DAMIR KRAJAC Cropix
SUPERSPORT HNL

VIDEO: Varaždin rutinski slavio u Zagrebu, novopečeni drugoligaš upisao novi poraz

Gosti su zabili dva pogotka i tako upisali nova tri boda i zauzeli šesto mjesto
Piše: JL.Objavljeno: 22. travanj 2024. 18:54

Rudeš - Varaždin 0:2 (Postonjski 29., Dabro 59.)

Sudac: Oliver Romić (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Janić i Bučar. Četvrti: Majstorović. Delegat: Stipe Doljanin. VAR: Bebek. AVAR: Melnjak.

RUDEŠ (4-1-3-2): Marković - Karačić🟨, Mrčela, Camara (od 77. Ali), Krušlin - Kuzmanić (od 56. Brajković) - Topić (od 56. Topić), Latković, Mašala (od 56. Grezda) - Korač (od 56. Magđinski), Doležal

VARAŽDIN (4-3-3): Zelenika - Škaričić🟨, Nekić, Ba, Vukčević - Marina🟨, Postonjski, Mistrafović (od 90. Lesjak) - Mitrovski (od 70. Šegović), Dabro (od 70. Šego🟨), Drožđek (od 83. Vuk)

Strijelci: 0:1 Postonjski(29.), 0:2 Dabro (59.).

Žuti kartoni: Marina (29.- prekršaj), Škaračić (68.- prekršaj), Šego (84.- prekršaj), Karačić (84.- prekršaj).

Igrač utakmice: Igor Postonjski.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu


Varaždin je rezultatom 0:2 slavio protiv Rudeša u posljednjoj utakmici 32. kola Hrvatske nogometne lige. Iako oslabljenim kadrom, Nikola Šafarić iskoristio je sastav koji je zasluženo upisao nova tri boda. Iako je Rudeš bolje ušao u samu utakmicu, gosti iz "Baroknog grada" brzo su preuzeli inicijativu, a svoje prilike u pogotke pretvorili su Igor Postonjski u 29., odnosno Marko Dabro u 59. minuti.

Rudeš je u svom stilu dobro ušao u susret, visokim pritiskom na zadnju liniju Varaždina iznjedrili su priliku Rijada Mašale koji je pucao pored gola, zatim lijepu kombinacija domaćih nije konkretizirao Aleksa Latković, a u konačnici niti Jan Doležal udarcem glavom. Sve navedeno desilo se do desete minute susreta, a onda su se "probudili" gosti.

Domagoj Drožđek pokušao je u 27. minuti udarcem s 30-ak metara iznenaditi Matej Markovića, ali kapetan domaćih je spreman na paradu. A što nije uspio Drožđek, pošlo je "za rukom" Igoru Postonjskom samo minutu nakon.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kapetan gostiju je izveo slobodan udarac s 20-ak metara od gola Rudeša i sjajno, preko živog zida, pogodio pored nemoćnog Markovića, uz sami spoj grede i vratnice. Tako je veznjak Varaždina nastavio niz spektakularnih pogodaka podno tribine bl. Alojzija Stepinca, nakon Kristijana Lovrića za Osijek i Roberta Murića za Slaven Belupo. Do kraja prvog poluvremena, osim nekoliko polu-šansi za goste, okupljeni nisu svjedočili većim uzbuđenjima.

Nakon furioznog početka utakmice, navijači domaćih čekali su do 54. minute za novu priliku. Međutim, iz izgledne prilike odbijenu loptu u pogodak nije uspio pretvoriti Fran Topić. Nakon deset minuta drugog dijela, Davor Mladina odlučio je osvježiti momčad s četiri izmjene, ali koristi od njihovog ulaska u utakmicu imali su samo - gosti.

Varaždin je u 59. minuti udvostručio vodstvo pogotkom Marka Dabre. Ofenzivac Varaždina iskoristio je nesporazum u obranu Rudeša i pobjegao je svom čuvaru, izašao je jedan na jedan s Markovićem i mirno realizirao za 0:2.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nakon toga utakmica je ušla u fazu stagnacije. Domaći su pokušavali dugim loptama u prostor pronaći priliku s boka, ali uglavnom su to gosti rješavali bez problema, a Sabur Ali nije iskoristio jednu koja je "prošla" i zapucao ju je previsoko. Igrači Nikole Šafarića nisu ulazili u preveliki rizik i mirno su priveli susret kraju.

🕖 KRAJ UTAKMICE

Rutinsko slavlje Varaždina protiv Rudeša, bomba Igora Postonjskog iz slobodnog udarca te hladnokrvnost Marka Dabre u završnici bili su dovoljni za pobjedu momčadi Nikole Šafarića. Rudeš se na utakmici pojavio u tek prvih nekoliko minuta, a do kraja utakmice gledali smo dominantnu gostujuću predstavu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

90+3. Posljednji napori domaćina da dođu barem do utješnog pogotka, ali obrana Varaždina je čvrsta i disciplirana te ne namjerava danas primiti pogodak.

90. Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89. Pao je osjetno intenzitet igre, umor je učinio svoje. Varaždin je preuzeo posjed i lagano privodi susret kraju.

84🟨Iako je nakon duela s Karačićem završio na podu, Šego je za taj start zaradio žuti karton. A nedugo nakon opomenut je i sam Karčić zbog prigovora sucu.

81. Stopostotnu priliku imao je Ali, neometan je dočekao loptu u petercu, no iz voleja ju je poslao visoko iznad gola.

78. Odustali su domaćini od sustavnog probijanja gostujuće obrane, uglavom su to sada pokušaji prebacivanja igre ili udaraca s distance.

74. Veliku priliku imao je Drožđek, uspio je pretrčati svog čuvara u obrani i doći u sjajnu šansu s lijeve strane, međutim Marković je na vrijeme izašao i zatvorio kut napadaču Varaždina.

68.🟨Opomenu je zaradio mladi hrvatski reprezentativac Luka Škaričić nakon što se podmetnuo Karčiću koji je nakon toga završio na podu.

67. Lukavo je iz slobodnjaka pokušao Karačić, pucao je po podu ispod živog zida, no nije bio precizan te je lopta prohujala pored gola.

65. Blizu pogotka sada je bio Fran Karačić, prodorom po desnoj strani došao je do prostora za udarac, ali pucao je malo pokraj gola.

59.⚽GOOOOOL! Varaždin vodi 2:0, strijelac je Marko Dabro. Treći put na susretu napadač Varaždina našao se oči u oči s Markovićem i ovaj put ostao hladnokrvan te pogodio za povećanje prednosti svoje momčadi.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

56. Na četverostruku izmjenu odlučio se Davor Mladina. Iz igre su izašli Topić, Kuzmanić, Mašala i Korac, a ušli Petković, Brajković, Grezda i Magđinski.

53. Napokon prilika i s druge strane, odnosno pokušaj Rudeša koji iz izgledne prilike u pogodak nije uspio pretvoriti Topić.

49. Veliku priliku imao je Mištrafović, našao se u gotovo stopostotnoj prilici u šesnaestercu Rudeša, no lopta je od bloka završila u rukama Markovića.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Iako je Rudeš bolje otvorio susret i u prvih nekoliko minuta dao naslutiti da Varaždin neće imati lagan zadatak, stanje na terenu ubrzo se promijenilo. Gosti su nedugo nakon preuzeli posjed i u punom obimu razotkrili poroznu obranu domaćina. Pogodak pak nije proizašao iz igre, već nakon bombe Igora Postojnskog iz slobodnog udarca, a igrači Rudeša u konačnici mogu biti zadovoljan što su poluvrijeme završili sa samo jednim pogotkom zaostatka.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

45+1. Mogao je Varaždin doći do novog pogotka u samom smiraju prvog dijela, ali je Vukčevićev udarac od bloka završio u korneru. Ipak, umjesto udarca iz kuta sudac debitant Oliver Romić igrače je poslao na predah.

45. Okušao je sreću sada i Luka Škaričić udrarcem iz daljine, no završilo je to visoko iznad domaćeg gola.

41. Do drugog pogotka mogao je sada doći Postonjski, Mitrovski mu je sjajno loptu servirao u šesnaestercu, ali strijelac do sada jedinog pogotka loše je zahvatio loptu i poslao je pored gola.

37. Novu sjajnu šansu imao je Dabro, ponovno se našao oči u oču s vratarom Rudeša, no pucao je pokraj vratnice.

33. Veliku priliku za udvostručenje prednosti imao je Marko Dabro, dočekao je sjajnu loptu u prostor s lijeve strane, međutim njegov udarac je završio s vanjske strane mreže.

29.⚽GOOOOOOL! Varaždin vodi 1:0, strijelac je Igor Postonjski. Pucao je veznjak Varaždina iz slobodnog udarca s oko 22 metra i fatnatstično pogodio lijeve rašlje pored nemoćnog Markovića.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

27. Velika obrana Markovića, Drožđek je silovito pucao s distance te se vratar Rudeša morao poprilično ispružiti da bi obranio udarac napadača Varždina.

22. Dok smo u prvih 15ak minuta gledali prijetnje u oba šesnaesterca, sada se borba prebacila na sredinu terena gdje vezni igrači obje momčadi dolaze do izražaja.

16. Rudeš je trenutno na konopcima, napadači Varaždina bez problema se ušetavaju kroz poroznu domaću obranu, a za sada je tek zaleđe u dva navrata preveniralo obećavajuće situacije.

12. Probudili su se i gosti, preuzeli su posjed i nekoliko puta ozbiljno se približili domaćem golu. Najboju priliku imao je Postonjski čiji je udarac uz manje poteškoće obranio Matej Marković.

10. Prvu ozbiljniju priliku imao je Rudeš, Doležal je u petercu dočekao cetnaršut, ali glavom je pucao iznad gola.

6. Opet lijepa kombinacija Rudešana, izigrali su gostujuću obranu, nedostajao je samo završni potez Latkovića, no veznjak domaćina spetljao se i izgubio loptu.

4. Rudeš je u svom stilu furiozno ušao u susret, visokim pritiskom na zadnju liniju Varaždina iznjedrili su priliku Mašale koji je pucao pored gola.

1. Počela je utakmica!

Najavu piše: Mario Djak

Varaždin se sprema za neuobičajen termin utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige, u ponedjeljak, kad će se suočiti na gostovanju kod Rudeša u Zagrebu. Iako je termin neobičan za HNL, Varaždin će tražiti kontinuitet uspjeha protiv Rudeša, s kojim su se već susreli tri puta ove sezone. Varaždinci su imali dominaciju u svim dosadašnjim susretima, ostvarivši dvije pobjede i jedan neriješeni rezultat, a posebno je značajno to što njihova obrana nije primila niti jedan gol u takmicama protiv Rudeša ove sezone. No, unatoč dosadašnjem uspjehu, naravno da se ne smiju opustiti protiv momčadi koja je posljednji put pobijedila Varaždin 2022. godine u Drugoj ligi.

Varaždin će biti oslabljen odsutnošću nekoliko standardnih igrača. Nedostatak dvojice obrambenih igrača, Antonija Boršića i Luke Jelenića, kao i mladog veznog Karla Lusavca, predstavlja izazov za trenera i ostatak momčadi. Njih trojica će utakmicu propustiti zbog zarađenih kartona u utakmici protiv Dinama. Osim njih, Leon Belcar i Dimitar Mitrovski su upitni zbog ozljeda, što dodatno komplicira situaciju za trenera Nikolu Šafarića.

Zanimljivo, upravo je suspendirani Boršić bio jedan od ključnih igrača u usponu Rudeša prema najvećem rangu hrvatskog nogometa, a svoju ulogu je nastavio i u dresu Varaždina. Njegov prelazak u Varaždin označio je važan korak u njegovoj karijeri, ali će sada, zbog kartona, biti prisiljen propustiti priliku da zaigra protiv “svojih”, što će sigurno biti gorko razočaranje za njega. S druge strane, Rudeš igra bez opterećenja, budući da su nakon prošlog kola izgubili sve šanse za ostanak u ligi. Ta činjenica može ih učiniti opasnijim protivnikom nego što se može pretpostaviti, budući da će biti motivirani da pokažu svoj pravi potencijal u ovoj nadolazećoj utakmici.

Nakon svega navedenog i analize dosadašnjih susreta između Varaždina i Rudeša ove sezone, jasno je da Varaždin u utakmicu ulazi kao favorit s određenom dozom samopouzdanja te će definitivno ići po sva tri boda. Njihova obrana, koja nije primila gol u prethodnim susretima protiv Rudeša, predstavlja ključnu prednost koju će pokušati iskoristiti u ovom susretu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 20:51