IVAN PERIĆ/Cropix
SLAVLJE OSIJEKA

VIDEO: Lovrić i Mierez srušili Rudeš, VAR u završnici poništio jedanaesterac

Utakmicu između Osijeka i Rudeša pratimo iz minute u minutu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. siječanj 2024. 16:36

Osijek - Rudeš 2:0 (Lovrić 14., Mierez 24.)

Osijek: Malenica - Omerović (od 74. Guedes), Duarte, Prekodravac? (od 46. Çokaj), Jurišić - Brlek (od 80. Bralić), Nejašmić - Bukvić (od 80. Gržan), Pušić, Lovrić⚽(od 61. Jugović?) - Mierez⚽?

Rudeš: Kralj - Šehić?, Pavlović, Camara, Krušlin (od 77. Mihaljević) - Vukmanović (od 68. Srbljinović), Pasariček - Grezda, Ćorić (od 79. Bašić), Pešić (od 77. Špeljak) - Doležal (od 68. Topić)

image
Statistika: Sofascore
SOFASCORE


Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Bijelo-plavi su pobjedom ušli u 2024. Jedno dobro poluvrijeme bilo je dovoljno Osijeku za trijumf protiv posljednjeplasirane momčadi HNL-a. U prvom dijelu Osječani su zabili dva gola, propustili barem još toliko situacija jedan na jedan, no ono što je momčad Zorana Zekića pokazala, odnosno nije, u nastavku ostavlja razlog za brigu. Cilj je ipak ostvaren, tri boda su u konačnici upisana, a bijelo-plavi su se na 4. mjestu bodovno odvojili od Gorice.

Utakmica Osijeka i Rudeša je u startu je kasnila zbog - glavnog suca! Naime, Cipranin Antoniou Menelaos imao problema sa svojom komunikacijskom opremom. Cipranin je izgubio vezu s VAR-om, a zbog čega utakmica nije mogla početi. Oduljilo se rješavanje tog tehničkog problema, a to vrijeme čekajući suca na terenu igrači obje momčadi pokušali održati radnu temperaturu. Napokon, sedam minuta nakon predviđenog termina početka utakmice, Menelaos je opet izašao na travnjak i označio početak dvoboja.

Pritisnuo je Osijek od starta, lopta je boravila isključivo na polovini Rudeša, a brzo je uslijedila i prva prava prilika, u rangu onih kakve se ne smiju promađiti. U 7. minuti Lovrić je sjajnim dodavanjem kojim je izigrao čitavu posljednju liniju Rudeša izbacio Prekodravca u situaciju jedan na jedan s protivničkim vratarom, no mladi veznjak Osijeka kao da se uplašio šanse u kojoj se našao. S desetak metara, posve neometan, otpucao je loše, daleko od okvira vrata. Vodstvo je ipak brzo došlo.

image

Kristijan Lovrić

IVAN PERIC Cropix

Gdje je stao u 2023. Kristijan Lovrić nastavio je u 2024. Golom! Nakon udarca iz kuta u 14. minuti Lovrić je bio spreman za svoj peti prvenstveni gol, sedmi u svim natjecanjima ove sezone. Živio je teško Rudeš nakon primljenog gola jer Osijek je odmah tražio i drugi. Nejašmić je dirigirao igrom, a puno toga se događalo oko Lovrića. U 21. minuti je nakon brzog kontranapada bijelo-plavih pokušao sam završiti akciju i otpucao iako je u tom trenutku imao barem dva-tri bolja rješenja. U 24. je opet Lovrić u glavnoj ulozi, a ovaj puta je zapucao zicer. Mierez je izborio loptu na sredini terena i sjajno uposlio suigrača koji se odlučio otpucati iz prve. Izgledalo je u tim trenucima kako će mreža gostiju biti puna do vrha, pogotovo nakon što se nije dugo čekalo na novi gol.

U 26. je nakon dodavanja Jurišića tukao je Mierez, a lopta se odbila od prsa Pavlovića i prevarila vratara Kralja. Na semaforu je kao strijelac isprva naveden Mierez, u zapisniku utakmice Argentinac se vodio kao strijelac iako pogodak možda kasnije službeno bude preinačen kao autogol braniča Rudeša.

Nešto više od pola sata Malenica je bio tek jedan od 4.022 gledatelja, a prva intervencija odmah mu je bila ozbiljna nakon što je tukao Ćorić. Stali su malo potkraj prvog dijela nogometaši Osijeka, doduše su stvorili još nekoliko izglednih situacija iz kojih nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

Uvodne minute drugog dijela počele su sa dvije odlične šanse, po jednoj na svakoj strani. Prvo je Duarte nakon udarca iz kuta otpucao malo pored gola, a gosti uzvratili odličnim udarcem Doležala glavom na koju se nadovezala još bolja intervencija Malenice. Početak nastavka bio je jako zanimljiv jer Osijek je tražio gol kojim će prelomiti utakmicu, a gosti su postali odlučniji u tome da poprave dojam iz prvog poluvremena. Nastavak je počeo burno, ali onda je Osijek stao.

image

Ramon Mierez

IVAN PERIC Cropix

Odjednom Bijelo-plavi kao da su se zadovoljili komotnim vodstvom, prestali su igrati i prepustili inicijativu gostima. Lica dvije momčadi kao da su se promijenila kako su promijenjene strane terena. Neočekivano i nepotrebno pa je Malenica morao intervenirati i nakon šuteva Pasaričeka pa Vukmanovića. Primjetio je to i Zekić koji je intervenirao uvođenjem kapetana Jugovića kako bi vratio stabilnost u vezni red svoje momčadi koja se našla u podređenom položaju.

Potkraj utakmice Jugović je pao u kaznenom prostoru nakon, činilo se starta Mihaljevića, ciparski sudac pokazao je na 11 metara, no nakon sugestije VAR-a i pregledavanja snimke poništio je svoju odluku, a kapetanu Osijeka pokazao žuti kartona zbog simuliranja.

KRAJ UTAKMICE

90. ? Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89. ⛔ Ništa od jedanaesterca! Situacija je pregledana, glavni sudac poništio je svoju odluku i dodijelio Jugoviću žuti karton za simuliranje.

86. ⚠ Jedanaesterac za Osijek! Srušen je bio Jugović u kaznenom prostoru, krivac za prekršaj je Mihaljević.

85. Prilika za Osijek. Nakon lijepo odigrane akcije udarac je uputio Gržan, no njegov pokušaj završio je u bloku.

83. Osijek mirno privodi utakmicu kraju, ritam je u potpunosti razbijen nakon izmjena.

image
IVAN PERIC Cropix

77. ⇔ Nove izmjene kod Rudeša.

Iz igre su izašli Pesić i Krušlin, a u igri su Špeljak i Mihaljević.

74. ⇔ Nova promjena kod domaće momčadi.

U igru će ući Guedes, a iz igre izlazi Omerović.

72.? Žuti karton zaradio je Šehić.

68. ⇔ Izmjene u redovima Rudeša.

Iz igre izlaze Doležal i Vukmanović, a u igri su sada Topić i Srbljinović.

66. Probio je Mierez lijevu stranu, izgledala je to kao obećavajuća situacija, ali na njegovu povratnu loptu nije nitko reagirao.

image

Ramon Mierez

IVAN PERIC Cropix

61. ⇔ Igru je za Osijek napustio Lovrić, na terenu je sada Jugović.

58. Pucao je Pasariček sa sredine kaznenog prostora, direktno u domaćeg vratara.

57. Nakon sudara s igračem Rudeša na terenu je ostao ležati Jurišić, ali čini se da će biti uredu.

51. Pucao je Çokaj glavom iz kornera, ali pokušaj nije bio precizan.

49. ⚠ Velika prilika za Rudeš!

Pucao je sjajno Doležal glavom nakon ubačaja, ali Malenica se raširio i obranio pokušaj.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Izmjena za Osijek na poluvremenu.

U igru ulazi novo pojačanje Enis Çokaj, a iz igre izlazi Prekodravac.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. ? Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44. Puca Omerović iz daljine, visoko iznad gola.

image

Nail Omerović

IVAN PERIC Cropix

40. Ponovno zbrka na rubu kaznenog prostora Rudeša. Lopta je nakon puno komešanja stigla do Miereza koji puca, ali od svega je ostao samo korner.

39. Bezopasan udarac Grezde iz daljine.

33. Prilika za Rudeš. Lijepu akciju složili su gosti, Ante Ćorić našao se u kaznenom prostoru i uputio udarac kojeg Malenica brani.

31. Osijek i dalje pritišće, čini se da će ovo biti dug dan za momčad Rudeša.

24. ⚽ GOOOL!

Osijek ima 2:0, strijelac je Mierez! Kombinirali su Lovrić i Mierez u kaznenom prostoru, 'El Toro' se oslobodio braniča, a njegov udarac odbio se od Pavlovića i završio u mreži.

23. ⚠ Još jedna prilika za Osijek!

Mogao je Lovrić već imati hat-trick. Ovoga puta dobio je loptu od Miereza, pred njim je bio samo vratar Kralj, ali Lovrić se odlučio na udarac iz prvog dodira i tako pucao direktno u golmana.

image

Karlo Kralj

IVAN PERIC Cropix

20. ⚠ Velika prilika za Osijek!

Ukrali su Osiječani loptu na sredini terena, loptu je povukao Lovrić i imao veliki broj opcija, ali odlučio se na udarac koji je bio neprecizan.

14.⚽ GOOOL!

Osijek vodi 1:0, strijelac je Kristijan Lovrić! Izboksao je vratar Kralj loptu, ona se odbila na lijevu stranu taman na nogu Lovrića koji zabija za vodstvo domaćina.

image

Kristijan Lovrić

IVAN PERIC Cropix

10. Nastavio je Osijek s pritiskom i nakon uvodnih deset minuta dominira susretom.

7. ⚠ Velika prilika za Osijek!

Sjajno su Osiječani proigrali Prekodravca u prostor, on je ostao sam pred vratarom, ali udarac odlazi pokraj vrata.

3. Pokušaj Osijeka po lijevoj strani, loptu u sredinu uspjela je izbaciti obrana gostiju.

1. Počela je utakmica na Opus Areni s nekoliko minuta zakašnjenja.

Ova utakmica označit će i povratak Ante Ćorića u hrvatski nogomet. On je u ljeto 2018. za 6 milijuna eura prešao iz Dinama u Romu, ali karijera mu se nije odvijala onako kako je želio. U Rimu se nije naigrao pa je išao na posudbe u Almeriju, nizozemski Venlo, ljubljansku Olimpiju i švicarski Zurich. Od ljeta prošle godine je slobodan igrač.

Osijek drugi dio sezone u SuperSport HNL-u otvara utakmicom protiv Rudeša. Gosti su najslabija momčad lige sa samo četiri osvojena boda u 19 utakmica, ali trener Osječana Zoran Zekić ne misli da će utakmica biti lagana.

- Utakmica nosi veliki ulog za nas, nećemo je shvatiti olako i neće biti lagana ako je tako shvatimo. Moramo biti mirni, a u isto vrijeme i agresivni, s energijom i trkom od prve minute. Treba se pokazati na terenu, pripreme su prošle u redu, neki momci izgledaju jako dobro, ali prvenstvene utakmice su nešto sasvim drugo - rekao je Zekić koji još nije siguran da će moći koristiti albanskog veznjaka Enisa Cokaja jer još uvijek nije riješena sva papirologija.

I bez Cokaja Zekić ima nekoliko varijanti prvog sastava, a tijekom isprobavao je i različite taktičke postavke.

- Imam ideju startnih 11 i kako bi trebali igrati, ali to treba i pokazati na terenu. Prva je utakmica i ona je uvijek malo varljiva. Osim toga imamo i strane suce za koje se nadam kako će se prilagoditi što bolje. Imam dosta izazovnih situacija, ali nadam se da će posljednji trening pred utakmicu svi odraditi maksimalno do kraja - rekao je trener bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 19:12