MARKO TODOROV Cropix
OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Noćna mora Roberta Prosinečkog se nastavlja, Rudeš upisao šesti poraz u sedam utakmica

Gorica je do pobjede došla s dva pogotka u prvom poluvremenu utakmice
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 02. rujan 2023. 18:57

RUDEŠ - GORICA 0:2 (Majstorović 16., Soldo 24.)

RUDEŠ: Kralj - Campos? (od 46. Camara), Matić, Rešetar (od 46. Petković), Tomečak - Pasariček, Vukmanović? (od 81. Srbljinović) - Mašala, Latković? (od 60. Bašić), Lazarov - Ljubanović (od 60. Topić)

GORICA: Banić - Raspopović (od 85. Munksgaard), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir (od 77. Blummel), Soldo⚽- Majstorović⚽ (od 66. Mrzljak), Ndockyt?, Mitrović (od 85. Kapulica) - Vujnović (od 77. Ilečić)

Pogotke pogledajte OVDJE.


Nakon sedam kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Rudeš je i dalje na jednom bodu, dok se Gorica s dvoboja vraća s punim plijenom i sada s devet bodova drži četvrto mjesto tablice. Za slavlje momčadi Dinka Jeličića na klupi gosta pobrinuli su se pogocima Valentino Majstorović u 16. i Marko Soldo u 23. minuti.

image
MARKO TODOROV Cropix

Oba sastava počela su dosta agresivno pokušati preuzeti inicijativu na početku utakmice, a dojam je da je za nijansu to bolje pošlo za rukom Rudešu. U 15. minuti u prilici se našao Aleksa Latković, veznjak je primio dodavanje na desetak metara od gola, a puca previsoko. Nakon minute, šok za domaće navijače. Opet se Rudešovoj obrani događaju iste greške koje momčad Roberta Prosinečkog "skupo plaća". Dino Štiglec je ubacio, a Majstorović glavom s vrha peterca pogađa za vodstvo Gorice.

Promjene na poluvremenu

Nakon kornera u 25. minuti sam se u kaznenom prostoru nalazi Soldo, čiji udarac ne izgleda dojmljivo, ali nalazi put do mreže. Karlo Kralj spasio je Rudeš još veće razlike u prvih 45 minuta. Prvo je u 31. obranio udarac Nikole Vujnovića, da bi u 43. lijepom paradom uhvatio pokušaj Majstorovića. U međuvremenu je Ivan Tomečak u 38. minuti glavom skinuo udarac Josipa Mitrovića.

Pokušao je "Veliki žuti" razbuditi momčad na pauzi, od 45. minute priliku je dao Vinku Petkoviću i Aboubacar Camari, ali bez većih uspjeha. Probao je Petković u 47., ali pojačanju Zagrepčana koje je na posudbi iz Osijeka Ivan Banić odlično je obranio udarac. Nakon tri minute Kralj još jednom odlično reagira. Imala je Jeličićeva momčad viška igrača u jednoj kontri, lopta dolazi do Marveila Ndockyta, čiji dobra pokušaj, još bolje brani mladi vratar Rudeša.

image
MARKO TODOROV Cropix

Imali smo priliku gledati raspoložena oba vratara. Banić je sačuvao vodstvo od dva gola u 65. minuti. Prvo je pokazao odlične reflekse kod pokušaja glavom Jakova Bašića, koji je priliku dobio pet minuta ranije. Dvije minute nakon, još jednom je Bašić u prilici, ali epilog je bio isti. U 69. minuti opet je u prilici Rudeš, prvo ju je zapucao Andrej Lazarov, da bi zatim sreće falilo Vinku Petkoviću.

Stigao Šehić

Pokušavali su domaći još do kraja dovesti utakmicu u neizvjesnost, ali bez konkretizacije u završnicama napada. Jeličić je s klupe vukao poteze za zatvoriti utakmicu, što mu je pošlo za rukom. Prva utakmica za novog stratega na klupi Goričana i odmah s tri boda spremljena na svoj konto.

Rudeš sada u nastojanjima da spasi status prvoligaša na Kranjčevićevoj igra protiv Lokomotive, koja mu je jedna od glavnih konkurenata u borbi za izbjegavanje relegacije. Slijedi reprezentativna pauza, tako da će do 15. rujna imati vremena i nova pojačanja da se uigraju. Uoči jučerašnjeg susreta za klub sa zapada Zagreba potpisao je i Edin Šehić, bivši igrač Hajduka.

Kraj utakmice!

Dinko Jeličić pobjedom je debitirao na klupi Gorice koja je s 2:0 slavila na gostovanju kod Rudeša u Kranjčevićevoj. Pogotke su u prvom poluvremenu postigli Majstorović i Soldo, a iako je domaćin pokušavao u više navrata u drugom dijelu, Banić je s nekoliko sjajnih reakcija sačuvao čistu mrežu za goste.

90. Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88. Rudeš ima sve manje vremena, nakon nekoliko prilika sredinom drugog dijela, igra se sada odvija većinom na sredini terena.

85. ⇔ Iz igre kod Gorice izlaze Raspopović i Mitrović, a na terenu su Munksgaard i Kapulica.

81. ⇔ Promjena kod Rudeša. Srbljinović ulazi u igru, a na klupu seli Vukmanović.

77. ⇔ Blummel i Ilečić ušli su u igru kod Gorice, a izašli su Pršir i Vujnović.

69. Banić sada sjajno zaustavlja udarce Rudeša! Prvo je pucao Lazarov s desetak metara, a u nastavku akcije i Petković, ali vratar gostiju spremno odbija oba pokušaja.

66. ⇔ Mrzljak ulazi u igru umjesto Majstorovića.

65. Opasno je sada bilo pred vratima Gorice. Bašić je pucao glavom, Banić zaustavio njegov udarac, a na kraju akcije pucao je Petković daleko od vrata.

61. Mašala puca s 20-ak metara, ali ravno u Banića.

60. ⇔ U igru kod Rudeša ulaze Fran Topić i Jakov Bašić, a na klupu sele Ljubanović i Latković. Inače, Topić je prije nekoliko dana stigao u Rudeš na posudbu iz Dinama.

50. Ndockyt se sjurio prema vratima, prizemno pucao s ruba kaznenog prostora, ali Kralj odbija njegov udarac. Lopta je zatim došla do Mitrovića, ali njegovo povratno dodavanje nije bilo precizno.

47. Petković puca iz okreta s desetak metara, ali Banić odbija njegov udarac.

46.⇔ Počelo je drugo poluvrijeme u Kranjčevićevoj! Kod Rudeša će u igru ući Petković i Camara, a u svlačionici su ostali Rešetar i Campos.

Kraj prvog poluvremena!

Gorica na odmor odlazi s dva pogotka prednosti. Majstorovićev pogodak glavom doveo je goste u vodstvo u 16. minuti, dok je Soldo osam minuta kasnije sjajno reagirao nogom nakon ubačaja iz kuta i podebljao prednost. Mitrović je imao veliku priliku za podebljanje vodstva, ali Tomečak je njegov udarac očistio s gol-linije. Rudeš će imati težak posao u nastavku želi li osvojiti bodovni učinak. U prvom poluvremenu domaćin je imao 60 posto posjeda lopte, ali zabijali su samo gosti...

image
MARKO TODOROV Cropix

image
MARKO TODOROV Cropix

43. Majstorović puca s ruba kaznenog prostora, ali Kralj hvata njegov pokušaj.

42. ? Campos se našao u dobroj situaciji pred vratima Gorice, ali nije dobro pucao glavom. U nastavku akcije, kada su gosti uzeli loptu, isti je igrač napravio prekršaj na Mitroviću i zaradio žuti karton.

39. Raspopović je sada nespretno reagirao na ubačaj Latkovića i nezgodno skrenuo loptu prema svom vrataru, ali Banić je bio spreman. Bila je to "prijateljska vatra".

37. Kakva prilika za Goricu! Mitrović i Vujnović su odigrali dupli pas, a Mitrović se sjurio u kazneni prostor, sjajno izbacio čuvara i pucao, ali Tomečak njegov udarac čisti glavom s gol-linije.

37. Rudeš često dolazi pred suparnička vrata, ali bez konkretnih udaraca i prilika pred Banićevim vratima.

29. Opasno se sada Mašala sjurio prema vratima Gorice, uputio prizemno dodavanje, ali nije uspio pronaći suigrača.

24. ⚽ GOOOL! Gorica vodi 2:0! Soldo je potpuno sam dočekao Prširov ubačaj iz kuta na desetak metara od vrata i mirno pogodio za podebljanje vodstva.

20. Rešetar je pucao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, ali njegov pokušaj odlazi u živi zid.

16. ⚽GOOOL! Gorica vodi 1:0, strijelac je Valentino Majstorović! Štiglec je ubacio s lijeve strane u "srce" kaznenog prostora, a Majstorović sjajno reagira glavom i skreće loptu u mrežu. Prvi mu je to pogodak ove sezone.

15. Prva prilika na utakmici! Mašala je "razrezao" obranu Gorice podvalivši loptu za Latkovića u kaznenom prostoru, ali njegov udarac odlazi preko vrata.

10. Nakon prvih deset minuta igre nije bilo konkretnih situacija na terenu. Rudeš češće drži posjed lopte u nogama, međutim igra se većinom odvija na sredini travnjaka.

1. Počela je utakmica u Kranjčevićevoj ulici! Dinko Jeličić debitira na klupi Gorice, a momčad Roberta Prosinečkog traži prvu pobjedu u novoj sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:53