakmicu. Pušić je zatresao mrežu Zagrepčana nakon asistencije Miereza.

32. Matković je uputio prvi udarac u okvir Rudeša. Brani Marković.

30. Sjajna udarac Pasaričeka prema vratima gostiju. Izborio je novi korner za Zagrepčane.

27.🟨 Na travnjaku je završio Mierez zbog čega je požutio Magđinski.

20. Najbolja prilika Osijeka do sada. Prema vratima je opalio Jurišić, ali nije bilo sreće.

18.🟨 Žuti karton za Mašalu.

15. Rudeš nastavlja s napadima prema gostujućem golu. Pucao je Brajković, ali nije bilo veće prijetnje za vratara Kolića.

11.⚽ GOOOL! Prvi udarac iz kuta na utakmici i odmah gol za domaćine. Sjajno je ubacio Karačić te glavom poentirao Mrčela.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

3. Zaustavljena igra. Na travnjaku je ostao Grezda nakon uklizavanja Nejašmić.

1. Počela je utakmica. Ovo je prvi put u HNL-u da Rudeš igra na svom stadionu, a ne na Kranjčevićevoj.

15.30 Stigli su sastavi! Trener Davor Mladina pomalo je iznenadio početnim sastavom u kojemu nema Krušlina, Ćorića i Topića. Umjesto njih startat će Lukas Magđinski, Vinko Petković i Roko Brajković.

Kod Osijeka nema ozlijeđenog vratara Marka Malenice. Kako smo i najavili, na golu će debitirati 21-godišnji Franko Kolić. Također, očekivao se Enis Cokaj od prve minute, međutim trener Zoran Zekić odlučio je dati prednost Vedranu Jugoviću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 18:44