Lindon Selahi 

 GORAN MEHKEK Cropix
SUDAR U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Rijeka slavi novu uvjerljivu pobjedu! Pogledajte golčinu Selahija, zabio i Vatreni

U utakmici 28. kola HNL-a nogometaši Rijeke upisali su uvjerljivu pobjedu nad Rudešom
Piše: Ante Šakić, SNObjavljeno: 30. ožujak 2024. 18:47

RUDEŠ - RIJEKA 0:3 (Pašalić 9., Marić 53., Selahi 56.)

Rudeš (4-2-3-1): Ciban - Šehić, Pavlović, Mrčela, Magđinski - Pasariček (od 72. Kuzmanić), Vukmanović - Petković, Mašala (od 46. Topić), Latković🟨 - Brajković (od 46. Špeljak)

Rijeka (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Mitrović, Dilaver, Goda - Selahi⚽(od 61. Petrović) - Pašalić⚽, Fruk (od 61. Blagojević), Hodža (od 70. Galešić), Janković (od 52. Pjaca) - Ivanović (od 52. Marić⚽)


Nogometaši Rijeke uspješno su preskočili još jednu stepenicu na svome putu prema drugom naslovu Hrvatske nogometne lige. Izabranici Željka Sopića dominantno su slavili protiv Rudeša na Kranjčevićevoj rezultatom 0:3. Lidera prvenstva je nakon devet minuta igre u vodstvo doveo Marco Pašalić, da bi u nastavku konačan rezultat postavili Mirko Marić u 53., odnosno Lindon Selahi u 56. minuti.

Zasluženo su gosti došli do svoga 62. boda nakon 28. kola HNL-a, protiv posljednje plasiranih gostiju, koji su utakmicu protiv Rijeke započeli s dva debitanta u Hrvatskoj nogometnog ligi i većinom kadra koji bi trebao biti "kostur" iduće sezone. Domaći su bili spremni za nadigravati se, ali Rijeka je pokazala da je to nemoguće već u devetoj minuta.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Luka Magžinski u svome debiju imao je "posao" protiv raspoloženog hrvatskog ofenzivca Pašalića, koji je na rubu kaznenog prostora previše vremena za doći u priliku za udarac. Reprezentativac Vatrenih to koristi i lijepo pogađa uz lijevu vratnicu još jednog debitanta, vratara Rudeša Eugena Cibana. Toni Fruk je dodavanjem Pašaliću upisao svoju 14. asistenciju u svim natjecanjima ove sezone.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Rijeka se ulaskom u vodstvo riješila rezultatskog pritiska vrlo rano i tako počela još opuštenije napadati domaćina, koji se nakon aktivnih prvih desetak minuta, povukao u svojoj polovici. Za istaknuti je pokušaj Franje Ivanovića glavom u 21. minuti, koji mirno hvata Ciban. Golman Rudeša spremno je reagirao i paradom na pokušaj Pašalića direktno iz kornera u 35..

Iako su gosti pokušavali doći do drugog pogotka, došlu su samo do još dvije polu prilike. Dalekometni pokušaj u 36. minuti Nike Jankovića odlazi daleko od gola, a tri minute nakon njega, 19- godišnji golman Zagrepčana pokazao je da u svom vratarskom "arsenalu" osim parade i brze reakcije, ima i pozicioniranje. Bio spreman na udarac Lindona Selahija iz relativno male udaljenosti.

Davor Mladina je na odmah na poluvremenu odlučio osvježiti momčad. Dvije izmjene "urodile" su plodom s prvim ubačajem iz kuta za domaćina. Međutim, odgovor Željka Sopića konkretnije je pomogao svojim momčadima. Marko Pjaca i Mirko Marić ušli su nakon sedam minuta, a Marić već u prvoj akciji povećava prednost Rijeke. Napadač se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i za 0:2 posprema od vratnice odbijen udarac Pašalića.

image

Mirko Marić

GORAN MEHKEK Cropix

Nakon samo tri minute, stanje sa semaforu još je uvjerljivije na strani kluba s Kvarnera. Ciban koji je na golu Rudeša izgledao kao rutiner, izbacio je loptu iz peterca nakon ubačaja iz kuta. Ali nitko od njegovih suigrača na nije na povratnom pokušaju i Selahi neobranjivo pogađa za 0:3 uz desnu vratnicu gola posljednje plasirane momčadi HNL-a.

Nedjeljko Labrović na prvu intervenciju čekao je gotovo sat vremena, kada je u 59. minuti lijepo uhvatio udarac Vinka Petkovića iz teške situacije. Susret je nakon toga ušao u uspavanu fazu. Trener su s novim izmjenama "isprekidali" akciju na terenu, koja je ionako prolazila bez većih uzbuđenja. Ipak, nekoliko stotina okupljenih na zapadnoj tribini, do kraja utakmice atmosferom je "grijala" riječka Armada na istoku. Brojni gostujući navijači glasno su bez prestanka bodrili svoje nogometaše u još jednom "koraku naprijed" prema tituli HNL-a. Treba napomenuti i kako su Rudeš Boysi još jednom pokazali kako i oni "stoje iza" svojim nogometaša.

image

Rudeš - Rijeka statistika. Detaljnije pročitajte OVDJE.

Sofascore

Željko Sopić ovom pobjedom došao je šestog uzastopnog slavlja u svim natjecanjima. Nakon tijesnog slavlja protiv Slaven Belupa, kada su Riječani pokazali zrelost i unatoč igri bez ritma uspjeli upisati sva tri boda, protiv Rudeša su se vratili dominantnim slavljima i dojmu koji su imali do sada u domaćem prvenstvu.

KRAJ UTAKMICE

90. 🕖 Igrat će se jedna minuta nadoknade.

90. Kakav promašaj Pašalića!

Marić je pucao, Ciban odbio, a Pašalić promašio nevjerojatnu priliku na odbijancu.

88. Marić pucao preko gola.

81. Pjaca je aktivan na lijevoj strani, njegov udarac završio je u bloku.

77. Pokušao je Bogojević dalekometnim udarcem, udarac nije bio dovoljno snažan.

70. ⇔ Promjena kod Rijeke, iz igre izlazi Hodža, a ulazi Galešić.

Službena brojka kaže da je na stadionu 920 gledatelja.

image
GORAN MEHKEK Cropix

61. ⇔ Nove promjene za Rijeku.

Iz igre izlaze Fruk i Selahi, a ulaze Blagojević i Petrović.

56. ⚽ GOOOL! Selahi zabija za 3:0 s ruba kaznenog prostora, odličan pogodak veznjaka.

53. ⚽ GOOOL! Marić je strijelac, rezultat je 2:0. Pašalić je pucao, pogodio stativu, a na odbijancu se našao napadač koji je tek ušao u igru.

image

Mirko Marić

GORAN MEHKEK Cropix

52. ⇔ Promjene za Rijeku.

Iz igre izlazi Ivanović i Janković, ulaze Marić i Pjaca.

48. Dobro su domaćini otvorili nastavak utakmice, priliku je imao Špeljak, ali Rijeka se obranila.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

39. Velika prilika za Rijeku. Stvorila je Sopićeva momčad višak, nakon prebrojavanja lopta je došla do Selahija, a njegov udarac brani Ciban.

35. Pašalić je iz kornera pokušao pucati direktno po golu. Bio je to opasan udarac, Ciban je ipak uspio reagirati.

33. Primirila se malo utakmica, par prekršaja s obje strane razbilo je visoki ritam s početka susreta.

Armada pruža glasnu odluku svojim ljubimcima.

image
GORAN MEHKEK Cropix

22. Ivanović je uhvatio ubačaj Gode i pokušao glavom, ali Ciban brani.

17. Rijeka nastavlja s pritiskom, gosti aktivno traže novi pogodak.

image
GORAN MEHKEK Cropix

13. Nastavlja Rijeka s dobrom igrom. Ponovo je prijetio Ivanović, pokušaj je otišao pokraj gola.

9. ⚽ GOOOL! Rijeka vodi 1:0, Pašalić je strijelac. Sjajno je hrvatski reprezentativac pogodio s ruba kaznenog prostora na asistenciju Tonija Fruka.

Trener Rijeke Željko Sopić protiv Rudeša traži šestu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima.

image

Željko Sopić

GORAN MEHKEK Cropix

6. Sada je Ivanović pucao lijevom nogom, ponovno nije to bio dobar udarac.

4. Puca Ivanović iz daljine, pokušaj je neprecizan.

1. Počela je utakmica.

Najavu pišu: S. Lončar, A. Šakić

Rudeš će ugostiti vodeću Rijeku u svojoj posljednjoj prvoligaškoj utakmici koju će kao domaćin odraditi na stadionu u Kranjčevićevoj. Favorit je jasan, ali predaje nema...

- Iskoristili smo dobro ovu stanku, pronašli smo suparnika koji je po karakteristikama sličan Rijeci i svladali Celje s 3:2. Možemo biti zadovoljni pristupom i rezultatom. Ja se nadam da ga možemo ponoviti - rekao je Rudešov trener Davor Mladina.
Istina, obećavati pobjedu protiv Rijeke bilo bi ishitreno, ali čvrst otpor i hrabru borbu protiv jednog od tri kandidata za naslov, to se već može.

- Znamo što nas čeka protiv Rijeke, puno smo puta igrali protiv nje. Evo, i sada nedavno u Kupu, u kojem nam je presudio eurogol Galešića. Bili smo dobri tijekom te utakmice te se nadam da ćemo ponoviti isto izdanje - zaključio je Mladina.
Posljednjeplasirani Rudeš zvuči kao dobra prilika za nova riječka tri boda. Reprezentativac Marco Pašalić kaže:

- Intenzivni dani su pred nama, kako je i šef rekao. Naravno da je fokus samo na nova tri boda protiv Rudeša, sve ostalo je zasad nebitno.

Prokomentirao je i konstataciju kolege koji je njegove igre u Rijeci u posljednje vrijeme okarakterizirao “malom krizom”.

- Ja ne bih rekao da je to kriza, kriza bi bila da ne pobjeđujemo utakmice. No, mi ih pobjeđujemo, uzimamo bodove, a meni je nebitno tko zabija - dodao je riječki Pašalić koji je svjestan da će ogled protiv Rudeša zahtijevati i ne samo izvanrednu fizičku, već prije svega psihičku pripremu.

- Naravno, to je također jako bitno, no siguran sam da imamo kvalitetu. Imamo veliku konkurenciju, nema odmaranja s te strane. Moraš jednostavno dati 100 % od sebe na svakom treningu i utakmici, kako treniraš tako i igraš - kazao je Pašalić koji ne misli da su baš ova iduća dva tjedna ključna u raspletu za naslov.

- Svaka iduća utakmica do kraja sezone bit će nam ključna, ne samo predstojeća dva tjedna već i oni koji dolaze. Kao što je šef rekao, neće nam tri boda sama pasti s neba. U tu utakmicu moramo ući kao da igramo protiv Dinama ili Hajduka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 20:49