NIKSA STIPANICEV Cropix
USUSRET DERBIJU

‘Ako ste nezadovoljni, ako nekoga treba udariti onda udarajte po meni. Livaja? Najbolji igrač lige‘

Deveto kolo i prvi krug SuperSport HNL-a zaključit će na Poljudu Hajduk i Šibenik
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2024. 12:35

Deveto kolo i prvi krug SuperSport HNL-a zaključit će na Poljudu Hajduk i Šibenik. Momčad Marija Carevića je skupila devet bodova u prva tri kola nakon čega su osvojili samo dva boda. Trener Šibenika je najavio susret na Poljudu.

- Hajduk je doma stvarno uvjerljiv, u odličnoj je formi. No, imamo ideju kako bismo ih mogli zaustaviti. Vidjet ćemo kako će to izgledati - započeo je trener Šibenika.

Carević je komentirao dosadašnji rad Gennara Gattusa u Hajduku.

- Čovjek je stvarno veliko ime. Bio je velik igrač i vodio je velike klubove. Pogotovo mislim da je pobjedu u Maksimiru bila prekretnica za Hajduk. Ušli su u bolju formu nego do te utakmice. Imaju top kvalitetu.

Na kojeg igrača Hajduka treba posebno obratiti pozornost?

Livaja, za mene je on najbolji igrač lige. Teško ga je čuvati, raznovrstan je i daje u golovima i realizaciji. Daš li Rakitić prostor, ima ideju kakvu dugo nisam vidio, taj međulinijski pas i dijagonala iz koraka od 70 metara... Dobri su u prvoj fazi s Lučićem, koji dobro igra nogomet, te Krovinovićem i Raketom koji se spuštaju.

Atmosfera na Poljudu neće biti lak zadatak?

- Htio sam spomenuti mlade igrače. Malo me ljuti negativa. Piše se i širi priča negativa kako su rezultati loši. Slažem se da smo trebali pobijediti s igračem više. Volio bih da se piše o Kulušiću, produktu kluba rođenom 2006., koji je praktički odigrao prvu seniorsku utakmicu od prve minute.

Htio bih da se piše o pozitivnim stvarima. Kavelj je mladi reprezentativac, Dujmoviću je to bila prva utakmica prve lige, Bakić je mladi reprezentativac bez puno nastupa, Morrison je 2004. godište, Prekodravac je 2005. godište... Mladi, golobradi mladići ne zaslužuju toliko kritike, treba ih podržati.

U borbi smo za ostanak, ali kada imaš mlade igrače, znaš da će biti oscilacija u izvedbi. Mislim da imamo dobar bodovni saldo uoči kraja prvog ciklusa. Treba se nasloniti na pozitivu. Ako treba udarati, ako ste nezadovoljni, udarajte po meni. Stvarno preuzimam odgovornost, pogotovo za zadnju trećinu protiv Istre, na tome trebamo raditi jer dosad nismo bili u situaciji da dominiramo.

Spominje vas se kao budućeg trenera Hajduka...

- Volio bih da nema tenzija, nije mi prirodno da je takav animozitet između dva dalmatinska grada i kluba. Međutim, kao pojedinac ne mogu utjecati na to. U moje vrijeme, koliko se sjećam, nije bilo tako. Žao mi je što je tako. Svi bismo trebali smirivati tenzije.

Što se tiče Hajduka, da, u njemu sam proveo skoro 20 godina. To je moj klub, on me odgojio. Što ću kriti svoj identitet. Ali sada sam u profesionalnoj ulozi, godinama se borim kako bih ušao u prvu ligu. Ovo mi je izazov. Sada sam trener Šibenika i fokusiran sam da izvučem maksimum i da skupljamo bodove.

Hoću li jednog dana biti trener Hajduka? Nemam pojma. Ja sam tip koji nema dugoročne planove, idem iz dana u dan, maksimalno sam posvećen poslu. Kamo će me to odvesti i koji je moj limit, nemam pojma - zaključio je Carević

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 12:36