Ante Čačić

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
KOMENTIRAO I ŠPEKULACIJE

Ante Čačić o naslovu prvaka, ‘Računici i Hajduku‘: ‘Tek sam jučer čuo da mu nije teško pao poraz u Splitu‘

‘Hajduk nije naša briga. Ne očekujem da netko napravi nešto umjesto nas‘, kaže trener Dinama.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2022. 13:37

Dinamo u nedjelju u Krešimirovom gradu igra utakmicu koja mu u slučaju pobjede donosi sigurni naslov prvaka. A danas je prije puta za Šibenik trener Modrih Ante Čačić na presici u Maksimiru kazao...

- Prvenstvo je na kraju, pred posljednjim smo gostovanjem. Kao klub se možemo potvrditi kao novi-stari prvaci. Učiniti ćemo sve da dobijemo, utakmica neće biti nimalo lagana. Moj optimizam prolizlazi iz ove tri posljednje utakmice, pogotovo ove se Osijekom. Učiniit ćemo sve da se vratimo s naslovom prvaka u Zagreb.

Veli da je apsolutno sve u rukama njegove momčadi

- Svjesni su igrači da je sve u našim rukama. Vidim ozbiljnost u momčadi, način na koji smo probijedili Osijek je veliki poticaj igračima. Rekao sam igračlima; 'da se igra peto kolo, opet bi išli na isti način na pobjedu. Ovo je pak dodatni motiv da stavimo 'točku na i'.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Šibenik?

- Domaćin je rasterečen, zato će nam biti teže do cilja. Imaju par igrača koji mogu prirediit neugode. Dinamo je favorit i znamo kako ćemo se postaviti.

Kako gleda na onu izjavu Računice nakon utakmice s Hajdukom u Splitu u kojoj je poželio naslov Hajduku?

- Tek sam jučer čuo da mu nije pao teško poraz u Splitu. On je bivši igrač Hajduka, nema tu ničeg lošeg, to je normalno. Dobro je pripremio tu utakmicu s Hajdukom u Splitu.

Hoće li Hajduk možda premirati Šibenik?

- Ne znam... Uvijek se pojavljuju špekulacije. Dugo sam u nogometu, nije lako ništa 'namjestiti'. Nakon utakmice s Lokomotivom sam nazvao Božidara Šikića i čestitao mu. Mislio sam da će nam biti lakše, a na kraju sam bio zadovoljan s bodom. Kad bi se znao unaprijed rezultat, kladionice bi propale. Usretodočen sam na našu momčad i igrače. Ako budemo na svojoj razini, onda vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici. Nismo razmišljali o slavlju, nakon utakmice, ne idemo u Šibenik na izlet.

Njegov status nakon završetka prvenstva?

- Razmišljam samo o tome da dignem trofej. Doveden sam za ovih pet posljednjih kola. Nakon svega ćemo razgovarati.

Hajduk danas protiv Istre?

- Hajduk nije naša briga. Ne očekujem da netko napravi nešto umjesto nas - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:33